iPon Hírek

GeForce 190.38-as driver WHQL minősítéssel

Dátum | 2009. 07. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia hivatalos weboldalán új meghajtóprogram jelent meg, amely az egy héttel ezelőtti béta verziós szoftver immáron WHQL minősítéssel is ellátott végleges változata. A GeForce 190.38-as verziószámmal ellátott újdonságot 32- és 64-bites Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációsrendszerekhez egyaránt el lehet érni.

A friss meghajtóprogrammal új energiagazdálkodási séma is elérhetővé vált a GeForce 9-es vagy újabb videokártyák esetében. Az újítás az Nvidia Power Management Mode nevet viseli és kétféle beállítást tartogat a felhasználók számára: az egyik az Adaptive, míg másik a Prefer Maximum Performance  elnevezést viseli. Az Adaptive mód az alapbeállítás, amely lehetővé teszi, hogy a GPU az adott program igényeit mindig a lehető legkevesebb energia felhasználásával elégítse ki. Az új megoldás a régebbi 3D-s játékok esetében az videokártyát alacsony energiafelhasználási módban járatja, amennyiben a szoftvernek nincs szüksége a teljes 3D-s teljesítményre. Az adaptív mód a lehető legjobb egyensúlyt biztosítja a teljesítmény és az energiafelhasználás között.


A Prefer Maximum Performance mód esetében az adott videokártya GPU-jának maximális teljesítményét használhatjuk ki. Ez a mód globálisan alkalmazható minden 3D-s szoftverre, de készthetünk egy alkalmazás profilt is a Program Settings menüpont segítségével, ahol megadhatjuk az egyes szoftvereket, amelyeket maximális teljesítmény mellett szeretnénk futtatni.

Az energiagazdálkodással kapcsolatos fejlesztések mellett a CUDA technológiával kapcsolatos frissítésekkel is jelentkezik. Az új driver jóvoltából a 64-bites videó kódoló szoftverek támogatása is megérkezett, emellett a CUDA alkalmazások mostantól a többkártyás rendszerek GPU-it is munkára tudják fogni. A változások között szerepel az OpenGL 3.1-es technológia, valamint az is, hogy két klónozott megjelenítő esetén a rendszer overlay támogatást is nyújt. A friss meghajtóprogram esetében számos Windows 7, Windows XP és Windows Vista operációsrendszereket érintő hiba is kijavításra került, ezekről az adott operációsrendszer nevére kattintva, a kiadási nyilatkozatból juthatunk részletesebb információkhoz.

Az új szoftvert az Nvidia hivatalos weboldaláról tölthetjük le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. csabi1984
2009.07.22. 21:58
Sziasztok! Hátha tudtok valami okosságot Gigabyte Geeforce VGA-m van és bizonyos verzió nem működik rendesen,a legutóbbival a Tv kimenet nem úgy müködött ahogy kellett(nem volt kép)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibi27
2009.07.22. 23:14
nekem is olyan van,3 hónapja,azóta kb 3 vagy 4 meghajtóprogram készült de egyiknél sem csinálta azt amit nálad,mondjuk a tv kimenetet nem használom,gondolom arra a pici kerek kimenetre gondolsz,nem pedig egy dvi vagy egy hdmi kimenetet használsz,próbáld ki az utobbiakat hátha azzal sikerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Veisinger
2009.07.23. 07:59
Héééj...és hol vannak a százalékok hogy mennyivel gyorsult a Crysis,a Mirror's Edge és a Cryostasis???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ryu77
2009.07.23. 19:22
Nos én sok szenvedés árán felraktam (szívtam a tv kimenettel s csak akkor lett jó ha kihúzott állapotban telepítettem) de ezt a nagy energiagazdálkodást nem találom.
Íme:
9800GT
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!