iPon Hírek

GeForce 9800 GTX vízhűtéssel, BFG Tech-módra

Dátum | 2008. 05. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Mióta az Nvidia és az AMD piacra dobták legfrissebb videokártyáikat, a legtöbb gyártó a referencia hűtőket vagy ahhoz hasonló saját megoldását szerelte fel az egységekre, de semmiféle extrém megoldással nem találkozhattunk, egy-két vízhűtő blokkot leszámítva, amelyet különböző egyéb vállalatok készítettek utólag az egyes modellekhez. Most a BFG Tech szakít az eddigi gyakorlattal: a vállalat elkészítette legfrissebb termékét, amely nem más, mint egy GeForce 9800 GTX, ami már gyárilag vízhűtő blokkal van ellátva a még stabilabb működés és a még nagyobb tuningpotenciál érdekében.


A BFG Tech GeForce 9800 GTX H2OC 512MB-os modelljének vízhűtő blokkja a gyártó állítása szerint a legtöbb 1/2"-os és 3/8"-os csőrendszerrel ellátott vízhűtő rendszerhez passzol. A különleges hűtőblokk nagy előnye, hogy a két és háromutas SLI rendszerekben is alkalmazható, ugyanis a gyártó a tervezésnél kifejezetten ügyelt erre a támogatásra is. A vízhűtő blokk nagyobb hő elvezetésére képes, mint a hagyományos léghűtők, így a gyártó egy picit meg is emelte a kártya GPU-jának, shadereinek és memóriájának órajelét. Az egység magja a gyári 675 MHz helyett 780 MHz-en ketyeg, a stream processzorok a referencia 1688 MHz-es érték helyett immáron 1944 MHz-en üzemelnek, míg a memória chipek 2200 MHz helyett 2320 MHz-en dolgoznak.


A BFG állítása szerint a kártya 28 Celsius fokkal hűvösebben üzemel, mint az Nvidia referencia hűtőjével ellátott társai. A BFG külön kiemelte, hogy ez a hőmérséklet különbség nem csak a vízhűtő blokknak köszönhető, hanem a szakszerű, kézzel történő összeszerelésnek is: a gyártó a hűtőrendszer felszerelését magasan képzett szakemberekre bízta, akik a blokk és a GPU közé Arctic Silver hővezető pasztát is elhelyeznek a még jobb hővezetés érdekében.

A BFG legfrissebb újdonsága várhatóan még a hét folyamán megjelenik kereskedelmi forgalomban, a gyártó a kártya árával kapcsolatban sajnos nem közölt információkat. A hazai árral és megjelenéssel kapcsolatban szintén nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Zotya84
2008.05.30. 10:30
ethan7650:
Akkor keress Koolance cuccot. mivel csak egy blokkról van szó találol EUban is, de ha többet vásrolsz tőlük, akkor vagy ők (csak upssel szállítanak, ami k. drága), vagy performance-pcs, és tőlük vettem, szállítanak postán, viszont akkor neked kell menni érte a Pestre vámhivatalba áfát fizetni...

Viszont a blokkjuk atomkirály. (Csak kár hogy ahol kapható euban ott is USD=EUR értékkel számolnak (de legalább nincs áfa fizetés; és sehol sem kapható a teljes kínálat).

http://www.koolance.com/water-cooling/prod...?product_id=661 ,
http://www.performance-pcs.com/catalog/ind...oducts_id=23430
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!