iPon Hírek

Gigabyte alaplapok több digitális videó kimenettel

Dátum | 2012. 12. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Manapság az IGP-vel ellátott processzorokat fogadó alaplapok többségén bőségesen találunk videó kimeneteket annak érdekében, hogy az integrált videó vezérlőben rejlő lehetőségeket maradéktalanul kiaknázhassuk. Persze ez az olcsóbb, belépő szintű alaplapok esetében nem feltétlenül igaz, hiszen ezeknél költséghatékonysággal kapcsolatos megfontolásból általában csak egy D-Sub és egy HDMI, vagy egy D-Sub és egy DVI port lapul.
 
Olyan deszkákból viszont nincs túl sok, amelyek kedvező árcédulával érkenek és a D-Sub port mellé nem csak egy, hanem rögtön két digitális videó kimenetet is kínálnak. A friss, HD sorozatú deszkák emiatt érdekesek, hiszen a D-Sub csatlakozó mellett minden esetben tartalmaznak legalább két digitális videó kimenetet is.


A Gigabyte új alaplapjai tehát remek választásnak bizonyulhatnak, ha költséghatékony, az analóg mellett legalább két digitális videó kimenettel is rendelkező deszkára van szükség. Hab a tortán, hogy a HD sorozatú újdonságok mindannyian Ultra Durable 4-es technológiára alapoznak, dupla BIOS-szal érkeznek és szilárdtest kondenzátorokat alkalmaznak.

Az LGA-1155-ös kínálat.
Az új alaplapok Socket FM2-es és LGA-1155-ös processzorfoglalattal ellátott változatokban érkeznek, méghozzá összesen hétféle változatban. Az LGA-1155-ös tokozású Sandy Bridge, illetve Ivy Bridge processzorokhoz készített deszkák között két Z77-es, egy B75-ös, illetve egy H61-es példányt találunk. A GA-Z77-HD4 és GA-Z77-HD3 típusjelzéssel ellátott modellek ATX, a GA-B75M-HD3 és GA-H61M-HD2 modellek pedig micro-ATX formátum köré épülnek. A felsorolt termékek közül az abszolút legszerényebb felszereltséggel a H61-es példány érkezik: ezen a terméken nincs SATA 6 Gbps-os port, USB 3.0-s port, sőt, még PCI slot sem.


Az AMD Trinity APU egységeihez készített HD sorozatú alaplapok között csak micro-ATX formátumú modelleket találunk, szám szerint hármat. Közülük az abszolút „felsőkategóriát” az A85X lapkakészletre épülő F2A85XM-HD3 képviseli, ezzel szemben a GA-F2A75M-HD2 és a GA-F2A55M-HD2 modellek már az A75-ös és A55-ös lapkakészletek, pontosabban FCH-k köré épülnek. Az újdonságok közül a GA-FA55M-HD2-es modell az abszolút legolcsóbb megoldás: ezen a deszkán SATA 6 Gbps-os port és USB 3.0-s port sincs.

A Socket FM2-es kínálat
A friss deszkák pontos ajánlott végfelhasználói ára sajnos egyelőre nem ismert. A felsorolt termékek közül a GA-F2A55M-HD2-es modell, valamint a GA-B75M-HD3-as alaplap már feltűnt a Newegg kínálatában: előbbi 70 dollárba, míg utóbbi 75 dollárba kerül.

Az új alaplapokkal kapcsolatban bővebb információt itt találnak az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. carraroxt
2012.12.03. 19:31
Végre felhagytak a fegyverkezéssel, meg a giccsparádéval! A GA-B75M-HD3 egész tetszetős lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Emberfej
2012.12.03. 20:32
Sajnos egy többmonitoros rendszernél még mindig csak irodai munkára használható egy IGP, úgyhogy van még hova fejlődni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!