iPon Hírek

Gigabyte EX58-Extreme: képek

Dátum | 2008. 10. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte X58-as alaplap kínálatának egyik példányáról, az EX58-Extreme modellről alig több, mint egy hete számoltunk be, ám most már képekhez is sikerült hozzájutni az újdonsággal kapcsolatban. A korábbi híradásokban szereplő képeken még nem a végleges hűtőbordák voltak felszerelve az alaplapra, de a friss fotókon már megtekinthető az alaplap végleges, igazán extrémnek mondható hűtése is, ami több szempontból is különleges.
Ahogy az a képeken is látszik, az északi híd, a déli híd és a VRM áramkörök összességében meglehetősen masszív hűtést kaptak. Az északi híd és a feszültségszabályzók hűtőbordái között heat pipe csövek húzódnak, de az északi hídon található hűtő megoldás nem emiatt számít különlegesnek. Az északi hídon lévő egység tulajdonképpen egy vízhűtő blokk, amelyet a már meglévő vízhűtő rendszerhez csatolva igen extrém lapkakészlet hűtést kapunk. A gyártó az újdonsághoz egyék különlegességet is mellékel: a csomagban egy levehető, egy slotot foglaló hűtőborda is található, amely a meleg levegő házból történő kiáramlását segíti. Az egység két nagyméretű heat pipe-ból áll, amelyek az északi híd blokkjával vannak összeköttetésben. A heat pipe csöveken található bordák egy része kilóg a házon kívülre, ezzel is megpróbálja növelni a rendszer hűtésének hatásfokát.Az extrém alaplap pontos árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de az biztos, hogy az újdonság segítségével számos Core i7 világrekord beállítására nyílhat lehetőség, amennyiben az egység tuningpotenciálja is a hűtéséhez hasonlóan extrém. Az alaplap specifikációiról korábbi hírünk segítségével lehet tájékozódni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zotya84
2008.10.02. 20:14
Túl sok PCI... Afene, pedig jól néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.10.02. 20:35
Hiába raksz bele 2133 MHz-es RAM-ot hogy ha a processzor csak 1333 MHz-es RAM-okat támogat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kenny22
2008.10.03. 00:17
(pluto @ 2008 Oct 2, 19:35) Hiába raksz bele 2133 MHz-es RAM-ot hogy ha a processzor csak 1333 MHz-es RAM-okat támogat.
Mikor értik már meg az emberek, hogy nem órajelre van korlátozva a ram hanem feszültségre? De mivel a mostani ramok nem igen mennek 1.5 volton 1333 mhz-nél feljebb, ezért írták azt maximumnak, de lesznek év végére alacsony feszültségen üzemel? magas órajel? ramok, amik ugyan úgy jók lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!