iPon Hírek

Gesztus és mozgás alapú PC irányítás NEC módra

Dátum | 2012. 05. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az új technológia segítségével  egér és billentyűzet nélkül, egyszerű gesztusok és kézmozdulatok segítségével tudunk az adott kijelzőn megjelenő tartalommal különböző műveleteket végezni – mindezt kényelmesen, gyorsan és látványosan tehetjük majd. A rendszer lelkét egy mozgatható kamera, egy projektor és kijelzők alkotják.

A felhasználók mozdulatokkal és gesztusokkal manipulálhatják, illetve mozgathatják a különböző fájlokat – csak úgy, ahogy azt a Minority Report, azaz Különvélemény című filmben tették a szereplők. Hagyományos beviteli eszközökre – mint például egérre, vagy billentyűzetre – nincs szükség. A rendszer jelenleg is fejlesztés alatt áll, de már megtekinthető, hogy mire képes. Ebben az alábbi videó lesz segítségünkre.
 


A mozgások és a gesztusok érzékeléséhez szükséges kamerát első körben be kell állítani úgy, hogy az pontosan érzékelhesse a felhasználói mozgását. Amikor a felhasználó az egyik kijelzőről a másikra szeretne mozgatni egy fotót, akkor azt a fotót a rendszer leveszi az adott monitorról, a projektor a fotót az asztalra vetíti, ahogy a felhasználó kezével elmozdítja azt, majd amikor a fotót egy elengedő gesztussal „rádobja” az ember a célkijelzőre, akkor annak útját a projektor végigvetíti az asztalon, majd a rendszer megjeleníti a kívánt monitoron.


A kamera és a projektor együttműködése nagyfokú precizitást kínál, igaz, a lenti videón ez még nem érhető igazán tetten, de a koncepció már tisztán látszik. A vállalat szakemberei a technológia továbbfejlesztésén dolgoznak, a cél pedig az, hogy a PC-k és a terminálok esetében plusz beviteli eszközök alkalmazása nélkül lehessen hasonló módon interakcióba lépni a kijelzőn megjelenő tartalmakkal.

A mérnökök egyébként szívesen látnák a technológiát egyéb területeken, mint például világításvezérlésnél és légkondicionáló berendezések kezelésénél is.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. chapwees
2012.05.17. 05:46
Powered by:

Tony perelni fog, de ha ő nem is, az Apple tuti!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. orimate chapw...
2012.05.17. 10:27
chapwees! Giga májjer hozzászólás! Ez kellett ma nekem a jó kedvhez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Capritain
2012.05.17. 12:47
Hát majd ha ott tartanak, mint az árnyékbox-funkció a Real Steel-ben, akkor majd mosolygok, addig marad a hümmögés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!