iPon Hírek

Gépi érzelemfelismerés ránézésre

Dátum | 2009. 09. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Érdekes szoftvert mutatott be az Affective Interfaces, amely nem kevesebbre képes, mint - egy webkamera közvetítésével - analizálni az arckifejezéseinket és azokból következtetni a pillanatnyi hangulatunkra.


Hogy az esetlegesen palástolni próbált érzelmekkel mihez tud kezdeni, az még eddig nem derült ki, viszont az olyan nyíltan kiütköző jegyeket, mint amilyen a mosoly vagy épp a homlokráncolás, rosszalló tekintet vagy akár egyenesen az arcon végiggördülő könnyek, minden további nélkül felismeri és egyértelműen azonosítja.

És hogy mindezt mire fogják használni? Természetesen arra, amivel a legtöbb pénz nyerhető vele: hirdetések hatékonyságfokozására. Elvégre a rendszer segítségével a különböző cégek és vállalatok rendkívül hatékonyan megfigyelhetik és lemérhetik, hogyan reagálnak az emberek az egyes hirdetésekre, és ennek ismeretében folyamatosan pontosíthatnak azokon, egyre jobban "közízlésre szabva" a kommunikációjukat.

Előbb-utóbb persze feltehetőleg eljut majd a dolog szociábilisabb területekre is, így például autókba vezető-megfigyelő rendszerként, hogy nem-e bóbiskol már el az ember a kormány mögött, de az első, bemutatkozó terület természetesen a reklám marad.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Greathoof
2009.09.16. 19:07
VISSZA A HIRHEZ

Nem azért, de ez annyira nem új dolog, én már éve is hallottam ilyenről és láttam működés közben is ilyet (videót róla, nem élőben.)

"Előbb-utóbb persze feltehetőleg eljut majd a dolog szociábilisabb területekre is, így például autókba vezető-megfigyelő rendszerként, hogy nem-e bóbiskol már el az ember a kormány mögött, de az első, bemutatkozó terület természetesen a reklám marad."

Hát, ez vicces, mert ha jól tudom ilyet már nagyobb autó gyártó cégek mint ha már használnának/fejlesztenének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nucleon
2009.09.16. 19:50
Én úgy tudom, hogy bár valóban vannak/fejlesztenek elalvásfelismerésre rendszereket, de ezek nem az érzelmeket ismerik fel, esetleg csak pár jelet, amivel elérik hogy észrevegyék az alvást, azt pl nem veszik észre ha sír a sofőr.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sitju
2009.09.17. 09:13
ismerős a terület

http://www.bmfnik.hu/iar/2007_2008/FER/200...lgkiirasgi3.doc

azóta a szakdolgozat kész van, valszeg ugyanazt "találták fel" a szerzők
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sitju
2009.09.17. 10:03
nedcoleman, enélkül nem biztos, hogy mindenki érti mire céloztál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. norman81
2009.09.18. 13:33
Seagal Papa már csak ilyen.........Én is tőle merítem az erőt néha amikor....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!