iPon Hírek

Gigabyte: X58 átnevezés, új P55-ös lap

Dátum | 2009. 11. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte alaplap kínálatában két extrém modell is tiszteletét teszi hamarosan: az első megoldásról korábban már beszámoltunk, a termék a Gigabyte X58-Extreme2-es típusjelzést viseli, ám a másik újdonságról, amely a P55-Extreme elnevezést kapta, még csak most érkeztek meg az első információk.

P55-Extreme, azaz P55A-UD7: az NF200-as híd chip erejével.

Gigabyte P55-Extreme / P55A-UD7.Az új termék az Intel P55-ös lapkakészletére épül és az LGA-1156-os Lynnfield processzorok fogadására van felkészítve. Az alaplapon összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalat helyezkedik el és ennél a terméknél is megtaláljuk a vízhűtéssel kiegészíthető különleges alaplapi hűtő megoldást. A rendszer esetében magán a PLX híd chipen foglal helyet a vízhűtő blokk, ami a rendszer többi alkatrészével (I/O hub, feszültségszabályzók)  heat pipe-on keresztül tartja a kapcsolatot. Az NF200-as chip jóvoltából a rendszer extra PCI Express sávokhoz jut, így lehetőség nyílik a három x16-os PCI Express slot teljes sávszélességen történő kihasználására, legyen szó CrossfireX vagy akár SLI rendszer építéséről, ugyanis mindkét technológiát támogatja az alaplap.

A Gigabyte mérnökei az új jövevényen összesen hat darab SATA 3 Gbps-os és négy darab SATA 6 Gbps-os portot helyeztk el, de a kínálatban helyet kapott még két darab eSATA és két darab USB 3.0-s csatlakozó is. A rendszeren olyan, ebben a kategóriában szokványosnak mondható dolgok is jelen vannak, mint például a nyolccsatornás integrált audió vezérlő, a Firewire port, a két darab Gigabites Ethernet csatlakozó vagy a hibák felderítésében segítséget nyújtó kétszer hétszegmenses debug LED kijelző.

Az új alaplap várhatóan az X58-as megfelelőjének mintájára a P55A-UD7-es elnevezést kapja. Az új alaplap várható árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, a termék megjelenésére az elkövetkező hetek folyamán számíthatunk.

Gigabyte X58-Extreme 2: átnevezés vár az alaplapra.

Néhány nappal ezelőtt érkeztek meg az első hírek a fent említett újdonságról, ám a legfrissebb értesülések szerint X58-Extreme2 helyett X58A-UD7-es típusjelzéssel dobj a majd piacra a gyártó az új alaplapot, amely 400 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba.


Emlékeztetőül, ez az alaplap LGA-1366-os Bloomfield processzorok fogadására lesz felkészítve és összesen hat darab DDR3-as memória foglalattal áll a felhasználók rendelkezésére. A terméken hasonló hűtést találunk, mint a P55-UD7-es modellen, azaz az alaplap hűtésének javításához már meglévő vízhűtő rendszerünket is bevethetjük a deszkán elhelyezett vízhűtő blokknak köszönhetően. A különleges X58-as alaplap összesen négy darab PCI Express x16-os slottal büszkélkedik, így négyutas CrossfireX és SLI rendszerek építésére egyaránt alkalmas.


Az újdonságon hat darab SATA 3 Gbps-os, négy darab SATA 6 Gbps-os, valamint két darab eSATA, két darab USB 3.0-s és két darab Gigabites Ethernet portot helyezett el a gyártó. A termék ezen kívül nyolccsatornás integrált audió vezérlővel, FireWire porttal, plusz CMOS, RESET és bekapcsoló gombokkal is el van látva,de a debug LED kijelző sem hiányzik a kínálatból.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. _DiEGO_
2009.11.10. 21:46
Ö hát nem tudom , de több ismerősömnél tökéletesen mennek Gigabyte alaplapok - hiba nélkül és van kinek már gar is lejárt , nekem is volt Gigabyte - de lecseréltem, nem azért mert nem volt jó , hanem MSI jobb nála

Azt még megjegyezném - sok sok teszt alaplapja : GIGABYTE
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Joachim21
2009.11.10. 21:47
Én sem hallottam még sok rosszat Gigabyte-ról, meglepett amit írtál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Hc Toxic
2009.11.10. 23:24
Nekem is eddig csak Gigabyte alaplapom volt és nem mondhatom hogy sokszor cserélek gépet 3-4 évente. Nekem problémám nemvolt még vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. oliba
2009.11.11. 00:38
Gigabyte alaplapok nem döglenek be, szimplán olyan szarokat csinálnak, hogy tuningolni már bajos vele. Itt van pl a jó kis X48 DS5-öm, ami csak a hivatalos FSB-knek képes működni, meg ismerek még egy gyereket, akinek ilyen van és neki is ez a problémája. Újabb biosokkal kevesebbet bír a proci, sőt még fagyogat is... Mostanában rájár a rúd a gigabytera. Tényleg elég kaki minőséget dobnak ki. Most veszek (vettem) egy MSI 770 C45-öt. Külföldi tesztek alapján eléggé slágertermék. Meglássuk, hogy nem-e kell csalódnom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ver_Pistik...
2009.11.11. 09:30
Attól nem jó az alaplap hogy nem lehet húzni? És hogy csak a gyári specifikációkat tudja?Hivatalosan azt kapod amit veszel.Nem többet nem kevesebbet.Ergó nem sz@r.Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gargantu
2009.11.11. 10:49
A Google a Gigabyte-tal készítteti el (saját specifikációi alapján) a szervereihez az alaplapokat. Ha az egyéb termékei annyira gyengék lennének, valószínű nem őket választották volna. Nálunk is mennek Gigabyte alaplapos szerverek folyamatosan több éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mihaly.her...
2009.11.11. 11:18
doktorovics: A Giga lapoknál a Shift+F1-et kell megnyomni a speciális beállítások megjelenítéséhez! Ha azt nem használod, akkor lehet, hogy nem olyan jó a tuning! Én meg azt mondom, hogy az ASUS P4C800-as lapom a kaki! Más pedig agyon dicséri, hogy ez a legjobb márka a világon! Én többet nem veszek, az biztos! Legalábbis jó pár évig! Giga lesz a következő!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pal07
2009.11.11. 12:16
jó kis lap de én csak majd használtan veszek jó olcsón addig még elég a core 2-m
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!