iPon Hírek

GeForce 9800 GX2: órajel információk

Dátum | 2008. 02. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Alig egy hónappal az Nvidia soron következő zászlóshajójának érkezése előtt információk szivárogtak ki a termék pontos órajeleivel kapcsolatban. A GeForce 9800 GX 2 az AMD Radeon HD 3870 X2-es videokártyájához hasonlóan két GPU-val fog gazdálkodni.


A GeForce 9800 GX2 vagy más néven D9E-40 hivatalos órajeleit ma küldte meg a gyártó a különböző partnerek számára. Az információk szerint az új zászlóshajó 600 MHz-es magórajellel, valamint 1,5 GHz-es shader órajellel fog rendelkezni, a kártyán található GDDR3-as ramok, amelyeknek pontos mennyisége még nem ismert, 1 GHz-es órajelen ketyegnek. A GeForce 9800 GX2 első működő mintapéldányai szintén a mai napon indultak útjukra az Nvidia partnerei felé, így várhatóan újabb képek kerülhetnek ki a netre az újdonsággal kapcsolatban az elkövetkező néhány nap folyamán. A GeForce 9800 GX2 két darab nyomtatott áramkörből épül fel, az újdonságban két darab 65 nm-es GPU lesz jelen, amelyek a híresztelések szerint együttesen 256 darab stream processzort tartalmaznak.

Az első vélemények alapján a GeForce 9800 GX 2 teljesítménye jóval a GeForce 8800 GT SLI teljesítménye felett fog elhelyezkedni, de az újdonság az előzetes hírek szerint a 8800 Ultra teljesítményét is felülmúlja majd körülbelül 30%-kal, de ezeket a megállapításokat egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni. A kártya hivatalosan március 11-én debütál, pontosan a CeBit befejezése után két nappal, de nincs kizárva, hogy akár már a CeBiten is viszontláthatunk egy működő pédányt az új zászlóshajóból. A kártya hivatalos megjelenésének közeledtével remélhetőleg a technikai paraméterek is letisztulnak, így végre megszűnhetnek majd a különböző találgatások is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!