iPon Hírek

Gigabyte Aivia Xenon: egér és érintőpad - egyszerre

Dátum | 2012. 06. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIAAz újdonság egyszerre használható hordozható érintőpadként és hagyományos vezeték nélküli egérként, ami új lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt. A két üzemmód között egyszerűen, az egér oldalán elhelyezett üzemmód-váltó kapcsolóval válthatunk.

Érintőpad mód.Egér módAz egeret ellátták egy ki- és bekapcsoló gombbal, és bekapcsoláskor alapértelmezetten az egér funkció aktiválódik, de a Mode gombbal könnyedén átválthatunk érintőpad üzemmódra.

Érintőpad módban gesztus alapú vezérlés is rendelkezésre áll, amellyel könnyedén lapozhatunk az oldalak között, de akár képnézegetés alkalmával is bevethető a funkció. Oldalváltáshoz két ujjunkat jobbra, illetve balra kell mozgatni az egér felületén, míg képváltáshoz ugyanezen ujjainkat felfelé, illetve lefelé kell mozgatnunk, ahogy az a fenti képeken is látszik.


A termékhez jár a Gigabyte Free-Scrolling támogatása is, amellyel hatékonyan és kényelmesen szörfölhetünk a neten, de a különböző dokumentumokban és táblázatokban való böngészésre is bevethetjük az eljárást. Az újdonsághoz jár az Aivia Painter szoftver is, ami prezentáció alkalmával lehetővé teszi, hogy különböző jelekkel, illetve magyarázatokkal tűzdeljük az adott képet.

Az új egér egyébként feketében pompázik és 95 x 55 x 9 milliméteres mérettel rendelkezik. A 68 grammos rágcsáló USB-s vevőn keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez és 1000 DPI-s felbontású lézeres szenzort használ. A vezeték nélküli kapcsolat hatótávolsága 10 méter.


Az érzékelő másodpercenként 125 művelet lekövetésére képes. Az új egér Windows 98/2000/ME/32-bits XP/Vista/Windows 7 operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, energiaellátásáról pedig két darab AAA formátumú elemmel gondoskodhatunk.


Az Aivia Xenon Dual Touchpad hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. DogTheDog
2012.06.27. 18:36
Diabloban kiprobalnam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2012.06.28. 12:49
Nem eleg, hogy a gep elott ulo szemely kocka, meg az eger is az hozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!