iPon Hírek

Gigabyte GA-P55A-UD7: itt a végleges verzió

Dátum | 2010. 01. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte felsőkategóriában helyet foglaló P55-ös alaplapjáról, a GA-P55A-UD7-ről már korábban is jelentek meg információk, ám most végre elkészült a termék végleges változata, amely rövidesen forgalomba is kerül. Az új alaplap számos változáson ment keresztül a prototípushoz képest, most ezeket vesszük szemügyre, szépen sorban.

Gigabyte GA-P55A-UD7: a cégleges változat.
Gigabyt P55A-UD7: ilyen volt a régi.A GA-P55A-UD7-es modellen SATA 6 Gbps-os és USB 3.0-s portok vannak jelen, plusz a korábbi három darab PCI Express x16-os slothoz képest a végleges változat már négy darab PCI Express x16-os bővítőhelyet tartalmaz. A slotokhoz az NVIDIA nForce 200-as PCI-Express híd chipje csatlakozik, amely elegendő sávszélességgel látja el a rendszert ahhoz, hogy négykártyás módban x8-os, míg kétkártyás módban x16-os sávszélesség állhasson a kártyák rendelkezésére. Annak érdekében, hogy az USB 3.0-s és a SATA 6 Gbps-os portok esetében elérhető legyen a technológiák által kínált maximális sávszélesség, a gyártó egy, a PLX által készített PCI Epxress 2.0-s sávokat kínáló híd chipet épített be a P55 PCH és a portok vezérlői közé. Az alaplapon a klasszikus északi híd helyén találjuk a két fent említett híd chipet, amelyekre folyadékhűtő blokkot szerelt a gyártó. A folyadékhűtő rendszer a processzor tápellátásáért felelős chipekről és a P55-ös deli hídról is el tudja vezetni a hőt.

A deszkán található tíz SATA portból nyolc SATA 3 Gbps-os szabványra épül, ezek közül hatot a P55 PCH, míg kettőt a Gigabyte GSATA2-es vezérlője kezel. A fennmaradó két port SATA 6 Gbps-os, ezekről pedig a Marvell vezérlője gondoskodik. Az USB 3.0-s portokat a könnyebb megkülönböztethetőség értdekében kék színnel jelölte meg a gyártó. A felsoroltakon kívül a termék FireWire portot, két darab Gigabites Ethernet portot, valamint egy nyolccsatornás integrált audio vezérlőt is tartalmaz, amely optikai és koaxiális hangkimeneteket is kínál a már megszokott jack csatlakozókon kívül.

Az új alaplap rövidesen hivatalosan is bemutatkozhat, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban nincsenek hírek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. norman81
2010.01.26. 14:21
Sziasztok!
Elsö kép : v(c)égleges.
Igen ütősre sikeredett,bár én p55-be nem fektetnék és a lap proci támogatottsága is kétséges hosszú távon,de ettől eltekintve minőségi darab.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bar1984
2010.01.26. 15:15
Az biztos hogy jó. De kinek? Ennek az alaplapnak árából veszek egy kb. középkategóriás gépet. Vicc...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. scsika
2010.01.27. 09:45
Ebben iagazd is van, de nézzed meg azt hogy mit kapsz ezért az arért, ha most az alaplapot nézzük! Sztem a Gigának vannak a legjobb lapjai!! De kinek a Pap Kikenek a PapLAN!

Jó kis lap lett, csak pénztárca kell hozzá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. scsika
2010.01.27. 09:46
Bocs a hibákért, csak most keltem fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. scsika
2010.01.27. 10:13
Bocs a hibákért, csak most keltem fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!