iPon Hírek

Gearbox vs. G2A, avagy a szürkezóna vége? (Frissítve)

Dátum | 2017. 04. 10.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Frissítés: A G2A visszautasította, hogy bármit is tegyen, sőt, szerintük mindent megtettek már, amit a Gearbox kér. Itt tartunk most, a labda a Gearboxnál pattog. Közben néhányan felvetették, hogy másképp is lehetett volna kezelni a dolgot, mire a Gearbox Software vezetője gyorsan a Gearbox Publishingra kezdte nyomni a dolgot... A Gearbox néhány napja jelentette be, hogy a közelgő Bulletstorm: Full Clip Edition limitált mennyiségben bár, de gyűjtői változatban is elérhető lesz, benne a Grayson Huntról, Thriska Novakról és Ishi Satoról mintázott figurákkal. A speciális verziók nem számítanak ritkaságnak, ezúttal azonban a meglehetősen kétes hírű, csalással és lopással szerzett kulcsok miatt emlegetett G2A lesz a partner a kiadásban. A gyűjtői változat egyébként nem keltett nagy hírverést egészen addig, míg az egyik Youtube-híresség, Totalbiscuit ki nem jelentette a Twitteren, hogy a G2A részvétele miatt nem foglalkozik videóiban a játékkal, sőt, ezentúl semmilyen Gearbox-címmel sem. Ahogy írta, jelezni kell a szürkepiac résztvevőinek, hogy a játékipar nem fogadja be a csalókat és tolvajokat.
A képhez persze az is hozzátartozik, hogy Totalbiscuit a G2A egyik piaci ellenfelének, a Chrono.gg-nek hivatalos partnere. A videós reakciója nem maradt válasz nélkül: a Gearbox közleményben követelte a G2A-től, hogy változtasson üzleti megoldásain, mert ha nem, kiszállnak a Bulletstorm-szerződésből. Segítségképpen négypontos javaslatot dolgoztak ki Totalbiscuit közreműködésével, mely az alábbiakat tartalmazza nagy vonalakban (az összes pontnak a Bulletstorm steames megjelenése előtt kell teljesülnie és a G2A-nek nyilvánosan be kell jelentenie őket): - a G2A Shield ingyenes lesz; - a G2A lehetővé teszi a bejegyzett kiadóknak és fejlesztőknek, hogy átnézzék a kulcsokat és megjelöljék, majd eltávolíttassák a gyanúsnak ítélteket; - a nem bejegyzett kiadók és fejlesztők is jogot kapnak arra, hogy megakadályozzák a lopott kulcsok eladását; - a G2A átdolgozza fizetési rendszerét úgy, hogy átláthatóbb és rejtett költségek nélküli legyen. Ha a G2A nem lép, a Gearbox felmondja a szerződést, mert nem akar olyan üzletet támogatni, amelyik nem a fenti irányvonalak mentén működik. A dolog érdekessége, hogy bár a Gearboxnak alapvetően igaza van az ultimátumban kért dolgokkal kapcsolatban, nehezen hihető, hogy a szerződés megkötése előtt ne tudtak volna a G2A „jellemzőiről”. Ráadásul még abban az esetben is megjelenhetnek a dobozok, ha a Gearbox kiszáll, mert a játék minden jogát a fejlesztő People Can Fly birtokolja, ők tehát a Gearbox, mint kiadó részvétele nélkül is továbbvihetnék az ügyletet. A Gearbox a bejelentés után várt pár napot, majd "megkezdte a szerződés felmondásának folyamatát", mivel a G2A nem adta semmi jelét annak, hogy tenne valamit. Ez persze nem egyenlő azzal, hogy rögtön kilépnek a dologból, így továbbra is megvan a lehetőség arra, hogy az online bolt belemenjen a feltételekbe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Vazul267
2017.04.10. 11:05
Szerencsétlen ez a Gearbox, mindig is az volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2017.04.10. 12:41
"míg az egyik Youtube-híresség, Totalbiscuit ki nem jelentette"

Hjaj, hagyjuk már ... ezeknek is mekkora p..juk van már, a nyúl viszi a vadászpuskát.

"Ahogy írta, jelezni kell a szürkepiac résztvevőinek, hogy a játékipar nem fogadja be a csalókat és tolvajokat."

És mindezt magától szülte meg?

Örülnék már, ha egyszer elkezdenének a kiadókkal harcolni, akik az egyre rosszabb minőségű játékaikat a vásárlókkal bétateszteltetik egy valag pénzért ....... jah, hogy Ő is ebből él? Bocsánat ........

Ahogy Hofi mondotta, az a korrupció, amiből kihagynak ........ azaz lassan ezeknek már az fáj, hogy többet nem szerezhetik meg a saját kis sarcukat ezekből a pénzekből .... mert ugye emlékszünk még arra, mikor a G2A Goldmine topplistáján a hasonló 'hírességek' csücsültek dollár tízezrekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2017.04.10. 17:28
A Gearbox szerintem jobban átverte az embereket az Aliens: Colonial Marines játékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw
2017.04.10. 18:21
A G2A remélem nem csinál semmit. Meglesznek ők a Gearbox meg youtube nélkül. Nem vágom mibaja a srácnak, amikor itt arról van szó, hogy nem kétes hanem tiszta forrásból lennének kulcsok. Most hogy a Gearbox visszalép, ezzel kb azt mondják ők sem tiszták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!