iPon Hírek

GeForce Experience, hogy jobban fussanak a játékok

Dátum | 2012. 12. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia korábbi felmérései szerint az átlagos játékosok nem fordítanak elegendő figyelmet az adott játék megfelelő beállítására – sokan azt sem tudják, hogy az adott cím esetében a képi megjelenítést befolyásoló opciók egyáltalán módosíthatóak. A konzolokkal ellentétben a PC-s játékok esetében rengeteg beállítási lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére, amelyekkel elérhető, hogy az adott konfiguráció képességeihez mérten a lehető legszebben, de még játszható sebesség mellett fusson a kiszemelt játék.

A GeForce Experience pont azoknak jöhet majd jól, akik nem akarnak bajlódni a beállítások finomhangolásával. Az Nvidia friss szolgáltatása egy alkalmazás személyében érkezik, amely a vállalat szuperszámítógép-fürt alapú adatbázisából dolgozik. Az Nvidia szakemberei automatizált módszerekkel, illetve profi tesztelők segítségével meghatározzák, hogy az adott játék egy adott konfiguráción milyen beállításokkal fut a legjobban – és ezt a folyamatot megismétlik több ezernyi lehetséges konfiguráció kombináción, így a végén egy hatalmas adatbázis születik, ami a GeForce videokártya tulajdonosok szolgálatába állítható.


GeForce Experience - Az alkalmazás
A GeForce Experience alkalmazás letöltése és első futtatása után a szoftver bal oldalán megjelenik a számítógépen található telepített játékok listája, míg a jobb oldalon megtekinthetőek a játékhoz tartozó jelenlegi beállítások, valamint az Nvidia adatbázisa által ajánlott optimális beállítások is - utóbbiak egy kattintással alkalmazhatóak is. A szoftver segítségével az egyes játékokat könnyedén beállíthatjuk akár egyesével is, de az összes cím egyidejű optimalizálására is van mód. Természetesen az automatikus beállítások bármikor felülbírálhatóak, ha nem vagyunk velük megelégedve.


A vállalat állítása szerint 40-60 FPS közötti átlag-, és 25 FPS körüli minimum sebesség elérésére törekszenek mind a tesztelők, mind pedig az automatikus teszteket folytató szuperszámítógép-fürt. A tesztek addig zajlanak, míg a kívánt eredményt el nem sikerül érni, azaz a kívánt beállítások meg nem születnek.


A GeForce Experience amellett, hogy segít a játékok optimális beállításában, arra is odafigyel, hogy az adott konfiguráción mindig a lehető legfrissebb GeForce driver dolgozzon, hiszen ez a sebesség szempontjából kulcsfontosságú. Ez persze csak annyit jelent, hogy a szoftver a háttérben automatikusan beszerzi a legfrissebb GeForce drivert, de annak telepítéséhez már felhasználói engedélyt kér.

Az Nvidia friss szolgáltatása Fermi és Kepler alapú, azaz GeForce 400-as, 500-as, illetve 600-as sorozatú videokártyákhoz használható. A szolgáltatás béta változata már elindult, ám ezt egyelőre csak 10 000 felhasználó próbálhatja ki. A szoftver egyelőre 32 játékhoz kínál optimális beállításokat, de ez a mennyiség az elkövetkező hetek folyamán bővülni fog. Aki GeForce 400-as, 500-as vagy 600-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és szeretné kipróbálni az Nvidia újítását, látogasson el ide és töltse le a szoftvert. Kis szerencsével még van pár hely.

A GeForce Experience szolgáltatás várhatóan a következő év folyamán indul el, ám az egyelőre nem tudható, hogy a béta tesztfázis mikor ér véget.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

39. kiskoller
2012.12.07. 19:26
Jó ötlet, bár én nem használnám. Számomra a grafikánál minidg is más volt a prioritás mint az átlagnál. Nekem első dolog az volt hogy natív felbontásban, 2x AA-ban fusson a játék. Ha ez csak very low-on megy, akkor csak ott megy. Utána jöhetnek a legszebb textúrák, legszebb modellek.

A többi meg maradhat minimumon. Így lesz egy gyönyörű játékom viszonylag jó sebességgel.

Mást viszont egyből hányiger kerülgetné az effektek rondasága miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. creedszl
2012.12.07. 19:32
Nem a Borderlands-en kellett volna demostrálni...És illet volna odairni milyen gép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Leeroy
2012.12.07. 19:54
Kicsi lehet az adatbázisuk még, csak 1 game-et ismert fel nálam. (Skyrim.)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. rini
2012.12.07. 20:17
Attól független jó ötlet. Rengeteg felhasználót ismerek akiknek fogalmuk sincs ezeknek a beállítások használatáról. Az viszont elgondolkodtat, hogy maguk a programok is megtehetnék ezt. Valamikor régen voltak ilyen beállítások magában a programokban is és eleve ilyen beállítást ajánlott fel maga a játék. Igaz, nem voltak tökéletesek de egy kis fejlesztéssel és odafigyeléssel tökéletesen is működhetnének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. toronyhaz
2012.12.07. 20:36
rini.Akkor te elég fura embereket ismersz.engem már nem fognak meg a játékok.Sem pc,sem konzol.Bár ez a Far Cry 3 most fent van a gépen helyfoglalásnak.De akárhány ismerősöm van az mindig mondja hogy ilyen olyan beállítással fut neki szépen a játék.Ez tényleg a rohadt amcsi nyomingereknek van akikre épül a piac!Nevetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. slaf
2012.12.07. 21:04
Ézért irányít át az nvdiára ha le akarom tölteni a game boostert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Terror
2012.12.07. 21:08
Tehát kiadtak egy videót amiben gyakorlatilag a Physx-et reklámozzák, plusz egy "software level: dedó" keretprogram, ami van olyan kedves, és kiírja a beállításokat, ha esetleg túl hülye lennél a játékban bemenni a beállításokba. Lefogadom, Gaming Evolved játékokbból szart se olvas ki.

Idiótaság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. slaf
2012.12.07. 21:10
há ja nem a razer oldalára irányít a game booster (végülis zöld mind2 )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. ThompsoN Terro...
2012.12.07. 21:17
+1

Teljesen egyetértek. Aki nem tudja beállítani a játékot, az vagy nézze a foltokat, vagy a diavetítést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Szefmester
2012.12.07. 21:48
Aki nem bírja beállítani a játékot magának az vegyen konzolt! Nehogy már pár lúzer anti-értelmiségi miatt legyenek butítva a dolgok. Külön élmény egy sikeresen bekonfigolt játékot futtatni, tudva hogy tettél valamit azért hogy az úgy fusson, vagy úgy nézzen ki ahogy. Valakinek a minimum a 60FPS, valakinek a néhány röccenés is belefér...
Nekem az AA már a luxus, inkább legyenek élesek a textúrák, pár fűrészfoggal, mintsem mosott vacak sima szélekkel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Leeroy
2012.12.07. 22:12
Nektek, pro-knak useless, másnak hasznos. Ennyi. Bízzuk rá a júzerekre, kell-e vagy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Keksz03
2012.12.08. 01:03
sajna nem a legjobb...rengeteg steam-es játékomat meg sem találta meg még párat, BF3-nál azt tanácsolta h tegyem a Motion Blur-t ON-ra és toljam 100%-ra...attól h a videókártyám bírja attól még nem kapcsolom be mert baromi zavaró! Aztán Fifa 13-nál lazán rávágta h VSYNC-et kapcsoljam ki és vegyem le a 60 FPS limitet, végülis miért ne járatnám a vga-t max terhelésen hadd pörgesse a villanyórát meg fűtsön cserébe persze semmivel sem lesz másabb a játék mert aki bármi pluszt lát 60 FPS felett az nem ebből az univerzumból származik!
szóval az ötlet nem volt rossz de a kivitelezés meglehetősen problémás, ezek olyan hibák amiket még nyilvános béta előtt illet volna felfedezni/orvosolni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Szefmester
2012.12.08. 07:40
Leeroy: Igazad van! Tanulni, meg belejönni mi a reteknek igaz? Maradjunk lúzerek, maradjunk hülyék, és várjuk hogy mások kiszolgáljanak! A játékot ne játszuk végig helyetted?

A lúzerek döntsék el hogy játszanak vagy sem, ha játszanak és akarnak érteni hozzá, akkor ne sajnálják azt a fél órát. Ha nem értenek vagy nem akarnak akkor húzzanak a konzolok elé ott úgy is csak berakod a lemezt és játszol mert nem kell telepítgetni meg konfigolni... oh wait..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. MaximumGam...
2012.12.08. 08:07
Majd Tudnak csalni az fps... el most kezdenek majd csalni a beállításokkal...
Felesleges ilyen... hogy Pistike kikapcsolja a Smoke-ot és fotózza hogy 200fps e van ? Szerintem Játék driverekbe pont ez csinálja az nvidia hogy AMD ellen érjen valami gyorsulást... butítja ezeket a dolgokat lefele... hogy legyen fps növekedés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. zsolt200
2012.12.08. 09:45
Egy játékot aztán marhanehéz beállítani. Ilyer még nem is hallottam higy valaki netudná beállítani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Konigstige...
2012.12.08. 09:55
MaximumGame2011: ha valaki csalni akar az megtalálja a módját, nem kell hozzá ez a program. A legtöbb játékban amúgy sem lehet kikapcsolni bizonyos effekteket, mert gyárilag korlátozva van, ha meg driverrel, vagy cfg buherálással oldják meg kiszúrják a csalók elleni programok. Szánalmas hogy mennyi baromságot össze tudnak hordani az emberek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. kiskoller Szefm...
2012.12.08. 10:15
Mondjuk abba nem gondolsz bele, hogy sajnos még mindig vannak grafikai beállítások, amik egyes hardverekkel NEM működnek, vagy bugosak. Mondjuk ezer helyen hallom hogy a CFX meg SLI tulajoknak máshogy kell beállítani a játékot, mert egyes effektek miatt bugos lesz a játék. Vagy ha mondjuk a framebufferelés alapból rosszul van beállítva és kevesebb FPS-t kapsz mint egy kártyával.

Nah az ilyeneknél nem kéne saját magadnak troubleshootolnod, hanem a progi szólna hogy "hékás, ez az opcó nem ajánlott neked!"

Aki szerint az, aki nem akar tehcnikai dolgokkal időt vesztegetni és csak JÁTSZANI akar, az egy hülye lúzer, az gondolkodjon el még egyszer ezen.

Miért kellene nekem tudnom, hogy mi az az AA? Vagy hogyan csinálja a gép a Motion Blur-t? Hogy milyen árnyékolási tehcnikák vannak és melyek CPU vagy GPu igényesek?

Látom sok itt az IT Guru akik szerint mindenkinek értenie kellene az ilyesmikhez. Egyesek a megvett játékkal csak játszani, kikapcsolódni akarnak, mert nem érdekli őket az IT háttér. Ha ezt nem értitek meg ti vagytok az idióták meg a sznobok.

Az meg nem válasz hogy menjen venni konzolt. Mert akkor csak egy kicsi réteg fog PC-n játszani, ergo elfelejtheted a játékok 99%át, maradnak az indie játékok meg a konzolportok. AMiért a másik fórumokon meg megy a sírás rívás. A PC-nek kellenek a casual játékok, ha tetszik, ha nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Terror kisko...
2012.12.08. 10:33
No és te ebből a keretprogramból kinézed, hogy troubleshootolni fogja neked a kompatibilitási problémákat? Na ne viccelj... Amúgy nem kell tudnod a multisampling és supersampling közötti különbséget, hogy rájöjj, gyorsabban fut a játék, ha lehúzod az AA-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. ByrDer
2012.12.08. 10:46
Aki arra nem képes hogy megtalálja az 'options' menüt egy játékban az inkább csak játsszon konzolon. Valószínűleg a játékok teljesítménye a legkisebb gondja a számítógépén.

Félelmetes hogy milyen mértékben hülyül az emberiség.. az összes nagyvállalatnál már kulcsszempont az idiótabiztos termék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. MZperX75
2012.12.08. 11:21
Ezt a fickót meglátom a videón már elkap a nevetés...........
Nvidia marketing arca,mosó pórt sem bíznék rá TV-ben,bár biztos nagy szaki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. gabesz7630
2012.12.08. 11:51
kiskoller:
Szerinted minden minimumra teve de antialiassal szebb egy jatek mint ha csutkara huznal mindent, de antialist nem hasznalsz.
Nativ felbontasban amugy se sok ertelme van hacsak nem 640*480 a monitor nativja es emelett 22 colos.
Erdekes szemed lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Leeroy Szefm...
2012.12.08. 12:38
A konzol mondjuk egy jó példa volt, ott még szűkebbre szabottak a határok. De ne vitassuk el senki jogát arra, hogy -úgymond- hülye maradhasson, csak hogy téged idézzelek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. kiskoller
2012.12.08. 13:50
Természetesen nem gondolom azt, hogy ez a progi troubleshootol az első kiadásban, de egy jó lépés ebbe az irányba.

Node honna tudom hogy a supersamplingos AA GPu igényes, míg más AA nem annyira?

gabesz7630:

Igen, szebb. Nekem 2 dolog fontos, rece nélküliség és tűélesség. Ha nem rakom fel natívba a felbontásomat már gány lesz a kép. Az meg igazán irritáló, hogy ahogy lassan mozgatom az egeret minden pislákol a recék miatt. Egyszerűen illúzióromboló. Az effektek minősége meg árnyékolás nem érdekel, de a modelek és textúrák részletessége igen.

"Szerinted minden minimumra teve de antialiassal szebb egy jatek mint ha csutkara huznal mindent, de antialist nem hasznalsz."

strawman logika. Ha 2x AA-val csak minimumon fut a játék akkor mindent csutkára húzva 3 FPS-t fog produkálni. Nem erről beszéltem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Szefmester
2012.12.08. 14:46
kiskoller:
"Node honna tudom hogy a supersamplingos AA GPu igényes, míg más AA nem annyira?"

Talán ha bekapcsolod az egyiket akkor szaggatni fog a játék, ha meg a másikat akkor nem, vagy kevésbé? Lehet hülye vagyok de ez egy klasszikus try and win módszerrel megoldható gond.

"Ha 2x AA-val csak minimumon fut a játék akkor mindent csutkára húzva 3 FPS-t fog produkálni. Nem erről beszéltem."

Saját tapasztalat: Crysis 1280*960 Ultra beállítások (grafikai moddal felturbózva) élsimítás (csak neked 2x-8xAA-ig) szaggatott.. játszhatatlanul. Élsimítás kilőve és máris végigjátszottam minimális lassulással! Nofene.. megfogja a gépet? Pláne magasabb felbontáson!

Vegyél egy fix képátlót és pár eltérő felbontású (natív) monitort. Minél magasabb a felbontás natívban annál kevésbé lesznek fűrészesek az élek, ellenben annál jobban fog zabálni az AA! És a vicc hogy gyakran szebb eredményt kapsz az alacsony felbontás+AA segítségével mint simán magasabb felbontással. Persze itt nem 800*600 vs 1600*1200-ról van szó!

"Nah az ilyeneknél nem kéne saját magadnak troubleshootolnod, hanem a progi szólna hogy "hékás, ez az opcó nem ajánlott neked!""

Öhm... a driverekből szokott kijönni néha fix igaz? Mert ez vagy az el van baszarintva benne, ami miatt lassabb lesz az egész. Most te jobban megbízol egy (régen a trükközéseiről hírhedté vált) cégben mint a saját szemedben? Elég ostoba dolog lenne.

"Miért kellene nekem tudnom, hogy mi az az AA? Vagy hogyan csinálja a gép a Motion Blur-t? Hogy milyen árnyékolási tehcnikák vannak és melyek CPU vagy GPu igényesek?"

Nem kell tudnod mint írtam... elég ha azt látod hogy szebb mint volt, de nem akadozik. Ha így van akkor örülsz neki, és belövöd a következő kapcsolót. Ha szaggat vagy nem tetszik akkor kikapcsolod. Szerintem sokan voltak akik anno az NFS:Underground 1. részében kikapcsolták az aszfalt zselézés effektjét.. a)ronda volt, b) gyorsabbá vált a játék! Ez a szutykos idiótáknak készült hulladékbázis azt mondta volna nekem hogy mehet a zselé. De nekem nem tetszik... kikapcsolom mert ki tudom kapcsolni!

A kutyát nem érdekelné ha a programban lévő automatika és benchmark belövi a (szerinte) ideális beállításokat, de nem árt ha ott van benne egy részletes grafikai options amiben a "hozzáértők"kíváncsiak tudnak molyolni. te ezt a molyolási lehetőséget akarnád elvenni mindenkitől aki nem konzumidióta, akivel nem lehet megetetni azt hogy PC-n csak a felbontást lehet állítani!

Szánalmas vagy és ezt ezzel a mondatoddal bizonyítod a legjobban:

"Aki szerint az, aki nem akar tehcnikai dolgokkal időt vesztegetni és csak JÁTSZANI akar, az egy hülye lúzer, az gondolkodjon el még egyszer ezen." 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Axekiller
2012.12.08. 17:08
"sajna nem a legjobb...rengeteg steam-es játékomat meg sem találta meg még párat, BF3-nál azt tanácsolta h tegyem a Motion Blur-t ON-ra és toljam 100%-ra...attól h a videókártyám bírja attól még nem kapcsolom be mert baromi zavaró! Aztán Fifa 13-nál lazán rávágta h VSYNC-et kapcsoljam ki és vegyem le a 60 FPS limitet, végülis miért ne járatnám a vga-t max terhelésen hadd pörgesse a villanyórát meg fűtsön cserébe persze semmivel sem lesz másabb a játék mert aki bármi pluszt lát 60 FPS felett az nem ebből az univerzumból származik!
szóval az ötlet nem volt rossz de a kivitelezés meglehetősen problémás, ezek olyan hibák amiket még nyilvános béta előtt illet volna felfedezni/orvosolni!"

Idézek....Szerintetek ha maxon járatja a kártyát mennyivel rövidül az élettartama??
valószínűleg ez is bele van kalkulálva náluk...szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Szefmester
2012.12.08. 17:44
Hát igen, ha nem használod a VGA-d akkor nem lesz szükséged hamarab az újra mert elfüstölik neked, az Ő AJÁNLOTT BEÁLLÍTÁSAIKKAL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kiskoller
2012.12.08. 19:32
"
Talán ha bekapcsolod az egyiket akkor szaggatni fog a játék, ha meg a másikat akkor nem, vagy kevésbé? Lehet hülye vagyok de ez egy klasszikus try and win módszerrel megoldható gond."

Épp ez a lényeg, hogy egyesek nem akarnak órákat try-win-olni ahogy te leírtad.

"te ezt a molyolási lehetőséget akarnád elvenni mindenkitől aki nem konzumidióta"

???

Tudtommal ez egy LEHETŐSÉG. Tudod mit jelent az? Amit régen csináltál azt tovább csinálhatod, de ha akarod, az új dolgot is csinálhatod, ha akarod. Azáltal hogy vnanak ilyen megoldások, nem kell elvenni a normál beállításoktól a lehetőséget. Főleg hogy azok csak frontend-ek, ha magukat a beállításokat vennék el ezek a progik sem működnének.

"Saját tapasztalat: Crysis 1280*960 Ultra beállítások (grafikai moddal felturbózva) élsimítás (csak neked 2x-8xAA-ig) szaggatott.. játszhatatlanul. Élsimítás kilőve és máris végigjátszottam minimális lassulással! Nofene.. megfogja a gépet? Pláne magasabb felbontáson!
"
Más hardvered van. Én mást tapasztaltam a játékaim 99%-ában. Natural Selection 2-ben pl athmosperic Occlusion meg hasonlók álíltgatásával faszán sikerült 10-20 FPS-t produkálnom, amúgy meg az alább leírtakkal megy 50-60 FPS-el.
Különböznek a hardvereink. Nah pont erről szól a cikk is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. nyerek01
2012.12.08. 20:14
#27
""
Talán ha bekapcsolod az egyiket akkor szaggatni fog a játék, ha meg a másikat akkor nem, vagy kevésbé? Lehet hülye vagyok de ez egy klasszikus try and win módszerrel megoldható gond."

Épp ez a lényeg, hogy egyesek nem akarnak órákat try-win-olni ahogy te leírtad."

Azzal teljesen egyet értek hogy amikor leülnék szórakozni a gép elé, nehogy már azzal töltsek el sok időt hogy végig nyálazok 5 felbontást meg hat egyéb négy állású kapcsolót, mikor működik a legjobban. (fenti számok kitalált értékek, lehet ellenőrizni, és kiszámolni a variációk számát. Mert itt amúgy is mindenki annyira okos)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Szefmester
2012.12.08. 21:02
Az a baj ezzel a LEHETŐSÉGGEL, hogy hozzászoktatják a birkákat, és majd szépen lassan kiveszik hogy a többiek se tudjanak hozzányúlni. Régebben még ha elővetted a cfg fájlokat és azt átírtad részletesebb beállításokat tudtál elérni, ma már azt is elrejtik a legtöbben, nehogy véletlen olyat tudjon megcsinálni az ember amitől jobb lesz valami. Lásd crysis: a Naturalmod eszméletlen módon megdobta azt a látványt ami már alapból jó volt, mindezt úgy hogy nem növelte meg látványosan a gépigényt ellentétben pár olyan programmal ahol már az észrevehető ha a textúraméretet felnöveled. vagy a LoD-ot kitolod pl egy fokozattal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szefmester
2012.12.08. 21:07
Másrészt:

"Más hardvered van. Én mást tapasztaltam a játékaim 99%-ában." "(fenti számok kitalált értékek, lehet ellenőrizni, és kiszámolni a variációk számát. Mert itt amúgy is mindenki annyira okos)"

És akkor most számoljuk ki a hardverváltozatokat is... Ha már mindenki annyira okos hogy egy adatbázisprogi majd pont helyesen fogja belőni a konfigonak megfelelően a sebességet. A try and win módszer bár időigényesebb de pontosabb. Sokkal pontosabb! Egy idő után pedig már tudni fogjuk mit is állítunk és mit kell állítani, miből kell engedni a sima futás érdekében. AKI EZT MEG SEM AKARJA TANULNI az menjen nyugodtan konzolozni. Már így is jószerivel csak a hulladék konzolportokat kapják a PC-sek meg az MMO-kat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller Szefm...
2012.12.08. 21:33
Pont a Crysisban volt egy funkció hogy belőtt nekem egy optimális beállítást. Egész jól belőtte a maximális részletességet úgy hogy a framrate is jól sikerült, ha én is magas részletességre mentem volna semmit sem változtattam volna....

Ha te sem tudsz mint user állítgatni valamin akár a játék menüjében akár egy cfg fájlban, akkor egy ilyen program sem fog. Tehát még mindig nem fog előfordulni az, amit te leírtál. Mostanában azért nincsenek beállítások, mert a fejlesztők lusták megírni. Ezen egy ilyen progi nem változatna, se pozitív se negatív irányba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Crobit
2012.12.08. 21:57
Ez csak annyit csinál, hogy beállítja az általa legmegfelelőbb beállítást, amit amúgy is megtudsz csinálni a játékban... Ez csak reklám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Sytyx
2012.12.09. 12:38
kiskoller-el egyet kell értenem. Oké hogy a sok összeesküvés elméletes filmeken felnőtt IT guru iPonos nemzedék szerint ez csak romboló hatású lehet. Mert mégis csak a csúnya-gonosz nVidia zöldszörny csinálja ezt. De ez csak egy lehetőség. Használod ha akarod. Ergo nem tetszik rá se nézel. Reklám is, persze. Cégről van szó aki meg akar élni. Nem értem miért indul ki mindenki magából, saját IT tudásából. Sokan csak a felszínt karcolgatják. Épphogy képesek használni word-öt, excell-t. Játékkal meg csak játszani akar napi 1-2 órát. Nem elbaszni csomó időt beállításokra. Azt veszitek alapul, hogy mindenki aki csak ránéz egy PC egyből guru lesz. Ez nem így megy. Ha valaki pedig ezt a segítséget akarja használni, engedjük meg neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. chaos25
2012.12.09. 12:46
Nekem egy problémám van ezzel a progival! Aki olyan hülye, hogy egy játékot nem tud beállítani, az nagy valószínűséggel soha nem fog erről a progiról hallani és legalább ekkora esélye van annak is, hogy igénye sincs arra, hogy normálisan nézzenek ki a játékok a gépén!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atti2010
2012.12.09. 13:03
A mai játékok mind tudják amit ez a szoftver tehát szerintem csak feltalálták a spanyolviaszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Konigstige...
2012.12.09. 14:42
Ez a program akkor lenne igazán hasznos ha egyénileg beállítható lenne hogy milyen szempontokat vegyen figyelembe mikor belövi az "optimális" beállításokat. Pl.: van e szükség élsimításra? (én rendszerint kikapcsolom), kellenek-e durva árnyék effektek? Szóval nem teljesen haszontalan ez, csak van még mit bővíteni a tudásán. Nem minden ember egyforma és mások az igényeink. Én speciel singleplayerben jobban szeretem a minél magasabb beállításokat, míg multiban a kevesebb cicomát, stabil, gyors futást. Oké hogy ezt mindenki be tudja lőni játékon belül, csak van aki tényleg nem ért hozzá. Én speciel beletennék előre beállítható és menthető profilokat, minden játékhoz attól függően hogy épp singleplayer vagy multiplayer beállításokat akarok, és ne kelljen játékon belül variálni mint pl. Bf3-ban, ahol ha beállítom a single-t, ugyan az lesz multiban. Akinek tetszik használja, aki jobban ért hozzá az meg saját maga konfigurálja a játékait, esetleg saját cfg-t is használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sytyx
2012.12.09. 16:48
Konigstiger - for president! Ahogy leírtad. Felterjesztünk vmi fejesnek nVidiához
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MacAndor
2012.12.09. 18:54
Egyszer majdcsak megerem a napot, hogy ki akarnak adni egy ingyenes segito szandeku szoftvert es emiatt boldogak lesznek az emberek nem pedig hisztihaboru torik ki.
- a jatekokbol nem vettek ki semmilyen funkciot
- nem kotelezo hasznalnod
- attol meg hogy valaki tudja, hogy pl az SSAO milyen hatassal van a teljesitmenyre a HBAO-hoz kepest, az nem azt jelenti, hogy mindenki tudja
- BETA allapotban van, boven van ideje uj funkciokat kapni (pl preferalt parameterek)

Ha ez nem tetszik valakinek, attol meg nem kell egybol feleslegesnek/szarnak elitelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2012.12.13. 16:32
MacAndor: A példáid között én sem tudnék pontos különbséget mondani, de mivel nem életem első játékával játszottam tegnap este, így ki merem jelenteni hogy tudom melyik opciónak mi lesz a hatása.
Aki ránéz egy PC-re az nem techguru.. de aki fel tud telepíteni egy játékot, és nem teljesen a next-next-next módon, akkor az már vélhetőleg látott ezt azt, és maximum lusta megérteni mik a lehetőségek! Aki meg még az ilyen nextelgetős dolgot sem tudja megcsinálni, annak tényleg csak a konzol való, és ahogy írták erről a progiról még véletlenül sem fog hallani, pláne nem fogja tudni bekonfigolni, mert ezt is be kell majd! Akkor meg? nem tök mindegy hogy most ezt állítgatja be, vagy a progin belül baszkolódik, és ahol szép lassan nő a tudása?

Ez valóban csak akkor lenne életképes program, ha egyénileg meg lehetne adni hogy grafikára, vagy stabil frameratere menjen.

Nálam ezek az effektek számítanak legkevésbé: Élsimítás, árnyékok, világ részletesség a messzeségben, közeli részletesség, majd felbontás. (ezt csak azért engedhetem meg magamnak mert nem egy fix felbontású LCD-n játszom hanem egy változtatható CRT-n!)

Nem kötelező használni? Valóban nem kell... De akkor kötelező se legyen már a használata!

Nem vesznek ki funkciót? Csak nehogy megérjük azt a napot amikor egy NV által pénzelt játék már nem csak szaggatni fog egy erősebb AMD-n de még ez a kis okosság még több mindent is tud módosítani (hívhatjuk csalásnak) a nem látható beállításokban. Mert sok sok játékban ha megnyitod a .cfg file-t akkor ott sokkal több mindent tudsz állítani mint az optionsban. Emlékszem én még arra amikor a "profi" kvékerek saját .cfg-kel ültek le egy egy meccsre valami versenyen (legyen az lokális vagy világszintű), mert az ő játékstílusukhoz ez vagy az a finomhangolás nem illett vagy illett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!