iPon Hírek

Gesztusfelismerőt vásárol a Microsoft

Dátum | 2010. 11. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

"Gesztusvezérlést a PC-be!" - elemzők szerint akár ez is lehetne a Microsoft legújabb tranzakciójának jelszava; felvásárolták ugyanis a nevezett témakörben igen hatékony technológiákkal rendelkező Canesta chiptervező vállalatot (a Microsoft egyébként igen ritkán vásárol hardvercégeket, de a jelek szerint most valóban nyomós oka volt rá).

A CanestaVision névre hallgató feldolgozórendszerük ugyanis egy közönséges kamera képeit is tudja térben értelmezni, tovább bővítve így a gesztusvezérlés terén amúgy is egyre több és több tapasztalatot gyűjtő Microsoft arzenálját - valószínűnek tűnik tehát, hogy a nem túl távoli jövőben az Xboxokon túlra is kiterjesztik ezt a lehetőséget.

Ezirányú szándékaikat már Steve Ballmer is jelezte, utalva rá, hogy a hagyományos számítógépeknek is jól jönne ez a technológia; mi több, megnyithatná az utat a - ahogy ő fogalmazott - "álló, avagy fali" számítástechnika előtt, amely esetben valóban a gesztusok jelentik az egyetlen értelmes vezérlési lehetőséget.

Mindemellett azonban akár laptopok is profitálhatnak a technológiából, mivel a Canesta legújabb chipje, a Cobra már elég kicsi ahhoz, hogy laptopokban is kényelmesen elférjen, és ne foglaljon túl sok helyet. Ha tehát beválnak a reményeik, úgy ezzel az új iránnyal a Microsoft újra szerezhet magának valamennyi előnyt az interfészek terén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. myckie2
2010.11.02. 21:33
Kíváncsi vagyok mit csinál majd amikor sz*rnom kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bbankrablo
2010.11.02. 21:37
Még a számítástechnika tanárom mondta anno:
Mosolyogj a szá-mí-tógépre mert elromlik!

Mégiscsak igaza lesz az öregnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21 mycki...
2010.11.02. 21:38
Nekem meg az jutott eszembe, hogy szerencsétlen bolgár felhasználó feltelepíti, és kéri a Win8 a kódot. a Csórikám beüti, mire a gép felteszi a kérdést, ezt most vásároltad, vagy warez kód, mire a kis bolgár rávágja hogy persze hogy vásároltam, mire a Win8..." Ne hazudj nekem *$ߣł"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber mycki...
2010.11.03. 11:01
nem kérdés betölti neked a http://www.napiszar.com/ oldalát ahol olyat látsz ami után lehet nem sz@rás lesz hanem összef...od magad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!