iPon Hírek

Gépházak Scythe és Thermaltake módra

Dátum | 2010. 10. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AeroCool után a Scythe és a Thermaltake is bemutatta legfrissebb számítógépházait, amelyek közepes torony (mid tower) formátummal rendelkeznek.

Scythe Gekkou és Gekkou Silent

A Scythe Gekkou névre keresztelt PC házából rögtön kétféle változat is forgalomba került, amelyek közül a Gekkou egy átlagos minőségű PC kuckó, a Gekkou Silent ezzel szemben egy zajszigeteléssel is ellátott megoldás. A két modell ugyanúgy háromféle kivitelben lesz elérhető: ezüst (silver) vagy fekete (black) szálcsiszolt alumínium, illetve tükörfényes ezüst (mirror finish). A házak egyéb részei kívülről mindhárom esetben feketében pompáznak majd.

Gekkou - 1.Gekkou - 2.Gekkou - 3.

Az új számítógépházak esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian 296 x 430 x 525 mm-es mérettel rendelkeznek, súlyuk pedig 6,6 Kg és 7,48 Kg között helyezkedik el modelltől függően. Az újdonságok ATX, Micro ATX, Mini ITX és Flex ATX formátumú alaplapok fogadására lettek felkészítve. Az alaplapi tálca mindegyik terméknél tartalmaz szerelőablakot a CPU mögött, amelynek köszönhetően az alaplap kiszerelése nélkül cserélhetünk a rendszerben processzorhűtőt. A friss jövevények öt darab 5,25 hüvelykes és négy darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyet kínálnak, előlapi portjaik között pedig két USB 2.0-s és egy eSATA portot, valamint a szokásos audió csatlakozókat találjuk. Az előlapi kivezetéseket szemből nézve a ház bal oldalán helyezték el. A házak minden esetben nyitható előlapi ajtóval érkeznek. Az ajtó igény és beállítás szerint balra vagy jobbra nyílhat, de akár le is lehet venni, ha kedvünk úgy tartja. A hűtésről két darab ventilátor gondoskodik: a ház elején és hátulján egyaránt egy-egy 120 mm-es átmérőjű Slip Stream ventilátort találunk, amelyek 800-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, így 10,7 dB(A) zajt generálnak és óránként 68 köbméternyi (40,17 CFM) levegő megmozgatására képesek. A tápegység ebben az esetben is a ház alján helyezkedik el és az alatta lévő szellőző előtt található egy kivehető szűrő is. A ház hátulján a vízhűtő rendszer beszerelését könnyítő két furat is jelen van csak úgy, mint a modern PC házak többségénél.

Gekkou Silent - 1.Gekkou Silent - 2.


A Gekkou Silent modell esetében a ház oldallapján, tetején és az alaplaptálca mögött hangszigetelő szivacs borítást helyezett el a gyártó, hogy a benne elhelyezett konfiguráció által keltett zaj nagy része a házban maradjon. A sima változatnál a gyárilag mellékelt hűtőventilátorok mellé a ház oldallapján további két légkeverő elhelyezésére van lehetőség, amelyek átmérő tekintetében 80 mm és 140 mm között helyezkedhetnek el. A Gekkou Silent modellnél ez utóbbi opció nem áll rendelkezésre, azaz be kell érnünk a két gyári ventilátorral. A különböző bővítőhelyek szereléséhez szokás szerint ennél a modellnél sincs szükség külön szerszámok alkalmazására.

Gekkou Silent - 3.Gekkou Silent - 4. (mirror finish)

A Scythe újdonságai hamarosan megjelenhetnek az üzletek polcain, a termékek ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Thermaltake Armor A60 Leo Edition

1.2.A Thermaltake elkészítette A60-as számítógépházának AMD-s dizájnnal büszkélkedő változatát, amely az A60 AMD Leo Edition nevet kapta és tulajdonképpen teljes egészében az A60-as előd alapjaira épül. A friss kuckó 480 x 210 x 500 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem kevesebb, mint 7,1 Kg. A termék bővítőhelyek tekintetében hat darab 3,5 hüvelykes és három darab 5,25 hüvelykes helyet tartalmaz, amelyek ezúttal is szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak. A hat darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyek közül az egyikhez a SideClick EasySwap technológiának köszönhetően a ház oldallapjának levétele nélkül is hozzáférünk (6. kép). Az előlapi portok között egy USB 2.0-s, egy USB 3.0-s és egy eSATA portot találunk, de a kínálatból természetesen a már megszokott audió csatlakozók sem hiányoznak.

3.4.A rendszerben a tápegység a ház hátulján, alul helyezkedik el, és természetesen a gyártó ismét gondolt a folyadékhűtő rendszerek használóira: a ház hátlapján két furat várja a külső hőleadó radiátor csöveit. Az Armor A60 AMD Leo Edition ház alap esetben három ventilátort tartalmaz: a ház elején és hátulján egy-egy 120 mm-es légkeverő helyezkedik el, amelyek 1000-es percenkénti fordulatszámon üzemelnek, a ház tetején pedig egy 200 mm-es egység lapul, amely percenkénti 800-as fordulatszámmal dolgozik. A három ventilátor közül az előlap mögött, valamint a ház tetején elhelyezett egységek piros ledes megvilágítással is bírnak. A ház oldalán igény szerint egy 120 mm-es, míg a ház tetején egy 200 mm-es átmérőjű ventilátor elhelyezésére is van mód.

5.6.Az Armor A60 AMD Leo Edition modell a Newegg kínálatában már mától elérhető, ára pedig 110 dollár magasságában helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. szlordzs
2010.10.05. 09:11
a Thermaltek háznál, a 6dik képen, az mi akarna lenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. natloz
2010.10.05. 09:16
"...A hat darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyek közül az egyikhez a SideClick EasySwap technológiának köszönhetően a ház oldallapjának levétele nélkül is hozzáférünk..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Insignia
2010.10.05. 09:18
gondolom vmi mobilrack féleséget alkottak oda...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm
2010.10.05. 09:24
Ha már ilyen áttört, és belátást biztositó ablakosra sikeredett ,akkor a kulturált kábelezés lehetőségére kicsit nagyobb hangsulyt fektethettek volna,és ugylátom a tetöszellőző ventillátor megint eléggé belóg mint, a V3 esetében is volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. lajthabala...
2010.10.05. 09:47
Ebben a kategóriában az ember már egész életre veszi a házat, szerintem így hozzákötni egy múló platformhoz vétek. Lehet, hogy már AMD sem lesz, mikor az ember az első nyugdíjából lecseréli benne a konfigot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. r-chee
2010.10.05. 10:07
Hetente jelennek meg számítógépházak, de semmi újdonság, mindegyik ugyanaz a körberágott szabványház, csak más a nevük, picit más a merevlemezek elrendezése, egyiken több, másikon kevesebb műanyag díszítőelem.
Ez a Thermaltake Armor A60 Leo Edition ház egész jó színvilággal rendelkezik, az oldallap megbolondítva egy piros plexivel, 1 db kívülről cserélhető winyó. Ennyi. Az okés, hogy - sok gyártóhoz hasonlóan - gondolnak a vízhűtésre is. Kivezetem a csöveket a kivágott lyukakon...és...??...a radiátort meg majd felfúrom az agyonlyuggatott tetőre mi... Kiegyenlítő tartálynak és vízpumpának is akkora hely belül, hogy szét kell vágni mindent, ha be akarod szerelni. Ja, tegyed kívülre, lógjon minden kint?
Igazán vehetné egy gyártó a fáradtságot, és alkothatna vlami újat, egyedit. Nem kell full aluból, jó az óccsó lemez is, csak LEGYEN MÁR VALAMI TÉNYLEG ÚJ A NAP ALATT!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hakosh2
2010.10.05. 10:26
Múló platform? Lemaradtam és holnap megszűnik az AMD? Meg egy max. 30e Ft-os házat egész életre vesznek? Addig szolgálja egy ház a gazdáját, amíg nem változnak az igények. Én megvettem jó régen az AeroCool házamat, de most lecserélném, mert jól jönne a kábelrendezés, a csavarmentes szerelés, alsó táp stb... Ez így lesz ezekkel a házakkal is ha jönnek az r-chee által is várt újítások.

A Thermaltake külsőre elég erős egyébként. Eddig a minél letisztultabb külsőt kerestem, de ezzel megfogtak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajthabala...
2010.10.05. 12:36
hakosh2

A múló platform az AMD Leo, ezért van rajta az oroszlán. Lehet, hogy meg tudod magadnak indokolni, hogy a kábelrendezés és az alsó táp elengedhetetlen, de ez a te saját problémád.

r-chee-nek igaza van, vannak vízhűtésre tervezett házak és léghűtéses házak, utóbbiak vannak többségben. De ha valaki egyszer talált egy jó vízhűtéses házat, és megvett hozzá 100+ ezer forintért egy korrekt vízhűtőrendszert, akkor valószínüleg még kevésbbé fogja cserélgetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lajthabala...
2010.10.05. 12:38
Mikrobi
Az emberek többsége nem cserél gépet 1-2 évente... Nem tudom, te hol élsz, és miből, de az én környezetemben inkább 3-4 év a gépcsere futamideje, és jellemzően megmarad a ház, táp, merevlemez, ODD, ameddig megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hakosh2 lajth...
2010.10.05. 13:09
Na azt nem tudtam, hogy van Leo nevű platform is, úgyhogy utána is néztem. Azért szerintem aki most beújít egy olyan gépet, az nem fogja túl hamar lecserélni. De ha igen, akkor mi lesz? Semmi.

Nem éppen a kábelrendezés lehetőségére gondoltam, mint fő motiváló erő Vannak attól jobb dolgok is, amik szintén nem elengedethetetlenek, de összeségében megéri cserélni. Így lesz ez később is, lesz miért cserélni, úgyhogy szerintem nem egy életre vesz ilyen házat az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajthabala...
2010.10.05. 14:05
Nekem mondjuk épp nincsen gépházam, de túl vagyok egy Codegen-en, amit elajándékoztam és egy AeroCool-on, amit eladtam, és építettem már három házat - egyet magamnak. A szerzett tapasztalatok alapján van olyan 3-4 éves ház, amit ha megvehetnék magamnak, nem cserélném le, amíg ATX a szabvány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. r-chee
2010.10.06. 11:06
Nekem eddig volt egy noname alap házam, most pedig egy kb. 4 éves Aerocool Aeroengine 2 házam van, ami szét van vagdosva/meg van furkálva vízhűtés miatt. Lassan összedől már . Sajnos nincs a piacon egyetlen megfizethető ház sem, ami megfelelne egyszerű igényeimnek (horribilis összegeket meg nem fizetek ki gépházért...). Mindegyik ugyanaz a sablon sz*r, csak más a csomagolás és az ár. sajnos egyre jobban divat a mindenféle műanyag kitüremkedések alkalmazása az előlapon és a tetőn, amik ugyan nézhetenk ki jól, de mit érbnek, ha uyganaz a körberágott belső van bennük, mint a többiben.
Hely is alig van legtöbb házban. A kábeleket meg rendezd el, ahogy tudod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!