iPon Hírek

GeForce 9M GPU-k Hybrid-SLI támogatással

Dátum | 2008. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia mobil grafikus vezérlőinek kínálata új tagokkal bővült, a gyártó bemutatta a GeForce 9M család tagjait, amelyek között már Hybrid SLI-ve ellátott modellek lapulnak. A kártyák új lehetőségeket kínálnak a notebook felhasználók számára: a Hybrid Power eljárásnak köszönhetően az integrált videó vezérlővel és GeForce 9M sorozatú GPU-val felszerelt termékek esetében a rendszer alacsony terhelés mellett az integrált vezérlőre támaszkodik, így energiát takarít meg. Amennyiben a GPU rendelkezik GeForce Boost támogatással, akkor lehetőség nyílik az integálrt videó vezérlő és a GeForce 9M GPU erejét együttesen is kihasználni. Eddig ezt csak az asztali konfigurációk esetében lehetett kihasználni és ott is csak azokkal a kártyákkal, amelyek rendelkeznek Hybrid SLI támogatással.


Az Nvidia GeForce 9M sorozatú GPU-i új PureVideo HD motorral vannak felszerelve, amely támogatja a Blu-ray Profile 2.0-s és a Blu-ray Live technológiákat. Az új GPU-k HDMI 1.3-as és DisplayPort 1.1-es támogatással egyaránt rendelkeznek, sőt, az egységek az MXM technológia legfrissebb, 3.0-s specifikációival készülnek.


Az Nvidia állítása szerint a GeForce 9M sorozatú GPU-k 40%-kal magasabb teljesítmény kínálnak, mint az előző generációs Nvidia notebook GPU megoldások. Ha az új egységek tulajdonságait összehasonlítjuk a GeForce 8400M és GeForce 8600M modellekével, akkor felfedezhetünk néhány hasonlóságot: a stream processzorok száma 8 és 32 között helyezkedik el, a memória interfész szélessége pedig 64- és 128-bit között változik. A GeForce 9M családban már négy olyan kártya típus lesz jelen, amely 32 darab stream egységgel lesz felszerelve.

Érdekesség, hogy az Nvidia a GeForce 8200M modellt  a GeForce 9M család megjelenésével egy időben dobja piacra. A fenti táblázatban szereplő GeForce 9650M GT és 9400M G esetében a stream egységek számát egyelőre hivatalosan nem ismertette a gyártó, ám a vélekedések alapján előbbi egységen 32, míg utóbbi 16 darab stream processzor dolgozik majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!