iPon Hírek

Gears 3: 3D és szigorítás...

Dátum | 2011. 08. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Kezdjünk először a jó hírrel. Az Xbox 360 exkluzív Gears of War 3-ban lesz opció 3D megjelenítésre, jelentette be a fejlesztő Epic Games. Annak idején mikor kijött a Gears 1 büszkék voltak arra, hogy sok helyen az ő játékukkal demonstrálták a HD megjelenítést. A 3D még kiforratlan technológia, de úgy érezték, hogy most sem maradhatnak el, ők is az úttörők közt akarnak szerepelni.

Már akad pár Xbox 360 játék mely tartalmaz 3D támogatást, beleértve a Crytekes Crysis 2-t és a Treyarch féle Call of Duty: Black Ops-ot, de az Xbox 360 így is el van maradva a PlayStation 3-tól, nem képes olyan szintű 3D-re mint a Sony masinája, aminek az egyik alapja a kisebb sávszélességű HDMI csatlakozó. Egyszerűen nem tud kitolni HDMI 1.4-es térhatású 3D-t 1280x1470-es felbontáson (amiben tulajdonképpen ott van a két 720p-s kép). Ehelyett az Xbox 360 külön lerenderel két képet és besuvasztja őket egy 720-as framebufferbe. Így működik a Gears 3 technológiája is. Emiatt persze adni kell a felbontásból és néhány helyen kicsit kockásabb is lesz a cucc, de nem feltűnően. Legalábbis ezt ígérik a fejlesztők.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a 3D behozatalára irányuló döntés a fejlesztési fázis kellős közepén született, így nem volt módunkban előröl kezdeni az egész dizájn felépítését, hogy az illeszkedjen ehhez. Mondhatjuk, hogy utómunkás (post-process) 3D-t kapunk emiatt, így lesznek jelenetek, amiket sokat kellett kozmetikázniuk, de a legtöbb helyen azért nagyon szépen működik majd.

A jövőre nézve jó hír, hogy a következő XDK (Xbox Fejlesztői Csomag), már komolyabb hangsúlyt helyez a 3D támogatásra és magasabb natív felbontást ígér a technológiához. "Mi a jelenlegi helyzethez fejlesztjük a játékot" - tette hozzá a producer Rod Fergusson.
 


Most pedig evezzünk kissé borúsabb témák irányába. Bizonyára sokan hallottatok már (rosszabb esetben láttatok) az internetre kikerült kampány spoiler videókról, amik rengeteg rajongónak tették már tönkre az élményét, a sztorival kapcsolatos részletek miatt.

Az Epic állítása szerint nyomon követi és jegyzi azokat, akik összeköthetőek ezekkel a videókkal és szöveges kiszivárogtatásokkal. "Nagyon szorgalmasan járunk utána, hogy levegyenek minden ilyen anyagot és felhívtuk a rajongók figyelmét is, nehogy megörökítsenek valami ilyesmit... nyomon követünk mindenkit, aki mégis megteszi. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez milyen következményekkel járhat" - nyilatkozta Fergusson az Edge magazinnak.

"Van egy beépített bannoló rendszerünk, amivel azonosíthatunk bizonyos embereket. Akik nem voltak elég okosak abban, amit csináltak, azokat könnyen érheti meglepetés szeptember 20-án, amikor nem tudnak majd játszani a játékkal, mert kitiltottuk őket."

A múlt hónapban az Epic hatósági segítséggel elkezdett nyomozni az ügyben és kijelentette, hogy a kiszivárgott anyag nem felel meg a végleges játék élményének. Az egyik legrosszabb tapasztaltuk az üggyel kapcsolatban az volt, mikor videós csevegő konferenciát tartottak és egy rosszindulatú figura bejött a csatornára és caps lockkal elkezdett spoiler tartamú üzeneteket "kiabálni", ezzel megpróbálva több ezer rajongónak elrontani a játékát.

"Ha nem becsülöd a közösséget és nem tartod semmire az élményt, akkor mi sem tartunk semmire téged. Inkább kiveszem az egyetlen rohadt almát a kosárból és biztosítok zavartalan szórakozást mindenki másnak" - nyilatkozta letörten és dühösen az egyik fejlesztő.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. -Melkor-
2011.08.15. 20:29
A 3D-s megjelenítés a PS3-on se valami nagyszerű, jelentősen leesik az FPS. Hiába, 2005ös, 2006os konzolokra nem lehet rendes minőségben azt a technikát hozni, amit 2010-2011ben kaptak fel(ugyanis nem ekkor találták ki, hanem előbb) és kezdtek el játékokba pakolni. Majd a következő generációban.

Spoiler videókkal kapcsolatban meg nem értem, hogy mi a felháborodás, aki nem akar spoilert, az ne nézze meg, pofonegyszerű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. BBC32
2011.08.15. 20:34
Nagyon is igaza van a fejlesztőnek az ilyen nyomorék suttyókat kikell tiltani és bannolni az xbox-át is én ezt tenném mert csak rontják mások játékélményét úgyhogy teljesen igazat adok a fejlestőnek!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kullo1
2011.08.15. 21:18
Kiváncsi vagyok erre a trailerre hány 10-en éves vérpistike kapott epilepsziás rohamot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. energon
2011.08.15. 21:57
hmmmm..! kula, sztem rajtad kívül egy sem..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. micu13
2011.08.15. 22:12
akkor mi sem tartunk semmire téged. Inkább kiveszem az egyetlen rohadt almát a kosárból és biztosítok zavartalan szórakozást mindenki másnak

Tetsziktetszik.
Kíváncsi leszek az ő nagy ellentámadásukra. Csak a szájuk jár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Samanoske
2011.08.15. 22:24
Ha ennyire kötik az ebet a karóhoz(xbox exclusive)pedig nem erről volt szó,akkor meg is érdemlik-csinálnak egy ál 3d-t ahelyett,hogy lenne pc-re igazi 3D,ez a játékélmény romlásához vezet+őket minősíti(pixeles kép).
Akinek meg elveszi a kedvét a spoiler az meg is érdemli.Ez nem film,hogy úristen tudom a végét most már nem érdekes,a játékélményért kell játszani,vagy ezek csak 1x húzzák végig?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. XtreemX
2011.08.15. 22:28
Nos ami igaz az igaz,egyértelmű hogy az fps kicsit leljebb megy,de itt most szerintem ne a crysis 2-ből induljunk ki... Az exkluzív címek -az én tapasztalatom szerint- egész jól próbálják tartani a 25 és 30 fps közti határt. Legalábbis ami a PS3-ot illeti. De valóban a 3D a következő generációhoz tartozik majd igazából,ez a jelenlegivel nem az igazi..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. BBC32
2011.08.15. 23:17
úristen ennyi sötét állatot végig olvassátok egyáltalán a cikket? mert nemhinném jóhogy pixeles a cucc hiszen a fejlesztés felétől kezték el a 3D-t csinálni és nem maradt több idő a tökéletesítésre mert ha az elejétől kezték volna aztis akkor biztos hogy nemlene pixeles és szebb is lenne meg XtreemX-nek igaza van nem a rohadt Crysis 2-ő ből kell kiindulni meg ahelyett hogy csak a 3D-t néziket inkább nézzétek meg a Gears Of War 2-őnek és a Gears Of War 3-nak a grafikáját már a trailer be is nagyon jól nézki de a teljes játékban méginkább sztem szóval aki csak a 3D-re megy meg kritizálni akarja a játékot az inkább ne írjon semmit mert gyakorlatilag már a Gears Of War 2-ő odaveri a Crysis2-őt játékélmyényben akinek van xbox-a az tudja miről beszélek meg nemcsak a grafikát kell nézi a 2 játék közt hanem a játékélméyt a hangokat a környezeti hatásokat stb elnézést néhány trágárságért csak nagyon idegesítenek az ilyen emberek akik csak a 3D-re meg a grafikára mennek meg persze akik végig se olvassák a cikket de már belekötnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. -Melkor- BBC32
2011.08.15. 23:34
Nem a drága játékodat szidtuk le, hanem a 3D-s megvalósítását. És nem a grafikára meg a 3D-re megyünk, csak a cikk erről szólt és ezért erre reagáltunk. Vesszőket meg megtanulhatnád használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. BBC32
2011.08.15. 23:58
te meg tanuld meg nem lehúzni a 3D-jét a cikkben is írta hogy késő kezték el és azért lessz ilyen ha figyelmesen elolvastad volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. -Melkor- BBC32
2011.08.16. 03:06
Az már a saját hibájuk, hogy későn kezdték el, nehogy már ezért ne lehessen őket megszólni. Pláne egy Xbox360 exkluzív címnél, aminél még arra sem megy el idejük, hogy portolják PS3ra és/vagy PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kange
2011.08.16. 08:12
BBC32: Végigolvastam még egyszer a cikket és a hsz-eket. Csak Te és XtreemX említettétek a Crysis 2-t... 3D-t meg soha sem fog tudni az X360 pixelesedés nélkül (HD felbontában), mert kevés az erő.

XtreemX: Ugye azt Te sem gondolod, hogy 3D-ben, mikot 2x kell lerenderelni a képet ugyanolyan gyors lesz, mint 2D-ben, igaz? Egyszerűen trükköznek, nem is tudsz róla de lejjebb veszik a grafot. Már ha tényleg 3D-s és nem utólagos ratyi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. BBC32
2011.08.16. 09:05
Kange amúgy én a pc-s Crysis 2-ről beszéltem

Melkor nem arról van szó hogy nincs idejük hanem a kedves microsoft vezérigazgató későn találta ki és ezért nemvolt idejük befejezni meg soha nemfogják átportolni Ps3 / és Pc-re és ez pont így a jó mert a ps3 egy szar fagyogat mint állat az xbox 360 meg nem ja és ne te döntsd el hogy a saját játékukkal mit csináljanak ja és láttál már Sony játékot xbox-on mert énmég nem akkor mit vársz? hogy majd kiadják a szar ps3-ra? amit nemfognak inkább az Xbox 360 mert sokkal jobban nézki gyorsabb és néhány szempontból jobb is mert többminden van rá mint a szar ps3-ra ja és a ps3 csak lopni tud mindenkitől pl a Move kontrollert azt a Wii találta ki csak a sony ellopta az ötletet ellentétben a Microsoft-al akinek a saját találmánya a Kinect úgyhogy ennyit a ps 3-ról mert az egy szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. 5hR3kY
2011.08.16. 09:34
Nem értem hogy minek kell erőltetni ezt a 3D-t ennyire? Az alap hogy a TV drága hozzá, de ha még hardware limit miatt rossz grafikával tudják csak kivitelezni, akkor szerintem totál értelmetlen.

BBC32: Inkább otthon trollkodj családi körben fanboy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. BBC32
2011.08.16. 09:48
5hR3kY én nemvagyok troll csak idegesítenek az olyan emberek akik csak a tetves 3D-re mennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2011.08.16. 10:51
BBC32: Ha nem vagy troll akkor minek offolod szét a hírt PS3 fikázással, meg hozzá nem kapcsolódó dolgokkal? Az utolsó előtti hozzászólásodban egyszer sem volt leírva a 3D kifejezés, ahhoz képest hogy azzal kapcsolatban idegeskedsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Magrathea
2011.08.16. 11:02
/off
BBC32: Látjuk, hogy akár az oroszlánok elé is odavetnéd magad, hogy védd az Xbox360-at, de kérlek húzd vissza a karmokat. Nekem például abból a "szar" PS3-ból van otthon és jól elvagyok vele. Neked az tetszik, nekem ez jön be jobban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUFEUR
2011.08.16. 11:14
Nekem is PS3 van itthon, szeretem is, mindig megvédem, ha valaki hülyeséget beszél róla, de ez a BBC32 vagy ki akkora egy értelmetlen barom, hogy nincs értelme foglalkozni vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. BBC32
2011.08.16. 11:36
Bocs nekem volt ps3-am és sokszor lefagyott multizás közben de még single közben is volt olyan hogy frissítés közben fagyott le ezért becsmérlem mert amióta eladtam és megvettem az új Xbox 360 Slim-et azóta nem láttam akadást meg a Gears Of War szenvedélyem miatt is váltanom kellett ja és engem rohadtul nem érdekell a 3D funkciója mert engem a játék érdekell meg a történet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. XtreemX
2011.08.16. 11:57
Kange:
Persze hogy trükköznek,írtam én hogy nem? Annyit írtam hogy tartják a 25 feletti fps küszöböt. Ami elsőbbrendű,hisz inkább játszik egy ember kicsit 'rondább' játékkal mint egy széppel ami akad..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. XtreemX
2011.08.16. 12:00
BBC32:
Nyugalom főnök.. min húzod fel magad? Az xbox szuper meg a ps3 és persze a pc is. Kinek mi,ízlések és pofonok (na meg pénztárcák.. ). Attól hogy elkezded fikázni a PS3-at még nem lesz jobb a box,remélem ezt tudod. Mindenki élvezze ami van neki,hisz azért vette. Nekem van PS3 is,PC is és volt régebben boxom is. Mindegyiknek megvan a maga különlegessége/élménye és így van ez jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyigyo
2011.08.16. 14:37
jajj ne, hagyátok már abba ezt a konzol vs pc-t! és a xbox vs ps3-mat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!