iPon Hírek

Gigabyte alaplap nForce 790i lapkakészlettel

Dátum | 2008. 03. 07.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Cebit rendezvényen tonnaszámra kerülnek ki a jobbnál-jobb memóriák, alaplapok, videókártyák stb. Most egy NVIDIA nForce 790 SLI lapkakészlettel rendelkező Gigabyte alaplapot sikerült elcsípnünk és bemutatnunk.

Az új alaplap támogatja a DDR3 memóriákat, a 45 nanométeres gyártási technológiával készült központi egységeket, valamint az 1333 MHz-es FSB-t is. Több változatban fog piacra kerülni, az Ultra modell például 1600 MHz-es maximális FSB-jével nagyon jó tuninglehetőséggel kecsegtet.


A GA-790SLI-DQ6 névre keresztelt alaplapon csúcsminőségű elektronikai összetevők találhatók meg, amik jobban tűrik a túlhajtást, valamint minimalizálják az energiafogyasztást, és meghosszabbítják az alaplap életét. A Gigabyte dinamikus energia megtakarítási technológiája sajnos az NVIDIA lapkakészlet inkompatibilitása miatt nem kapott helyet az egységen.


Az alaplapon három darab 16-szoros sebességű PCIe 2.0 foglalat kapott helyet, így a GA-790SLI-DQ6 támogatja a 3-utas SLI technológiát. A legforróbb egységeket a teljesen réz Silent Pipe és Crazy Cool passzív hűtések tartják hidegen. Árról egyelőre nincs információnk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!