iPon Hírek

GeForce GTX 780 Ti Phantommal támad a Gainward

Dátum | 2013. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gainward bemutatta legfrissebb GeForce GTX 780 Ti sorozatú videokártyáját, amely ezúttal szakít a referenciával mind órajelek, mind pedig hűtés tekintetében.

A GeForce GTX 780 Ti Phantom névre keresztelt egy GPU-s csúcskártya betonstabil, nyolcfázisú DrMOS tápáramkörre támaszkodik, amely magas hatásfok mellett dolgozik és a videokártya további tuningjában is remek partner. Az újdonság nyomtatott áramköri lapja szokás szerint ezúttal is egy teljes értékű, GK110-es típusú GPU-t rejt, ami 2880 CUDA maggal gazdálkodik. A GPU a referencia modelleknél 875 MHz-es alap- és 928 MHz-es GPU Boost 2.0 órajelen ketyeg, ehhez képest a Gainward megoldása már 980 MHz-es alap- és 1046 MHz-es GPU Boost 2.0 órajelet alkalmaz. A 384-bites adatsín végén lógó GDDR5-ös fedélzeti memória ezúttal megúszta tuning nélkül: a 3 GB-nyi VRAM effektív órajele maradt 7 GHz. Az említett órajelek az EXPERTmode és az EXPERTool segítségével könnyedén feljebb tornázhatóak, ha esetleg kevés lenne az egy GPU-s csúcskártya amúgy sem szerény teljesítménye.

A tuningolt videokártyán természetesen nem referencia hűtő, hanem a Gainward saját fejlesztésű, Phantom névre keresztelt megoldásának legfrissebb kiadása teljesít szolgálatot. Az új Phantom videokártya hűtő öt darab hőcsövet alkalmaz, amelyek egyenként 8 milliméteres átmérővel rendelkeznek. A rézből készített talpazathoz forrasztott réz hőcsövek alumínium lamelláknak adják át a GPU által termelt hőt, amelyek mögött három darab légkeverő lapul. A ventilátorok a megszokottal ellentétben nem átfújják, hanem átszívják a levegőt az alumínium lamellák között, így a videokártya letisztult, egyszerű dizájnnal rendelkezik, zajszintjére és hűtésének hatásfokára pedig abszolút nem lehet panasz. Az új Phantom videokártya hűtő ventilátorai kivehetőek, így könnyedén megtisztíthatóak a portól, ha szükséges. A két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel rendelkező csúcskártya a PCI Experss 3.0 x16-os slot mellett két darab nyolctűs PCI Express tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

Az Gainward GeForce GTX 780 Ti Phantom hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A termék várható végfelhasználói ára egyelőre nem derült ki, de az borítékolható, hogy néhány ezressel 200 000 forint felett lesz. A termékhez letöltésre jogosító kupon formájában járnak az Nvidia akciójában meghirdetett játékok is (Assassin's Creed IV: Black Flag, Batman: Arkham Origins és Splinter Cell: Blacklist).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. goofej
2013.11.26. 16:54
A Phantom vagy a Windforce 3 hűtő a jobb, ha csak a hűtő teljesítményt illetve a zajszintet vesszük figyelembe, és eltekintünk a külcsíntől?
Jó kis kari lehet, kár, hogy eléggé megfizethetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun
2013.11.26. 17:00
Borsos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. codex
2013.11.26. 17:17
Phantom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LechooEdy
2013.11.26. 17:44
Egy drágább öngyújtó. Biztos jó ez, na.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. delveccio
2013.11.27. 00:09
Milyen konfig hajtaná ki maximálisan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!