iPon Hírek

Gigabyte Mini-ITX alaplap remek felszereltséggel

Dátum | 2014. 03. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte egy új, Mini-ITX formátumú alaplappal rukkolt elő, amely Intel B85-ös lapkakészletre támaszkodik és LGA-1150-es tokozással rendelkező processzorokat fogad. A B85N-Phoenix névre keresztelt alaplap fekete-narancssárga színvilágot alkalmaz, ami általában a gyártó tuningra kihegyezett alaplapjaira jellemző.
A tetszetős deszka 4+2 fázisú tápellátást kapott, az LGA-1150-es processzorfoglalathoz pedig két darab DDR3-as memóriafoglalat kapcsolódik, amelyekben összesen maximum 32 GB-nyi rendszermemória kaphat helyet. Memóriamodulokból a B85-ös lapkakészlet sajátosságai miatt maximum DDR3-1600 MHz-es példányok jöhetnek szóba. A Gigabyte mérnökei remekül kihasználták a Mini-ITX formátumban rejlő lehetőségeket, már ami a bővítőhelyek mennyiségét illeti, ugyanis a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy Mini PCI Express 2.0 x1-es slot, illetve egy mSATA 6 Gbps-os slot is rendelkezésre áll. A Mini PCI Express 2.0-s slot WiFi kártya fogadására már fel van készítve, sőt, a hátlapi portok között WiFi antennákat fogadó furatokat is kialakítottak.
SATA 6 Gbps-os portból hármat, SATA 3 Gbps-os portból pedig egyetlen egyet kapunk. Az új alaplap összesen négy USB 3.0-s portot rejt, amelyek közül kettő hátlapi port, kettő pedig előlapi kivezetés formájában érhető el. USB 2.0-s portokból összesen hét áll rendelkezésre: öt a hátlapon, kettő pedig előlapi port formájában.
A rendszer 7.1 csatornás Realtek HD audió vezérlőt kapott, amelyhez optikai audió kimenet is jár. A sorból persze a Gigabites Ethernet port sem hiányzik, sőt, tüskesor formájában még COM portot is kapunk. A videó kimenetek között egy HDMI és egy DVI-I port lapul. Az új alaplap dupla UEFI BIOS-t kapott, ami természetesen grafikus felhasználói kezelőfelületet kínál. Mivel a termék az Intel B85-ös PCH-ját alkalmazza, így az Intel Small Business Advantage támogatásban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak.
A Gigabyte B85N-Phoenix hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ám az egyelőre nem derült ki, várható ajánlott végfelhasználói ára pontosan hogyan alakul.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. JIMBCS
2014.03.11. 14:15
Hatalmas piros pont a lap elrendezésének !

A 24pin, 4pin, sata-k, usb3.0 végre valakinél olyan helyre kerültek ahol a legjobban kézre esik és a legjobb kábelmenedzsmentet lehet belőle kihozni, ezáltal szellősebb is. Nem tudok mit mondani csak azt hogy ez a lap úgy lett jó ahogy van. Az elrendezést nem ártana szemügyre vennie a többi gyártónak. A sárga slotok helyett ugyan jobb lett volna fekete vagy zöld illetve 90fokkal elforgatott csatlakozók de az elrendezés miatt most ez sem annyira lényeges. Kövezzetek meg de ez a lap nekem kifejezetten tetszik ezt mondom úgy hogy Asus fan vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!