iPon Hírek

Gear komaptibilitási listát tett közzé a Samsung

Dátum | 2014. 04. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A viselhető kiegészítők megjelenésével és egyre nagyobb népszerűségével bizony olyan problémás helyzetek alakulhatnak ki, hogy egy vásárló örömmel tér be a szóban forgó eszközért a boltba, és csak hazaérve jön rá, hogy a hőn áhított újdonsága nem is tud együttműködni a mobiltelefonjával vagy táblagépével. A Samsung az első okosóráját a tavalyi év végén mutatta be, és az már akkor kiderült, hogy bizony komoly elvárásoknak kell megfelelnie a telefonnak vagy tabletnek ahhoz, hogy a Galaxy Gear kapcsolódni tudjon hozzá. Szükség van a hardveres Bluetooth Low-Energy támogatásra, és az Android 4.3 Jelly Bean-re, amely teljesen kihasználhatóvá tette a Bluetooth 4.0 LE modulokban rejlő lehetőségeket. A kudarcnak számító első generáció után idén sok jelenetős és kevésbé fontos változás történt: a Galaxy márkanévnek búcsút intettek, és az Android operációs rendszer helyébe a Tizen lépett, ám az együttműködéshez szükséges feltételek továbbra is magasak maradtak. A Gear 2 és a Gear 2 Neo bemutatásakor ugyan elhangzott, hogy ezek már együttműködnek az Android 4.0 rendszerű gépekkel is, a kompatibilitási lista azonban egyáltalán nem erről tanúskodik. Mindössze 20 fős az a lajstrom, ami az összes Gearrel csatlakoztatható szerkezet nevét tartalmazza.
A Samsung Gear család tagjai a Gear Manager és a Gear Fit Manager alkalmazások segítségével teremtenek kapcsolatot a mobiltelefonokkal és a táblagépekkel. Ez a program felel minden egyes adattovábbítás végrehajtásáért, ami a két eszköz között végbemegy, legyen szó egy értesítés célba juttatásáról, vagy futás közben a teljesítményadatok továbbításáról és mentéséről. A Galaxy Gear, Gear 2, Gear 2 Neo és Gear Fit modellek applikációja nem is lesz letölthető és telepíthető olyan masinára, ami nem felel meg az előzetesen szabott feltételeknek. Ennek megfelelően 8 táblagépre és 12 telefonra lehet pillanatnyilag letölteni ezeket a Play Store-ból. A teljes palettát az alábbiakban felsorolt készülékek alkotják: Telefonok: ● Galaxy S5 ● Galaxy Note 3 ● Galaxy Note 3 Neo ● Galaxy S4 ● Galaxy Note II ● Galaxy S III ● Galaxy S4 Active ● Galaxy S4 Mini ● Galaxy S4 Zoom ● Galaxy Mega 6.3 ● Galaxy Mega 5.8 ● Galaxy Grand 2 Táblagépek: ● Galaxy Tab 4 7.0 ● Galaxy Tab 4 8.0 ● Galaxy Tab 4 10.1 ● Galaxy TabPRO 8.4 ● Galaxy TabPRO 10.1 ● Galaxy TabPRO 12.2 ● Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) ● Galaxy NotePRO 12.2
Azoknak tehát, akik szeretnék megkaparintani a Samsung valamelyik viselhető kiegészítőjét, az előbbi felsorolásban szereplő készülék valamelyikével kell rendelkeznie. A későbbiekben ez a lista az új jövevényekkel bővülni fog, remélhetőleg a Samsung minden újdonságnál fel fogja tüntetni, hogy adott esetben kompatibilis-e, avagy sem a Gear termékekkel. Érdekességképpen illik megemlíteni, hogy a Samsung kompatibilitási listájával párhuzamosan az a pletyka is terjed az interneten, hogy a fent említett alkalmazások kézileg is telepíthetőek az .APK beszerzését követően. Ilyenkor csak az Android 4.3 és a Bluetooth 4.0 LE szükségeltetik, nem kell Samsungnak lennie a készüléknek, tehát akár egy Xperia Z2-vel vagy egy HTC One (M8)-cal is működésre lehetne bírni az órákat. Ezt mi sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, de mivel bizonytalan forrásból kell hozzá appot telepíteni, még akár károkozóknak is ki lenne téve a masina, így semmi esetre sem ajánlott ez a manőver.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Crytek01
2014.04.18. 10:03
A telefon csak az órába mentett adatok szinkronizáláshoz kell tulajdonképpen, tehát a sportoláshoz nem kell cipelni a telefont is igaz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter Cryte...
2014.04.18. 10:26
Még az időt is onnan szinkronizálja, egyébként még azt sem mutatja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kocsisnak
2014.04.18. 12:02
A cím 'ajvítását' javaslom ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.18. 12:23
Eddig számított, hogy nem tudnak írni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. I.Jozsef83
2014.04.18. 14:12
A Gear 2 és a Gear 2 Neo bemutatásakor ugyan elhangzott, hogy ezek már együttműködnek az Android 4.0 rendszerű gépekkel is, a kompatibilitási lista azonban egyáltalán nem erről tanúskodik. Mindössze 20 fős az a lajstrom...

Pedig szándékomban állt egy okosóra beszerzése , de amiatt nem fogok telefont is váltani - kapják be !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!