iPon Hírek

Génmódosított vérsejtekkel a leukémia ellen

Dátum | 2014. 10. 16.
Szerző | Jools
Csoport | EGYÉB

Az Amerikai Hematológusok Társaságának tavaly tartott konferenciáján a Pennsylvaniai Egyetem kutatói beszámoltak egy kezelési módszerről, amelynek eredményeként 30 leukémiás betegből 27 teljesen tünetmentessé vált. A szakértők a betegek saját vérsejtjeiből vettek le mintákat, majd átprogramozták ezeket a beteg sejteket megtámadására. A hagyományos kezelésekre semmi javulást nem mutató páciensek visszakapott sejtjeik segítségével sikerrel vették fel a harcot a betegséggel. A napokban megjelent egy tanulmány, amelyben a kutatók az azóta tapasztalt eredményekről számolnak be. Ebből kiderül, hogy a kezelés annak ellenére is óriási sikernek tekinthető, hogy nem minden eredetileg tünetmentessé vált beteg maradt az. A 30 páciensből 19-en két évvel a kezelést követően is gyógyultnak tűnnek, 15-en közülük ráadásul semmiféle kiegészítő kezelést nem igényeltek ehhez. Heten 6−9 hónappal a kezelést követően kezdtek visszaesni, hármuk szervezetében áttétek alakultak ki. Öten alternatív terápiák reményében léptek ki a kísérletből. Ahogy már említettük, az eredmények még az új számok ismeretében is lenyűgözőek, hiszen csupa olyan betegről van szó, akik legalább négyszer visszaestek, mielőtt belevágtak volna a kísérleti eljárásba. Carl June, a kutatás vezetőjének elmondása szerint a páciensek közt olyan is akadt, akinek szervezetében őssejtek beültetése után is kiújult a leukémia.
„Először nem volt világos, hogy az első betegekkel csak óriási szerencsénk volt, vagy tényleg ennyire jó aránnyal működik a módszer” – mondja a kutató. A kísérleti eljárás első alanya egy 6 éves kislány volt: Emily Whitehead most 9 éves, és lassan három éve tünetmentes. Hasonló sikereket a tesztelés első fázisában csak a Novartis Glivec nevű szere tudott felmutatni, amelyet ma már több mint 10 különböző daganattípus kezelésénél alkalmaznak. Míg azonban a Glivecet minden nap szednie kell a páciensnek, az új módszer egyetlen dózissal is hatásos a betegek jelentős részénél. A kutatók az eljárás során T-limfocitákat gyűjtenek be a pácienstől, majd ezeket génkezelésnek vetik alá. Egy új gén beültetésével gyakorlatilag képessé teszik a T-sejteket arra, hogy a leukémiában nagy százalékban érintett B-limfociták egyik felszíni fehérjét felismerjék. A páciens vérébe visszajuttatott sejtek aztán levadásznak minden olyan sejtet, amely ezzel a fehérjével rendelkezik, és elpusztítják ezeket.
A módosított T-sejtek nem tesznek különbséget az egészséges és a rákos B-sejtek közt, hanem kivétel nélkül mindegyiket elpusztítják. Mivel a B-limfociták termelik a fertőző ágensek ellen bevethető antitesteket, a megoldás nem tökéletes, hiszen nagyon sebezhetővé teszi az immunrendszert a külső támadásokkal szemben. A kezelést követően ezért az antitesteket kívülről kell pótolni, hogy a szervezet védekező mechanizmusai helyreálljanak. B-sejtek nélkül élni ugyanakkor még mindig sokkal jobb, mint rákban haldokolni, mondja Michel Sadelian immunológus, aki szintén módosított T-sejtek létrehozásán dolgozik. Kutatócsoportjával másfajta átprogramozást alkalmaznak, és laborban növesztik a szervezetbe bejuttatandó sejteket, eredményeik ugyanakkor nagyon hasonlóak June kísérleti eredményeihez. Sadelian módszere 88 százalékban bizonyult hatásosnak krónikus limfoid leukémiában szenvedő betegeknél. A két hasonló célú, de eltérő módszerekkel megvalósított, eltérő célcsopotokban, és némileg különböző betegségekkel szemben alkalmazott kezelés tehát meglepőn hasonló eredményeket hozott, ez pedig nagyon meggyőző lehet, ami a hasonló terápiák jövőjét illeti. Sadelian szerint éppen ezért a következő időszakban nem is a különbségekre, hanem az egyezésekre kellene koncentrálni, például a mindkét kísérleti csoportban jelentkező mellékhatásokra. Mindkét módszer esetében citokin felszabadulási szindróma indult be a betegek nagy részében. Ez az immunrendszer túlműködésekor jelentkezik, és lázzal, hányingerrel, izomfájdalmakkal, illetve légzési nehézségekkel járhat. Whiteheadnél annyira súlyossá vált a helyzet, hogy majdnem belehalt a citokin viharba. A szindróma idővel magától lecsillapodik, de a jövőbeli kezeléseknél mindenképp mérsékelni kellene valahogy ezt a mellékhatást, ez pedig nem lesz kis feladat, mondja Sadelian.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

41. dbelam
2014.10.16. 16:37
Tehát akkor sikerült egy módosított AIDS-et csinálni. Igazából gratulálok is meg nem is - az eredmény jó, csak ki kellene tudni kapcsolni a dolgot vagy szelektívebbé tenni.
Na meg megint csak a tipikus nyugati orvoslás: addig ütjük a tüneteket, amíg talán egyszer az ok is megszűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. dzsuz87
2014.10.16. 18:22
És úgy mégis mi köze van ennek a kezelésnek az AIDS-hez???

Az neked nem elég szelektív, hogy csak a béta-sejteket támadja? 20 éve még csak nem is ábrándoztak ilyen fokon szelektív működésű gyógymódról. A mai napig ha beveszel egy fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt vagy antibiotikumot, kb a 0.1%-a jut belőle oda, ahol szükség van rá.

Szerintem a keleti gyógymódok, mint például egy csésze gyógytea a legcsekélyebb mértékben sem segítenek a leukémián, de ha netán erre a sorsra jutnál (nem kívánom senkinek sem, de tegyük fel), akkor iszogasd nyugodtan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Renhoek dzsuz...
2014.10.16. 21:04
Hagyd... mérhetetlen sötétség és rengeteg vak tévhit van a fejekben. Aki natura magazinból és facebookról veszi a "tényeket" attól mit vársz?

Ez hit, nem tudod neki észérvekkel, tudományos bizonyítékokkal elmagyarázni a dolgot. Ez a fő különbség a hit és a tudomány között... A jól bizonyított tudományos tények akkor is igazak, és működnek ha nem hiszel benne.
Igaz ez a gyógyszerekre is. Az általuk bírált nyugati orvostudomány nélkül hol is lenne 70-80 éves átlagéletkor? Nagyjából sehol...

A keleti orvoslás szép és jó, megelőzésre, kiegészítő kezelésre. Ezen kívül kb annyit ér komoly betegségeknél, mint az imádkozás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Tommy7
2014.10.17. 01:00
Szeretem amikor túlspilázzák a dolgokat, és már már a következő naprendszerben találják a megoldást ezekre az úgymond egyszerű bajokra...

Itt emberek helyesen kell táplálkozni: paleolit táplálkozás,akár a vércsoportszerintit is lehet nyomatni (enkóóór a barátod, de könyvesboltban is megtalálod) és amit meg kellene értenie az embereknek hogy ma sajnos a tápanyagokat napi szinten nem tudjuk fedezni a zöldség-gyümikből, mert talajaink kimerültek, és nem pihentetik a földeket ahogy azt kellene, ezért kell táplálékkiegészítőket szedni. A másik hogy tudjunk magunkon sokat segíteni, patikában kér az ember aszkorbinsavat ( C-vitamin) 10dkg olyan 900-1000Ft között mozog, receptre is lehet kapni, tehát egyet fizet kettőt kap : )
C-vitaminból tessék napi 30-50.000mg-ot bevinni folyadékkal 1L vízben feloldani egész napra kb. elosztva kis adagokban inni, és adni hozzá fél citrom levét, lényeg hogy valami természetes C-vitamin is kerüljön hozzá, és akkor olyan 90-100%-os lesz a felszívódása. Másik dolog pedig a tiszta víz, erre ma 2 dolog van ami jó: reverz-ozmózis és a desztillált víz. Patikában szintén sutyiban tessék kérni sót, ezzel sózni,főzni és napi 1-2 mokkáskanállal enni stb. Mozogni,sportólni, nagyon fontos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. dzsuz87
2014.10.17. 08:01
Na ebben a paleolit dologban pont hogy hinni kell, mert a józan észnek ez is homlokegyenest ellent mond.
Attól, hogy képtelenség a C-vitamint túladagolnunk (mivel vízben jól oldódik), teljesen felesleges ilyen iszonyatos mennyiséget enni belőle. Több ezer évvel ezelőtt mégis hol ettünk meg ennyi vitamint?

Az egyedüli javítást az étkezéseden azzal érheted el, ha VÁLTOZATOSAN eszel. Semmiből nem jó, ha túl sokat viszel be folyamatosan. Se C-vitamint, se tejet, se lisztet, se húst, se zöldséget nem célszerű túlzásba vinni, hanem megfelelő arányban ajánlott fogyasztani. Most hirtelen a lúgosításnál nem tudom, mit visznek túlzásba rendszeresen, de eddig talán az a legnagyobb baromság, ami járvánnyá nőtte ki magát. A paleo a harmadik jelenleg a listámon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Tommy7
2014.10.17. 12:09
Tisztelt dzsuz87!

Akkor te mennyi C-vitamint javasolsz? A lúgosítással is baj van, mert a gyomor savas, és ha fellúgosítod akkor a gyomrod nem tudja megfelelően elvégezni a dolgát azaz fertőtleníteni stb stb...

A tejet,búzát pedig valóban semmilyen mennyiségben nem szabadna fogyasztani, húsnál sem, mert ott a sok fehérje megárt, persze ahoz azért sok húst kell enni.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. dzsuz87
2014.10.17. 12:48
Én azt javaslom, hogy becsüljük meg, ezelőtt mondjuk 1 - 100 ezer évvel nagyjából mennyi C vitamint kapott a szervezetünk. Teljesen biztos, hogy nem grammokban mérendő számról van szó.

Szóval a lúgosítást te is rossz módszernek tartod. Ez is egy tipikus jellemzője a vallási szemléletnek. A két étrend jellegét tekintve azonos, mert pár féle táplálékot nagyon túlzásba visz, sokat pedig teljesen megtagad, mindeközben pedig a két csoport (szinte már szekta) tagjai egymást kölcsönösen elítélik.

A tej és a búza emésztéséhez a szervezetünk már több mint 1.000 éve alkalmazkodott, bár a tejnél még nem 100%-os a dolog. Emiatt még véletlenül sem merném kijelenteni, hogy káros volna és ne együk. Pont arról regélek, hogy túlzásba nem szabad vinni semmit, de amúgy a szervezetnek mindenre szüksége van. Réges-régen még mindenfélét összeettünk, amit csak találtunk, ebből indulj ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Rotyoka
2014.10.17. 13:48
Olyan jó, hogy ilyen tudományos áttöréseknél is jönnek az elmebeteg vallásos, sötét, ezotériában hívő faszok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Tommy7
2014.10.17. 14:25
Dzsuz87

Értem én, de a C-vitaminra nem válaszoltál,de a lényeg amit mondani akarok. Tehát miért van az hogy a rákosokat (ide tartozik kb. az összes féle) magas dózisú C-vitaminnal lehet gyógyítani legjobb intravénásan napi 3-400.000mg, és meg gyógyul, sőt miért van az hogy húgom anno 11-12 évesen valami mocskosan ragyás lett az arca akne, durvább pattanások stb, mocsok sok tejet ivott,tolta a túró rudit, tejtermékeket és miután abbahagyta mindenféle tejtermék evését/ivását, tökéletesen szép lett a bőre mindenhol, és az arcán is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. dzsuz87
2014.10.17. 15:04
Azt mondod, hogy mindenféle rákot sikerrel gyógyítanak napi EGYHARMAD KILÓ C-citaminnal?

Egyrészt: szívesen elolvasnám az erről szóló tanulmányokat. Magyar vagy angol nyelvű is jöhet. Erősen meglepődnék, ha találnál akár egyetlen egyet is, de az esélyt megadom.

Másrészt: ki lenne az az elmebeteg orvos, aki ilyen szinten pazarolja az aszkorbinsavat? Mert az elég nyilvánvaló, hogy ennek csak nagyon kis töredéke tud hatni a szervezetre, a többi a vizeletben távozik. Könnyen lehet, hogy ekkora mennyiség tartósan tönkreteszi a vesét. Utolsó próbálkozásnál persze ez már nem szempont.

Harmadrészt: olyat már olvastam, hogy egyesek preventív jelleggel szednek napi pár gramm aszkorbinsavat, de az erről szóló tanulmányokból rendszerint az a nem meglepő eredmény születik, hogy statisztikailag nem kimutatható a megbetegedések arányában.


A tejet nem mindenki emészti meg rendesen, ez közismert. Valakinek a tejcukorral van csak gondja, valakinek a tejfehérjékkel. Az ilyen érzékenységben szenvedőknek természetesen figyelniük kell. Vannak lisztérzékenyek is (rokonaim között is sajnos), akiknek szintén nem könnyű a dolga. De az ételérzékenység az egy másik dolog, nem csak ez a kettő vállfaja létezik, és aki nem szenved ilyenekben, annak akkor is azt javaslom, amit eddig.


Szóval amit én mondani akarok: az emberekre általánosságban soha nem lesz igaz egyetlen ilyen elmebeteg megoldás sem, egyedül az segít, ha mindenfélét eszünk, de túlzások nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Tommy7
2014.10.17. 15:28
Hát szerinted kinek az érdeke hogy éljenek az emberek? Orvosok már rég tévúton járnak, és ráadásul nem a Hippocrates esküt teszik le, lényeg hogy több sebből vérzik az orvoslás csakhogy egy-két példát említsek, lelki okokat nem nézik, szúrnak, vágnak, szabdalnak, össze-vissza vannak hülyítve, akár rengeteg gyógyszert is adnak az embereknek, holott Hippo bácsi is megmondta hogy 3-nál többet rohadtul nem kéne, mert már nem tudja kibogozni hogy mi van és mi mit okoz. És ezt a baromságot hogy vesekövet okoz a C-vitamin... Ill. lehet hogy okozhat, de azok az ilyen 80% vivőanyag, 20% valami hasznosulás olyat nem kéne szedni, a patikai C-vitamin teljesen jó. Írtam előzőleg hogy kell a C-vitamin mellé valami természetes C-vitamin is hogy 90-100%-ban felszívódjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. dzsuz87
2014.10.17. 16:40
Úgy látom, péntek délutánra eléggé lefárad az agyad, mert kezdesz nagyon összefüggéstelenül beszélni (írni).

Hippokratész görög volt. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a nevét még véletlenül sem kéne latinul írnod, másrészt pedig akkor még nem igazán volt olyan sok gyógyszer, mintsem hogy ilyeneket mondjon az öreg. Az eskü pedig régebbi szokás, mint maga Hippokratész, de ez nem idevágó probléma. Amúgy az esküt a mai napig leteszik az orvosok.

A tényt, hogy komoly gondok vannak a magyar egészségüggyel, nem tagadom, de határozottan kijelenthetem, hogy sok magyar orvos jóval emberségesebben bánik a betegekkel, mint ahogy te beállítod.

Na meg ebből a mondatomból: "Könnyen lehet, hogy ekkora mennyiség tartósan tönkreteszi a vesét."
hogyan jutottál erre: "És ezt a baromságot hogy vesekövet okoz a C-vitamin..."
na erre a gondolatmenetre is kíváncsi lennék. Van az a vicc, amikor a süni elindul a rókához, hogy kölcsönkérje az ásóját, itt is valami hasonló történhetett. Olyat pedig nem írtál ezelőtt, hogy "kell a C-vitamin mellé valami természetes C-vitamin is", de ez már lényegtelen.

Szerintem aludd ki magad és innen folytatjuk holnap, jó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Rotyoka Tommy...
2014.10.17. 17:35
Nem tudom, hogy hogyan lehet valaki ekkora fasz, hogy még mindig elhiszi ezt a c vitaminos baromságot. Komolyan, börtönbe vgnám, aki ezt az idiótaságot terjeszti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. dzsuz87 Rotyo...
2014.10.17. 17:46
Ezzel most nem segítesz.
De tényleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Humbuk dzsuz...
2014.10.17. 21:38
Egy dolgot sosem szabad azért elfelejteni: gyógyszerIPAR...
Így vagy úgy az ember találkozik a gondolattal és felteszi magának a kérdést: Melyik éri meg jobban a gyógyszergyáraknak? A tünetek kezelése vagy a gyógyítás?
A c-vitamin hasznos dolog, mert antioxidáns és ellensúlyozza a káros hatások egy részét, melyek az újkori modern feldolgozott élelmiszerekkel(sok-sok cukor stb..) kerülnek a szervezetbe.

Ha csak logikai síkon gondolkodunk a rettentő mennyiségű szénhidrát +cukor savasítja a szervezetet. Emellé hihetelen mennyiségű sót is fogyasztunk.
Maga Szentgyörgyi is grammokban mérhető C-vitamin adagokat szedett ha beteg volt. (5-8g naponta) Én élek a gyanúperrel, hogy az "öreg" tudott valamit.

Természetesen a változatosság a kulcs és a mérték, de sajnos igaz az, hogy a tápanyagok mennyisége csökken az ételeinkben a kizsákmányoló gazdálkodás miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Renhoek Humbu...
2014.10.18. 02:28
Ne logikai alapon gondolkozz, hanem tanuld meg a biokémiát meg az élettant.

Ha már iparról beszélünk, keress rá a neten az állításaidra mint lúgosítás, meg élelmiszerek tápanyag csökkenése.

Érdekes, hogy nem komoly, megismételhető, hosszútávú tanulmányok jönnek ki, hanem táplálékkiegészítő forgalmazó cégek, akiktől súlyos pénzekért rendelheted a lúgosító, Lenkei, biofű, humusz, dr mineral stb lószarokat... és lássuk be, melyik az egyszerűbb út? Gyógyszerkutatásban alapkutatástól, szimulációktól kezdve állatkísérleteken át (egér-majom, PETÁS stb) eljutni a humán kísérletekig sokmilliárdért, 10 év engedélyeztetésig, VAGY kamu tanulmányok alapján porított macskaszart árulni tápkiegészítőként, ami jó a reumára, segget mosni, és bónuszként gyógyítja a rákot is. Fél kilós pakkban 25% kedvezmény! Csak tegnapig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Renhoek
2014.10.18. 02:48
"de sajnos igaz az, hogy a tápanyagok mennyisége csökken az ételeinkben a kizsákmányoló gazdálkodás miatt."

Ja és amúgy melyik analitikai laborban dolgozol, és végeztél ezzel kapcsolatos hosszútávú méréseket?

Amúgy csak utána kéne olvasni, miből indult ez a hoax...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Tommy7
2014.10.18. 14:35
Na hello Dzsuz87!

Ismét itt vagyok : ) Amint írtam olvasd már el a legelső kommentem , de itt van az a rész ahol írtam hogy kell a C-vitaminhoz természetes C-vitamin (legegyszerűbb citrom) hogy a felszívódás 90-100%-os legyen.
' C-vitaminból tessék napi 30-50.000mg-ot bevinni folyadékkal 1L vízben feloldani egész napra kb. elosztva kis adagokban inni, és adni hozzá fél citrom levét, lényeg hogy valami természetes C-vitamin is kerüljön hozzá, és akkor olyan 90-100%-os lesz a felszívódása. '

A lényeg persze most itt lehet vitatkozunk úgymond, bár én csak elmagyarázom hogy igazam van : ). De még mindig egyszerű a dolog ha te Dzsuz87 rákos lennél legyen akármelyik féle, te megtudnád gyógyítani magad?

Várom válaszod!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Renhoek
2014.10.18. 16:19
Ez egy baromi nagy tévhit sajnos... Komolyan megterheli a veséket ennyi C-vitamin, és nincsenek hosszútávú tanulmányok arra nézve milyen hatással van a szervezetre ilyen mennyiségű vitamin. A szervezet a felesleget kalcium-oxaláttá bontja, ami pedig a vesekő egyik alapanyaga. Rohadtul felesleges túlterhelni ezt a rendszert.

Ami viszont van, és megfontolandó, az pedig egy eléggé átfogó kutatás arról, hogy bizonyos esetekben káros antioxidánsokat használni a már kialakult tumoros megbetegedéskor, mert a sejtvédő hatás ugyan úgy érvényes egy gyorsan proliferáló sejttömegre és a konvencionális terápia hatásfokát nagyban rontja pont emiatt.

Az egészséges szervezetben óránként több tumoros sejt keletkezik és az immunrendszer ezt sikeresen elpusztítja. Tehát a C-vitaminnak lehet tumor megelőző hatása, az antioxidáns mivolta miatt, ezért normális mennyiségben természetes formában érdemes is fogyasztani.

Meg kell találni a balanszot az immunrendszer támogatása és a sejtvédelem között, ugyanis az antioxidáns hatás a tumoros sejtekre is ugyan úgy vonatkozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Tommy7
2014.10.18. 16:59
Hello Renhoek!

Nos ez egy annyira bejáratott kamu duma, hogy a C-vitamin vesekövet okoz, hogy az valami hihetetlen, aki beveszi, hát nem mondanám hogy megérdemli, de ja... Amit a patikában veszel azzal sémmi baj nincs, de azok amik ilyen 70-80% vivőanyag meg mittom én, többi pedig C-vitamin na azok okozhatnak vesekövet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. bszoke88
2014.10.18. 17:25
én már eleve nem értem, h vki miért enne tablettát. úgy egyáltalán. mint ahogy írták hol vannak a nagy tanulmányok? lásd a nemrég itt megjelent cikket a radonos csokiról...
anno jöttek hozzám is, h ó hát a tápanyagtartalom, muszáj pótolni, kezdő csomag /fő /hó 45k

az, h pl. Tommy7 azt javasolja, h vki egyen meg x C-vitamint naponta, nem jelenti azt, h attól jobb vagy rosszabb lesz a helyzet...

én is mondhatom, h megeszek napi 2 kiló A vitamint és már élesebb a látásom a sasnál....sőt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Renhoek
2014.10.18. 17:26
Győzz meg légyszíves. Mert sajnos én tudok linkelni neked hiteles tanulmányt amit a Karolinska intézetben csináltak az aszkorbinsav -> calcium-oxalate és vesekő összefüggésről... 22000 emberen végzett vizsgálat és CSAK 1000 mg-os adaggal. Ez egy hiteles intézet, több PhD-s ismerősöm is ott dolgozik.
A vesék nem véletlenül próbálnak megszabadulni a felesleges anyagoktól, mivel a szervezetnek ekkora mennyiségben nincs szüksége aszkorbinsavra. Egy alapból is leterhelt rendszert terhelsz mégtovább feleslegesen.

Persze az ilyen embereket mint te, nem lehet meggyőzni, mert téged nem érdekel a tudomány, és az állítások valódi bizonyítása. Az ilyen Lenkei féle csaló szemetek pedig SEMMILYEN kutatást nem végeznek, csak kijelentenek. Kijelentenek dolgokat, te pedig elhiszed, és szaladsz megvenni a vitamint a boltjába.

Pedig sokszor kis gondolkozással és nyomozással kideríthető, hogy a hangzatos tanulmányaik mögött (már ha vannak) általában vagy nemlétező, vagy ugyan csak csaló "kutatók" vannak. Többször találtam már börtönviselt és praxisától eltiltott "doktorok" által írt tanulmányok idézését.
Másik eset, amikor egyszerűen csak átvesznek egy valódi kutatók és intézetek által végzett tanulmányból olyan részleteket amikre nekik szükség van. Sokszor teljesen elferdítve, mivel a paraszt úgysem érti a biokémiát.

Te csak egy hangzatos Dr. nevét vagy egy intézetet olvastol, és máris elhiszel bármit.

Tény, hogy egy laikusnak nagyon nehéz különbséget tenni az áltudományos cikkek és a valódi komoly munkával sok év alatt készült publikációk között, melyek megismételhetőek, és a tudományos világ is hitelesnek tartja ezeket.
Ezért nem hibáztatok senkit, aki beszopja a Dr. Lenkei és csalótársai marketingfogásait, csak azért jó érzés lenne, ha minimális szkepticizmus és gondolkodni vágyás lenne az emberekben... A csalókra viszont súlyos pénzbüntetés kellene, emberek megtévesztése és hamis reménykeltés miatt... Sokszor meg is kapják, csak simán ki tudják fizetni az átvertek pénzéből...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Renhoek
2014.10.18. 17:35
...és amúgy egy 22000 emberen végzett hiteles tanulmányból SEM szabad szélsőséges következtetéseket levonni. Csak az az igazság, hogyha elolvasol egy ilyet a pubmeden, akkor a végén a szerzők írják oda, hogy ebből nem következik az, hogy a C-Vitamin vesekövet okoz, csak az, hogy fenntartásokkal kell kezelni a nagy mennyiségű bevitelt és további vizsgálatokra van szükség.

Az emberi fiziológia nem feteke-fehér, hanem egy rendkívül komplex dolog, nagyon nehéz, sokszor évtizedekbe kerül komolyan alátámasztott konzekvenciákat levonni a kutatásokból... Minél komplexebb módon közelíted meg a komplex rendszer vizsgálatát, annál ellentmondásos eredményeket kapsz sokszor... ezért csak közelítő modelleket használnak, ami vagy jó vagy nem.
....de a valamirevaló kutatók SOHA nem is tesznek fekete-fehér kijelentéseket, csak a Lenkei féle közönséges megélhetési bűnözők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Tommy7
2014.10.18. 17:51
Hi Renhoek!

Azt megkérdezném hogy te orvos vagy-e vagy valami hasonló a munkád?
Másik pedig, Lenkei tulajdonképpen nem mond rosszakat, és hülyeségeket, de szcientológus, és aki igazán tudja hogy mi az, onnantól kezdve felejti az ember létezését is ahogy én is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. dzsuz87 Tommy...
2014.10.18. 18:03
Üdv Tommy7!

Csak most jutott eszembe, hogy valamit félbehagytunk.
Igazad van, tényleg leírtad, ezek szerint nekem is lefáradt az agyam addigra.

Ha én rákos lennék, egészen biztos, hogy nem akarnám magamat meggyógyítani, mert okosabbnak látom nálam hozzáértőbbekre bízni ezt. Amúgy a nagy dózisú C-vitaminnal semmiképp sem próbálnám kezelni magam. Sőt, nem is egy keleti gyógyteával. Van két ismerősöm, akik sugárterápiánál dózist számoltak, őket és az orvos ismerőseimet biztos megkérdezném, szerintük mik a lehetőségek.
És sokkal nagyobb eséllyel élném túl, mint te a vitaminokkal.

A Dr. Lenkei féle "vitaminról" annyit, hogy laborgyakorlaton bevizsgáltuk, milyen kémiai elemekből áll, és hát azt még egy halottnak sem javasolnám, nem hogy élő embernek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Renhoek Tommy...
2014.10.18. 18:16
biomérnök, Orvosi biotech MSc, de majd valami PhD-t szeretnék élettanból, orvosi témákból vagy neurális interfészekből - ezt még nem döntöttem el

Alapvetően már van annyi rálátásom az ilyen kutatásokra, hogy tudom milyen apróságnak tűnő témákkal mennyi idő és pénz foglalkozni, már elméleti szinten is. Amire pedig konkrét egészségügyi intézményben felhasználható humán alkalmazásra kerül sor, az nagyon nagyon távoli dolog.

Ezért elkeserítő, hogy egyesek pedig bármiféle komoly bizonyítékok nélkül, vagy egyszerűen csak hülyeségek állításával forgalmazhatnak bármit, és iszonyat komoly pénzeket szakítanak... és ha betiltják a szarjaikat, akkor egyszerűen ugyan azzal a hatóanyagmennyiséggel csak más néven kezdik forgalmazni (Lenkei pl...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Tommy7
2014.10.18. 19:45
Hello Renhoek és Dzsuz87!

Áháááá , így már mindent értek, tehát te is ilyen orvos leszel csak így röviden tömören Renoek. na most magyarázd már meg nekem azt, hogy miért is hallgassak egy orvosra mikor kajak valami 55-58 az átlagéletkoruk, és akkor az ilyenekre hallgasson az ember hogy: ne egyél zsírt, inkább ez a hulladék olaj, egyél teljes kiőrlésű baromságokat, meg a táplálkozás piramis is, vicc, vaj helyett margarin, ugyan kérlek emberi fogyasztásra nem alkalmas kb. meg a koleszterin buli, szívem csücske az is kitalált baromság. De az orvosokat igazából nem hibáztatom mert ők maguk is a rendszer áldozatai, nem gyógyítanak hanem fenttartanak ilyen körforgást hogy XY bajod van akkor életed végig XY gyógyszer stb. Lényeg az átlag NEM orvos ember is tovább él mint az orvos aki még be is tartja egy szinten a tipikus orvosi dolgokat/tanácsokat. A legjobb hogy az öregek simán megélnék a 80-90 évet, ha a régi dolgokat ennék, persze azokkal is van baj pl. cukor = lassan ölő méreg, és mindenben benne van. Az ember pedig olyan 120-140 évre tervezték de azt is úgy kb hogy mindenféle bajok nélkül leélje teljesen az életét.

Dzsuz neked pedig érdekelne ez a mit találtatok lenki (igen kis l ) termékeiben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. dzsuz87
2014.10.18. 23:22
Cink, szelén, arzén, ólom. Legalábbis ezeken akadt fenn a szemem, leírni sajnos nem tudtam mindet, mert nem ez volt a feladat alapvetően, csak érdekességként mutatták meg.

Az embert NEM 120 évre "tervezték", hanem inkább 30 körülire. Emiatt jött be a képbe "a" rák mint népbetegség. Nyilván régebben is volt, félre ne érts, csak nem ilyen arányban mint ma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Renhoek Tommy...
2014.10.19. 01:14
Jót nevettem így éjjel ezen
Mondd, hogy csak trollkodsz...

Ha véletlenül mégsem, akkor megkérdezhetem, hogy honnan veszed ezeket az infókat és statisztikákat? Ezt valami egyház, vagy hitgyüli tanítja? Igazából erős párhuzamokat véltem felfedezni az antalvalis oldalakkal, meg az Univerzum Egyházával, de mindenből csak a neked tetsző elméleteket kivéve. Így kell ezt csinálni Csipegetés

...de én tőlem csinálj amit akarsz, hízzál 120 kilóra, zabálj annyit amennyit jólesik, egyél cukrot napi 50 kilót ha az orvosok szerint egészségtelen, aztán ne egyél soha többé, mert Antalvali azt mondta stb ...

Csak egy valamire kérlek, ne is fizesd be a TB-t, mert a mocskos robo-cion orvosok elrakják, és ha netalántán MÉGIS valamikor súlyos érrendszeri betegséggel az 55 évesen haló nyugati orvosok karmai közé kerülnél, akkor véletlenül se tudjanak megölni.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Tommy7
2014.10.19. 11:41
Hello fiúk!

Én nem trollkodom, és nem tudom hogy hogy sikerült így írnom, de '...de én tőlem csinálj amit akarsz, hízzál 120 kilóra, zabálj annyit amennyit jólesik, egyél cukrot napi 50 kilót ha az orvosok szerint egészségtelen, aztán ne egyél soha többé, mert Antalvali azt mondta stb ... ' Ki az az antalvali vagy mi ? Amit leírtál én nem ezt írtam, hanem ami ár káros nem kell fogyasztani: finomított napraforgó olaj,margarin,cukor,liszt,tej- tejtermékek + a gyorsan felszívódó szénhidrátok ( ki is egészítettem). Na de arra válaszolj kérlek hogy a desztillált víz az miért jó és nem jó?

Dzsuz, a cink és szelén kell ,mert a Magyar talaj szelénhiányos keményen, a többi kettő viszont nem, mert erős méreg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Renhoek Tommy...
2014.10.19. 14:10
Ami káros... jézusom...

"finomított napraforgó olaj,margarin,cukor,liszt,tej- tejtermékek + a gyorsan felszívódó szénhidrátok"

én meg azt kérdeztem KITŐL hallottad, hogy káros lenne bármelyik is? Vagy te magad lemérted, végeztél kísérleteket, egyeztettél más intézményekkel is, akik megismételték a méréseidet?

Eleve mi az, hogy káros szerinted? Definiáld pontosan hány mg-tól káros!
Komolyan nem fér az agyamba, hogy hogyan lehet ilyen kijelentéseket tenni.

Desztvíz? miért jó és nem jó? Ez most komoly?

Gyanítom, hogy te a facebookról tájékozódsz, egyszerűen megnyitod a linkeket, amiket a 60 éves rohadtul unatkozó tikkadt nagymamák osztanak meg, csodálatos gyógyulásokról és csodaszerekről. Nyilván semmi igényed nincs rá, hogy utánaolvass a biokémiai, biofizikai hátterének... Vagy volna? Gondolom ha elolvasnád akkor sem hinnéd el, mert szemét orvosok és kutatók "írták"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Tommy7
2014.10.19. 17:00
Hello Renhoek!

Írástudásom határtalan, tudom, épp ezért felteszem a kérdést hogy akkor desztillált víz fogyasztható-e ember számára, erről mesélj nekem, ha nem gond.

Meg ez a tipikus hány mg-tól káros dolog, jobb ha egyáltalán nem eszi az ember ezeket, maradjunk annyiban. A poén hogy nincs faszbukom, és nem is az SZ.T.N.K = Szuper Titkos Nagymamák Klubjából veszem ezeket a tényeket. Maradjunk csak a desztíllált víz témánál : >
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dzsuz87
2014.10.19. 17:03
A szelénre annyira van szükségünk, mint üveges tótnak a hanyattesés.
Azt még bevenném, hogy kis mértékben nem csinál nagyon rosszat a szervezetemmel, de hogy én önként ilyet egyek, hát kösz inkább nem. A cinkben viszont lehet, hogy igazad van. Azóta már többször megbántam, hogy nem írtam le minden talált kémiai elemet, amit találtunk benne.

A margarinnal kapcsolatban én is afelé hajlok, hogy nem kéne annyit enni, mert az ugye hidrogénezett növényi hulladék. A németeknél például szemlátomást nem esznek annyit, mint mi. De károsnak nem nevezném azért.

A desztvizes kérdést őszintén szólva nem értem, hogy jött ide.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Tommy7
2014.10.19. 17:29
Hello Dzsu!

Az a baj hogy igaz hogy én nem mondok kb. semmit sem a kutatás/eredmények,mérésekkel kapcsolatban, de azért se nagyon mert ugye a kollega Renhoek úgy is megvannak azok amiket tanult, és ha megmutatnám neki emezeket akkor úgy is ilyen jaj hát az azért rossz mert.... Ezekre is van valami dumájuk amiket magyaráznak/tanítanak az orvosoknak és végül úgyis az lenne a vége hogy neki van igaza és az 'enyémek' amiket én olvastam azok nem igaz, kamu, stb. A deszti víz úgy jön a képbe, hogy megakarom már úgymond fogni az emberünket hogy kicsit gondolkozzon, és várom válaszát.

Veled pedig háát csalódtam... margarint nem nevezném károsnak... összetörted a szívem : > Na meg szelén, most nem azért de a szelén pont hogy nagyon kellene mindenkinek mert az egyik prio cucc amitől tulajdonképpen 80 évesen valami 40-nek nézel ki, de nem is ez miatt fogják szedni az emberek, mondjuk a lányok igen : > Vajat kellene fogyasztani, de ha már nagyon kukacoskodunk akkor Ghít csinálni belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Renhoek Tommy...
2014.10.19. 18:19
Szóval te most kiválogatod a neked szimpatikus elméleteket, és akkor abban hiszel. Ezt nevezik vallásnak... hitnek.

Nincs ezzel semmi gond, a te életed, te döntésed.

Itt a problémát az jelenti, hogy nincs semmiféle egészséges kétkedés benned, semmi kíváncsiság, hogy ezek az igen súlyos állítások miért is vannak így? Pl a cukor méreg, káros - nem eszem többé

Továbbra is kérdezném, hogy ki állította ezeket, mivel indokolta, és milyen bizonyítékokat tud felsorolni. Mert ahogy látom, ezeket az elméleteket nem te találtad ki, hanem átvetted valakitől, akinek hiszel. Aki számodra hiteles, szavahihető jelenség.

Ez alapján működnek a politikai pártok, a vallások, a szekták stb. Nagyszabású, erős, olykor erőszakos jellemű vezetők megmondják hogy miben higgy. Téged pedig megbabonáz az aurája, és onnantól kezdve bármit mond el fogod hinni. Bárki állíthat bármit, úgy is el fogod hinni. Semmiféle bizonyíték nem kell, el fogod hinni. Lehet az weboldal, youtube videó, előadás stb.

Ez az óriási különbség egy tudományos publikáció és egy vallási vezető tanításai között. A kutató sohasem fogja állítani, hogy maximálisan igaza van, és egy publikáció után mindenki szkepticizmussal fogadja az állításokat. Ilyenkor a tudóstársadalom nekiesik a cikknek, vita keletkezik, a kísérleteket megismétlik, próbálják igazolni maximálisan, hogy tényleg úgy van... és simán előfordulhat, hogy nincs úgy, és vissza kell vonni a publikációt. Tehát van kontroll mit írunk és és miért.

Ellenben az áltudományoknál nincs kontroll, nincs szükség bizonyítékokra, csak kijelentenek dolgokat, "mer az úgy van".

Akkor legalább azt mondanád, hogy lesz*rod a koleszterint, minden este kolbászt eszel zsírral szalonnával és majonézzel, mert finom. Pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tommy7
2014.10.19. 18:45
Hello Ren!

Először is, én nem hiszek, hanem tudok, nagy különbség, és vannak ez mögött normális hosszútávú kutatások ,de ha csak azt nézzük hogy az emberek betartják ezt a sok mindent mert a WHO aszondta, érdekes mód halnak halomra, és csomó betegség van és már 40-50 évesen 1000bajuk van és itt szambáznak ebbe az elektromos tolókocsiba, és nem gyógyítanak hanem csak kezelnek és tévúton járnak, persze mondhatni direktbe így vannak tanítva mint mondtam orvosok is áldozatok. Te pl mivel gyógyítanád a rákot meg a többi jóféleséget cukorbetegség stb stb. ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dzsuz87
2014.10.19. 19:58
Kedves Tommy7!

A szelénnel az a helyzet, hogy elég ellentmondásos a megítélése, mivel kis mennyiségben szükséges, nagyobb mennyiségben káros, és e kettőhöz tartozó beviteli mennyiség sajnos igen közel van egymáshoz. Tehát a fokozott bevitel csak akkor ésszerű, ha konkrétan hiánybetegségben szenvedsz, különben komoly bajod lesz belőle. Érdemes elolvasni például ezt a Természet Világa cikket róla. Valódi kutatók írnak itt cikkeket, amúgy már nekem is megjelent egy itt pár éve.

Az indiai étkezési kultúráról annyit, hogy minden 10-edik ember cukorbeteg ott, tehát csak óvatosan az ő ételeikkel. (Amúgy finoman főznek, de ha kint jársz, ne egyél semmit, ami csapvízhez érhetett, valamint vigyél két vízforralót.)

"A" rákot én olyan dolgokkal próbálnám gyógyítani, amik BIZONYÍTOTTAN működnek. A sclerosis multiplexes betegek pedig igazán nem tehetnek semmiről, őket légy szíves ne vedd a szádra még egyszer.

A WHO ajánlásait az emberek túlnyomó többsége nem tartja be szerintem. A megfelelő bevitel sem jelent életbiztosítást, mert ugyanúgy megfertőzhet egy vírus, elüthet egy autó, vagy félrenyelhetsz valamit mondjuk egy meghökkentően tudománytalan cikk olvasása alatt. Ja, ez utóbbi inkább engem és Renhoek-et veszélyezteti, téged megment a vak hited. Legalább erre jó.


szerk: a linkelést még gyakorolnom kell...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Tommy7
2014.10.19. 20:48
Hello Dzsu, ez egy tipikus kamu iromány. Kösz az indiai tanácsot, hát nem hinném hogy mennék valaha is oda, nem érdekel, de fűszereiket csipázom, a szkrelózist meg elég 'easy' gyógyítani, ha ne tán tán valami fájópontra tapintottam ami azt jelenti hogy te magad vagy a családodban van akinek az van, hát állok rendelkezésedre, hogy segítsek. És én még mindig tényeket mondok, én mint írtam van R.O. víztisztítóm. De al ényeg mivel orvos kollega még nem válaszolt lényeg figyi. A desz. víz ugye mindannyian tudjunk hogy mérgező és emberi fogyasztásra nem alkalmas, de akkor mivel magyarázzák azt hogy az infúzióban desztillált víz van 1%-os TISZTA sóoldattal. És ugye hogy mennyire faszán elmúlik a dehidratálsága az embernek, mert sokan azok, és kap is még ráadásul finom tápláló nélkülözhetetlen sót is, és itt a NaCL-ra gondolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dzsuz87
2014.10.19. 22:32
Ha szerinted az a cikk kamu iromány, akkor nagyon sajnállak. Ugyanennyire kamu cikkek alapján született meg a félvezető tranzisztor is, amikből milliószám használsz most olvasás közben.

Szerencsére nincs a családban ilyen betegségben szenvedő, csak ismerek párat. Csak azt ne mondd nekem, hogy 1 kg/nap C-vitaminnal gyógyítható...

Fogalmam sincs, mi az az R.O. víztisztító, de nem is érdekel, igyál olyan vizet, ami jól esik.

A desztillált víz nem mérgező, az csak városi legenda. A sejtjeid sem robbannak fel tőle, max megfulladhatsz tőle, ha félrenyeled. Renhoek belefáradt az értelmetlen vitába, és nem volt kedve leírni ezt neked. Az infúzió pedig nem csak sima sós víz, ha valaha is láttál olyat, az összetevők listája ott van a matricáján. Hála istennek most nincs ilyen a közelemben.

Egyre inkább az az érzésem, hogy csak szívatsz, mivel ha konkrét észérveket és bizonyítékokat szedek elő, te rögtön témát váltasz. Szóval részemről vége, többet ide nem nézek vissza, és ha esetleg újra látom a nevedet máshol, figyelmeztetem a többieket. A soha többé viszont nem látásra Tommy7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Renhoek Tommy...
2014.10.19. 23:38
Igazad van ebben, nemrég olvastam egy desztvíz kezelést, sóval.

A lényeg, hogy injekciós tűvel kell finoman a herékbe szúrni, és befecskendezni a folyadékot, mivel a hereszövet pillanatok alatt fel tudja szívni, és a hidratáltság azonnal visszaáll. Az RO víztisztító is ezen a módon alapul, fordított ozmózison.
A rossz molekulákat pedig kicsapja a vesékbe, ezáltal a húgyhólyagból egyből tud ürülni. Ezért is kell a here bőre alá szúrni.
Heti 1x végzem otthon a kezelést, 30 millis fecskendővel, és jó a TESCO-s desztvíz is, de figyelj, hogy mindenképp jódozatlan só legyen. Mert a jód feloldódik a herékben, ezáltal kicsit túlfokozhatja a libidót és az erekciót. Bár ha ez kell megdöngetni az asszonyt este, akkor why not?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tommy7
2014.10.20. 00:01
Hát jólvan ahogy gondoljátok, részemről is ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!