iPon Hírek

Gigabyte alaplapok EKWB folyadékhűtő blokkal

Dátum | 2016. 08. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A minőségi folyadékhűtő komponenseiről és szettjeiről ismert szlovén EK Water Blocks szokatlan, de üdvözlendő lépésre szánta el magát: együttműködést kezdeményezett a Gigabyte-tal, amelynek eredményeként egyes Gigabyte alaplapokhoz EKWB folyadékhűtő blokk jár. Az akció keretén belül csak limitált példányszámú csomag érhető el, ami érthető, de választék azért van, ugyanis egy Z170-es és egy X99-es alaplap is részt vesz az akcióban.
Mindkét alaplaphoz egyedi gravírozású folyadékhűtő blokk jár, de a Z170X alapú csomag esetében a folyadékhűtő blokk nem csak a processzort, hanem a VRM áramkört is hűti. Ez nagyon jó hír, ugyanis a levegő alapú processzorhűtő lecserélésével a processzor ugyan hűvösebben dolgozhat a folyadékhűtés jóvoltából, a VRM számára azonban megszűnik az extra légáramlás, ami jobb esetben csak stabilitásbeli problémákat okoz. Ezt a helyzetet extra ventilátorok bevetésével szokták orvosolni, de itt nincs ilyesmire szükség.
Az Z170X-Gaming 7-EK jelzéssel forgalomba kerülő csomagban egy Z170X-Gaming 7-es alaplap, illetve egy EK-FB-GA-Z170X típusú folyadékhűtő blokk lapul. Utóbbi a díjnyertes EK-Supremacy EVO alapjaira épül, így remek hatásfokra és remek hűtőteljesítményre számíthatunk, ami ráadásul nem csak a processzor, de a VRM esetében is érezteti jótékony hatását. Az említett folyadékhűtő blokk egyedi fedlapot kapott, amelyen G1 logó olvasható.
A második új csomag egy X99-Ultra Gaming alaplapból, illetve egy EK-Supremacy EVO X99-es folyadékhűtő blokkból áll, így az X99-Ultra Gaming-EK jelölést viseli. Ennél a szettnél csak az LGA-2011 v3-as processzor hűtéséről gondoskodik a folyadékhűtő blokk, a VRM áramkör felett továbbra is a gyári hűtőbordák dolgoznak, amelyeknek szükségük lesz némi légáramlásra. Az egyedi fedlapról azonban ebben az esetben sem kell lemondani, azaz a folyadékhűtő blokk remekül passzol a Gigabyte felsőkategóriás alaplapjához. Az új csomagok limitált példányszámban kerülnek forgalomba, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. rottenbull
2016.08.09. 17:04
Adnak meg hozzajuk par aprosagot, es kell egy furgon, hogy beferjen a doboza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajafun
2016.08.09. 18:17
Mindjárt jön pár noob aki elkezdi mondogatni, hogy csigabájt meg xar stb...
Én meg vagyok elégedve a csigabájtal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp Kajaf...
2016.08.09. 18:54
Teljes mértékben, nekem a vga-m az, sőt az előző is az volt.
De amúgy mindenki azt vesz amit akar, legalábbis tőlem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rottenbull tibai...
2016.08.09. 20:17
Az ki van zarva, ugyanis az koztudott, hogy meghajlik a nyakja, vagy ha nem, akkor ciripel, vagy ha nem akkor el van torve, vagy ha nem, akkor is
Meg ne probalj mast mondani, olvastam a neten, hogy igy van, eselyed nincs kimagyarazni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Whysper
2016.08.10. 09:19
Én csak azt várom már ,hogy a GPU-k is ilyen socketesek legyenek mint a CPU-k úgy .. olyan hűtést rakhassak rá amilyet akarok. Grancia vesztés nélkül. Mitn ez a GTX 1070-es [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hpeter105 Whysp...
2016.08.10. 11:20
eVGA-t kell venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!