iPon Hírek

GeiL Evo Cyclone: új rendszermemória hűtő

Dátum | 2008. 11. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A GeiL mérnökei egy új memória hűtőt fejlesztettek ki, amely első ránézésre különlegesnek és dizájnosnak hat. A különböző memóriagyártó vállalatok kínálatában vannak hasonló megoldások, a Corsair prémium rendszermemóriáihoz is kaphatunk ventilátoros hűtést, ám azon a terméken három pici ventilátor található, kisebb bordákkal.


Maga a hűtő gyakorlatilag majdnem azonos felfogató rendszer segítségével illeszthető a memória foglalatok fölé, mint a Corsair megoldása, ám az egység felépítése különbözik a rivális termékétől. A komplett hűtő megoldás 146 x 52,6 x 106 mm-es méretekkel és 135 grammos súllyal bír. A hűtő közepén elhelyezkedő pici ventilátor 3400-as percenkénti fordulatszámon, mindössze 21 dB-es zajszint mellett üzemel, ami egyáltalán nem zavaró annak ellenére, hogy az egység 50 mm-es átmérővel bír. A ventilátor 25.000 üzemórán át képes meghibásodás nélkül működni. A gyártó állítása szerint az Evo Cyclone hűtővel ellátott ramok azonos környezeti hőmérséklet esetén átlagosan 10 Celsius fokkal hűvösebbek, mint a hűtés nélküli társaik.


Az egységben elhelyezett ventilátor egy LED kijelzővel ellátott példány, amely a ventilátor forgása közben a lapátokra vetíti a GeiL logót, a termék nevét, valamint a ventilátor éppen aktuális fordulatszámát és a ramokat körülvevő környezet hőmérsékletét. Az új termék a tervek szerint néhány héten belül elérhetővé válik az üzletek polcain, az újdonság várható áráról egyelőre nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. sirpalee
2008.11.21. 18:38
Nagyon jópofán néz ki, és úgyis geil ramjaim is vannak. Meggondolandó, bár feleslegesnek látom az optikai tuningot, de ez még engem is megfog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balu92
2008.11.21. 19:48
Jó a hűtő.De szerintem tök felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thspo
2008.11.21. 21:40
csak nekem furcsa hogy a ddr1-ek korában nem volt memó hűtő mikor jóval magasabb fesz kellett a ramnak és forró volt, bejöttek a ddr2-k csinos, de felesleges bordákkal, amelyek olykor-olykor még melegebben tartották a ramot, mintha nem lettek volna. Ma pedig itt a ddr3, ami agyon tuningolva sem kap több feszt mint a ddr2 alapfeszen és mégis brutálisan hűtik. Hát igen majd megkapom hogy magasabb az órajele, csak ez jóval kevesebbet számít mint a feszültség....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.11.23. 12:59
12 cm-es AC házventi, más nem kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!