iPon Hírek

Gigabyte: a G1-Killer logó és egy új videokártya

Dátum | 2010. 12. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte jövőre egy új termékcsaládot fog bemutatni (G1-Killer), amellyel nem titkolt célja, hogy az ASUS RoG (Republic of Gamers) sorozatú termékeinek állítson konkurenciát. Most a gyártó elérhetővé tette az új alaplap sorozat logóját, valamint bemutatott egy új, DDR3-as fedélzeti memóriával felvértezett Radeon HD 5670-es videokártyát is.

G1-Killer alaplapok: cél a játékos társadalom és a hardcore felhasználók meghódítása!

A G1-Killer sorozattal kapcsolatban néhány információmorzsa már érkezett a napokban, most viszont az új termékcsalád logója is napvilágot látott. A Gigabyte illetékesei az információk "csepegtetésével" próbálják az új alaplap család körüli érdeklődést fenntartani.


A tetszetős logón kívül egyéb információ nem látott napvilágot a friss sorozatba tartozó termékekkel kapcsolatban. Egyelőre mindössze annyit tudhatunk, hogy az új alaplapok a jövő év elején megrendezésre kerülő CES (Consumer Electronics Show) alkalmával mutatkoznak be. Az Intel processzorokat támogató G1-Killer alaplapok közül a legolcsóbb modell 299 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerülhet majd forgalomba.

DDR3-as fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 5670-es videokártya Gigabyte módra

A GV-R567D3-1GI termékkóddal ellátott újdonság a szokásos 1 GB-nyi GDDR5-ös helyett ezúttal 1 GB-nyi DDR3-as típusú fedélzeti memóriát tartalmaz. A memória chipek 800 MHz-es (1,6 GHz-es effektív) órajelen üzemelnek és 128-bites adatsín segítségével tartják a kapcsolatot a GPU-val. Érdekesség, hogy a referencia modellek esetében az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória 1000 MHz-es órajelen ketyeg (4 GHz-es effektív érték).


A 40 nm-es csíkszélességgel készülő Redwood GPU 775 MHz-es órajelen üzemel és szokás szerint most is 400 darab Stream processzort tartalmaz. A DirectX11-es támogatással érkező újdonság a Gigabyte egyedi, csendesen és hatékonyan üzemelő kétslotos hűtőjét kapta, amely egy 80 mm-es átmérőjű ventilátort tartalmaz. A videokártya DVI, D-Sub csatlakozókkal, valamint egy aranyozott HDMI porttal érkezik.


A gyártó egyelőre nem árulta el az új termék várható ajánlott végfelhasználói árát, de az már tudható, hogy a GDDR5-ös modelleknél mindenképpen olcsóbb lesz az újdonság.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Turai
2010.12.14. 16:07
Gigabyte: G1-Killer

Elég a duma mutasd az árut.
Remélem a CES előtt kijönnek kémfotók lehetőleg még az idén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2010.12.14. 17:18
Hú de ötletes név, mit mondjak... Szerintem sokkal jobban menne a hódítás, ha esetleg még BIOS update is járna a lapokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. markangabo...
2010.12.14. 21:29
Hát igen nem hangzik olyan jól mint a ROG vagy az FTW. Most hogy a giga és az asrock is csatlakozott a gamer családokhoz, már csak az msi lóg ki a nagyok sorából. Vajon meddig? Amugy örülök, ha nagy a választék e tekintetben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. scsika
2010.12.14. 22:12
Terror igazat adok a BIOS kérdésben!

É nis várok már egy éve egy bios-ra az Ft12-re! Rohadtul lesz@rják hogy mivan a lappal csak a felső ktegóriára mennek most! Majd amikor leszegy kis idejük akkor fogják majd a Régebbi biopsokat frissiteni! De addigra már cseszhetem addigra nekem már uj gépem lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iteq47
2010.12.14. 22:31
megnéztem az én lapomat is. a legfrisseb bios 2010.4.22. de megkell mondjam, én már régebben nem frissítettem.

amúgy valami gondotok van a jelenlegivel? vagy csak jó volna érezni a törődést?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2010.12.14. 23:54
A beígért processzortámogatás hiánya fáj egy kicsit (AMD lapban) a párom Intel P45-ös gépén meg nem megy semmi, aminek az energiatakarékossághoz köze lenne, illetve néha igen, de totális a káosz. A Windows se töltődik be mindig, van amikor csak úgy megáll (a memók és a winyó rendben vannak, a Core 2-es meg ha sz*r lenne, csak észrevettem volna). A másik dolog, hogy amikor megvettem a lapot, egyszerűen nem működött a ps2-es port. Aztán kijött hozzá egy új bios, azzal már működött az egerem, de játék közben befagyott a kurzor. Újabb három hónapot vártam az új bios-ra, amivel végre hajlandó volt működni, közben kölcsönegérrel vegetáltam.

Kíváncsiságból körbenéztem az Asus és MSI weboldalán, hogy ők mennyire törődnek az ugyanilyen chipsettel szerelt alaplapjaikkal. Asus szintén zenész, csak a premium lapokhoz van bios update (és ezzel együtt az új processzorokhoz támogatás). Az MSI-ben viszont kellemeset csalódtam, a legbüdzsébb lapjukhoz is volt X6-támogatás, és a P45-ös lapjuknál is vadiúj bios villogott. Szóval lehet ezt korrektül is, sajnálom, hogy a gigának nem megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2010.12.15. 00:00
Az Intel processzorokat támogató G1-Killer , ezek szerint AMD-re meg nem is lesz,
Terror : Teljesen igaz és egyetértek! Már én is régen szidom ezért a Gigát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. markangabo...
2010.12.15. 00:36
józsef m. - Külföldi pénzes barátainknál a hardcore Lynfield i7-nél kezdődik. Nemtudom mennyire figyeled a hozzászólásaikat fórumokon, amd-s konfig elvétve van. Szerintem ez 1 lehetséges ok.

-véletlesnszerüen kerestem is a googleben 1 forumot, hát közel 100 hozzászolás, ebböl 2 volt amd konfiggal rendelkezőé. (ez 1 6870-es kártya topicja volt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. smacika
2010.12.15. 06:51
Na igen, gondolom az aranyozott hdmi sokat nyom a latban, sok ezren fogják ez miatt választani ezt a kártyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!