iPon Hírek

GeoSynth: a Microsoft tér-képésze

Dátum | 2009. 03. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Bejelentette legújabb Google-verő tervét a Microsoft, a GeoSynth fényképes térképszolgáltatást, amely reményeik szerint méltó vetélytársa lehet majd a Google Street View-jának.

Ezen új rendszer lényegében két fő alapra épül: egyrészt egy közösségi jellegre, másrészt pedig az úgynevezett Photosynth technológiára, amelynek beszédes neve rögtön el is árulja, hogy több fénykép precíz összemosásával megvalósuló képalkotásról lesz szó.

Ez a kettő pedig értelemszerűen úgy jön össze, hogy a GeoSynth központi adatbankjába bárki beküldhet majd a világ bármely tájáról, helyszínéről készült nagyfelbontású fényképeket (természetesen a hely megjelölésével együtt), ahol aztán e képek legjobbjai egyesítésre kerülnek, egyre bővebb, alaposabb és részletesebb rálátást biztosítva így az egyes helyszínekre vagy konkrét jellegzetességekre, érdekességekre.

Nem kizárt továbbá az sem, hogy a GeoSynth-et összeakapcsolják majd a Virtual Earth-el is, lehetővé téve így a felhasználók számára világszerte gyakorlatilag bármely helyszín böngészőn keresztüli utcaszintű megtekintését. Márpedig ha ezt így, ebben a formában meg is valósítják, azzal akár tényleg rá is verhetnek a Google Street View-jára, amely bár egyre több országban elérhető, még mindig sokkal több helyen nem az.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2009.03.23. 21:34
pls egy webcímet hogy lehet ezt elérni/megtekinteni. FarLT pls!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!