iPon Hírek

Gigabyte: új alaplapok és tápegységek

Dátum | 2010. 08. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte a napokban két új, Atom processzorral felszerelt alaplapot mutatott be, de a gyártó a tápegységek piacán is jelentkezett friss termékekkel, amelyek kifejezetten a költséghatékony tápegységekre vadászó felhasználók számára lehetnek majd vonzóak.

Két új Atom processzorral szerelt alaplap érkezik


Az újdonságok közül az egyik terméken egy 1,8 GHz-en ketyegő egymagos Intel Atom D425-ös, míg a másikon egy szintén 1,8 GHz-es, de már két maggal büszkélkedő Intel Atom D525-ös központi egységet találunk. Az alaplapokon található PineView processzorok már a legújabb generációt képviselik, azaz DDR3-as beépített memóriavezérlővel érkeznek, de természetesen a szokásos GMA 3150-es típusú integrált videó vezérlő sem hiányzik róluk, amelynek képességeit az alaplapokra integrált D-Sub videó kimenet segítségével aknázhatjuk ki.


A két friss alaplap között tulajdonképpen csak processzor tekintetében van különbség, egyéb specifikációjukat nézve pedig teljesen egyformák. A termékek két unciányi rezet tartalmazó nyomtatott áramköri lapra épülnek, két DDR3-as memóriafoglalattal, egy PCI porttal, négy SATA 3 Gbps-os csatlakozóval, valamint egy IDE porttal és Gigabites Ethernet vezérlővel érkeznek. A felsoroltak mellett egy hatcsatornás beépített audió vezérlő is helyet kapott a repertoárban. A SATA 3 Gbps-os portokból kettőt maga az Intel NM410-es lapkakészlet biztosít, míg a másik kettőről a Gigabyte saját GSATA vezérlője gondoskodik.

Az Atom D425-ös processzorral érkező alaplap a GA-D425TUD típusjelzést kapta, míg az Intel Atom D525-ös processzorral ellátott példány GA-D525TUD névre hallgat. Az alaplapok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban is, ajánlott végfelhasználói áruk pedig 80 euró körül helyezkedik majd el, természetesen a D425-ös processzort tartalmazó modell pár euróval olcsóbb lesz D525-ös központi egységgel szerelt társánál.

Bemutatkozik a Power Rock tápegység sorozat

A Gigabyte Power Rock tápegység családjában nem kevesebb, mint négyféle újdonság mutatkozik be, amelyekkel az idei Computex alkalmával már találkozhattunk. A 300W-os, 350W-os, 400W-os és 500W-os teljesítménnyel rendelkező termékek megfelelnek az ATX +12V v2.2-es szabvány előírásainak. A 150 x 140 x 86 mm-es méretű egységek két darab +12V-os fázist kínálnak, az alkatrészeik hűtéséről pedig egy nagyméretű ventilátor gondoskodik. A 300W-os és 350W-os modellek nem rendelkeznek PFC támogatással és a 80 Plus minősítést sem érdemelték ki, ellentétben 400W-os és 500W-os tásaikkal, amelyeknél mind a PFC támogatás, mint pedig a 80 Plus minősítés megtalálható.


A Gigabyte illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy a friss tápegységek pontosan mikor kerülnek majd a boltok polcaira, illetve mennyibe fognak kerülni. A hírek szerint a gyártó a termékeket kategóriájuknak megfelelően, versenyképesen fogja beárazni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. VargaImre
2010.08.05. 22:41
Nem rosszak a lapok, de azt a kis sz@r hűtőt igazán lecserélhetnék, volt ilyesmim. Hangos, torrent közbe 50 fok felett volt úgy hogy egy Mini-ITX házba nem messze volt tőle egy 8cm-es venti és pedig az kevesebbet eszik, mert nincs benne az integrált vga.
Tavasszal eladtam és lecseréltem erre. Passzívba is bőven jobb a gigánál, de én rátettem egy halk 8cm-s ventit így halk de még hűvösebb Semmire le nem cserélném ebbe az árkategóriába.
Netezni, torrentezni tökéletes és villanyszámlabarát nem úgy mint a Phenon II 925-öm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 620hun
2010.08.06. 12:20
Lusták voltak mindkettőt lefotózni, átírták a típusszámot Fényképboltal és kész is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bee-Beep
2010.08.06. 13:08
És tényleg!
Még a venti is ugyanott állt meg és a vezetékek is ugyanott fedik egymást.
Micsoda véletlenek vannak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!