iPon Hírek

Gigantikus átalakulás a Microsoft háza táján

Dátum | 2013. 07. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az átalakítás legfőbb célja, hogy a Microsoft a korábbinál hatékonyabban üzemelő, egységesebb vállalat legyen, amely kívülről nézve is egy teljesen egységes cég képét mutatja. Az átalakítás keretén belül az "új Microsoft" minden része egyetlen stratégia mögött sorakozik fel ellentétben a korábbi gyakorlattal, amikor a különböző divíziók különböző stratégia mentén haladtak. Ennek értelmében a Microsoft csoportokká alakítja magát, ezek a csoportok pedig a vállalat működésével kapcsolatos különböző feladatokat látják el - azaz nem egyetlen termékkel vagy márkanévvel kapcsolatos feladatokért felelnek. Az új csoportok között a mérnökség, a fejlett stratégia és kutatás, a marketing, a vállalati műveletek irányítása, a fejlesztés és "evangelizmus", a pénzügy, a jogi osztály és a HR is jelen van. A mérnökséget több alcsoport alkotja. Ezek között az operációs rendszerek, az eszközök és stúdiók, az alkalmazások és szolgáltatások, a felhő és az üzlet, illetve a dinamika egyaránt megtalálható. Ballmer szerint az "újjászervezett" Microsoft egyesíti az eltérő mérnöki törekvéseket annak érdekében, hogy a mérnöki teljesítményt növelje, természetesen a cégen belüli együttműködés hatásfokával együtt. Ballmer elmondása szerint a cégen belüli főbb kezdeményezések mögött egy több alcsoportra osztott csapat áll majd, amely garantálja, hogy a cég célkitűzéseit sikerüljön elérni. A csapatok vezetői - akiket Ballmer egyszerűen csak "bajnokoknak" hív - közvetlenül neki jelentenek, vagy annak a személynek, aki azután közvetlenül neki tesz jelentést. A Microsoft marketinggel kapcsolatos törekvései is változnak. A cég ennek keretén belül egységes vállalat képét mutatja majd a külvilág számára, de ez nem csak látszat lesz, ugyanis az átalakítások következtében a Microsoft valóban egységesebbé válik. Lássuk, mi változik Az átalakítás következtében a Microsoft Office részlegének korábbi vezetője, Kurt DelBene távozik a vállalattól. Rick Rashid, aki eddig a Microsoft kutatási részlegének vezetője volt, mostantól az operációs rendszerek szoftvermérnökségének élén folytatja, ahol az operációs rendszerek innovációjáért felel. Craig Mundie is új szerepet kap, így mostantól teljes munkaidejét egy speciális projektre fordítja. Tami Reller, aki eddig a Windows alapú eszközök részlegének üzleti és marketing vezetője volt, mostantól a vállalat új marketing csoportját vezeti. A Skype részleg eddigi vezetője, Tony Bates az üzleti fejlesztésekért és az "evangelizmusért" felel majd - utóbbi a cég, illetve termékeinek népszerűsítését takarja. A Microsoft korábbi technológiai vezetője, Eric Rudder a fejlett stratégiákért és a kutatásért felelős csoport élére kerül.

A mérnökségen belül Terry Myerson, aki eddig a Windows Phone divízió vezetője volt, mostantól az operációs rendszerek szoftvermérnöki csoportját irányítja. Julie Larson-Green, aki a Windows szoftverekkel és hardverekkel foglalkozó mérnökséget irányította, mostantól az eszközök és stúdiók mérnökség első embere lesz. Az online szolgáltatásokkal foglalkozó csoport korábbi első embere, Qi Lu az alkalmazások és szolgáltatások csoport vezetőjévé lépett elő. A szerverek és eszközök csapat eddigi vezetője, Satya Nadella a felhő és üzleti csoport vezetését látja el a jövőben. Ezzel együtt lesz néhány olyan csoport is, amelynek korábbi vezetője az átalakítások után is a helyén marad. Az új pénzügyi csoport vezetője Amy Hood lesz, aki eddig is pénzügyi igazgatóként tevékenykedett a cégnél. Az új jogi osztály vezetője Brad Smith lesz, míg az emberi erőforrások csoport irányításáért ezután is Lisa Brummel felel. Az ügyvezető igazgatói posztot Kevin Turner töltheti be. Ezen a négy ponton tehát nem lesz változás. Az átalakítás előtt a Microsoft öt különböző termék-centrikus csoportból állt, ezek a következők voltak: Windows, szerverek és eszközök, online szolgáltatások, üzlet, illetve szórakoztatás és eszközök. A Wall Street Journal szerint ezek a részlegek eddig nem működtek kellően hatékonyan, ugyanis versenyeztek a rendelkezésre álló erőforrásokért, nem osztották meg a technológiákat és nem voltak képesek gyors reakciókra. Az új struktúra remélhetőleg segít a Microsoftnak, hogy felülkerekedjen az említett problémákon. A Reuters szerint az átstrukturálás láttán néhány elemző újabban amiatt kezdett el aggódni, hogy ennek következményeként a Microsoft pénzügyi jelentése kevésbé lesz átlátható, mivel az új csoportok mostantól nem köthetőek egy-egy adott termékhez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. MrFox
2013.07.12. 15:27
Így majd hatékonyabban tudnak kémkedni a felhasználóik után is.

http://index.hu/tech/2013/07/12/a_titkositott_csetet_is_megfigyelte_az_nsa/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. R3LaX123
2013.07.12. 15:38
Most megkeverik a szart...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. zoliben
2013.07.12. 15:50
@MrFox már egy ideje figyelem a tevékenységedet, és azt javasolnám, hogy hagyj fel a fanboykodással és mindenki fikázásával. Nincs olyan cikk, amihez nem szólnál hozzá valami nagyon okosat. Nincs jobb dolgod, mint itt fikázni másokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. martin255
2013.07.12. 15:55
Más szóhasználattal élve: adtak a szarnak egy pofont...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. MrFox
2013.07.12. 16:13
zoliben : érdemben is hozzá tudsz szólni esetleg, vagy marad a személyeskedés?

Ha ennyire zavarlak akkor miért figyelsz? Ez valami perverzió?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. NovaTerra
2013.07.12. 16:28
Tényleg unalmas, hogy minden ms hírnél leírod, hogy mekkora szar az egész ms. Bezzeg a sony, na ők remek munkát végeznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. MrFox
2013.07.12. 16:33
NovaTerra : szó nem volt a Sony-ról most, képzelődsz?

A cikk pedig amit belinkeltem tény, vagy zavar, hogy ilyen a kedvenc céged?
Nem én tehetek róla.

Egyébként mindenhol ez van újabban, belém köt a trollnép, mert cáfolni azt nem tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim MrFox
2013.07.12. 16:45
"belém köt a trollnép" 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. NovaTerra MrFox
2013.07.12. 17:02
Nagyon el vagy tévedve. Azért hoztam fel a sonyt, mert nyilvánvalóan őket magasztalod állandóan, ms-t meg szapulod. Már unalmas. Kedvenc cégem? Nem, nem az. Ne keverj össze magaddal. Nem fanboy illetve antifanboy vagyok. Te trollkodsz minden ms-t érintő hírnél, ahogy az összes konzolos hírnél is. Nem véletlenül figyelt fel erre több ember is. Ja és pc híreknél is előjössz a pc vs konzol észosztással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. jozsefm
2013.07.12. 17:39
Na, úgy látszik kezdi éreztetni hatását a win8, a következményeket páholyból követhetjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ZeeroCool1...
2013.07.12. 17:59
MrFox ciki vagy nem kicsit nagyon.....
De hala az egnek masok is latjak mekkora looser vagy....
Ha nem tetszik az MS ott a Linux meg a MacOSX jah de az is szar mi mert a kocsog APPLE..... Jeezusom get life.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. atti2010
2013.07.12. 19:42
Egyelőre aki játszani is akar PC-n annak nem nagyon van alternatíva úgyhogy köcsög nem köcsög a Microsoft ez van, ezen felül meg elég korrekt OP rendszer csak nem kell hisztizni feleslegesen, ott a win 7 akinek a 8 nem felel meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. alfoldi
2013.07.12. 20:40
Hiába veszekedtek, e mögött pont az Apple és az MacOSX térnyerése áll, mert főleg az USA-ban egyre nagyobb részesedést hasít ki, s lassan odaát átveszi a vezető szerepet a Mac, csak ezt ismerték föl az MS-nél, s reméljük időben, mert az Apple-nél gátlástalanabb, s profitorientáltabb céget még nem láttam, Isten ments hogy átvegyék a PC szegmens fölött a hatalmat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. I.Jozsef83
2013.07.12. 22:10
józsef m. - 2013-07-12 17:39:4410

Na, úgy látszik kezdi éreztetni hatását a win8, a következményeket páholyból követhetjük.


Tök erre gondoltam egyből +1

Érzik tudják , hogy nagyon nincs rendben - de leváltásokkal , emberek csereberéjével most perpillanat ez nem old meg semmit... mondta volna ki tisztán : átgondoljuk , ujracsináljuk , de most úgy ahogy a társadalom szeretné és nem mi azaz MS ! A Win9 ujra a régi dicsőséget fogja kiérdemelni... ráébredtünk , hogy nem a divat után kell menni egy Operációs rendszernek - ez itt nem a divat dizájn osztály .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Ronan
2013.07.12. 22:33
MrFox a skype most már a microfosal 210%-os hatékonysággal működik kémkedések terén egyes hírek szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mythbuster
2013.07.13. 00:29
Ballmer egy elmebeteg őrűlt, teljesen rommáverte a MS -t. Kezdhetnék ott az átalakítást, hogy a főnököt elküldik egy átfogó kivizsgálásra, majd egy kiadós agymosásra, amit a windózal művelt egy szánalomra méltó vicc.

Örömmel járulok hozzá, ahoz a nemes céljoz, hogy az OSX átvegye az uralmat ezen a Földön, ezek meg forogjanak a sírjukban nem érdekel, csak a VS -t adják már ki OSX -re a nyomik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szefmester
2013.07.13. 04:24
A második képre oda kellene biggyeszteni némi habot a szája sarkába és még mindig hihető lenne a kép!

De tényleg mi durva már hogy próbálnak szervezkedni, pedig a fejétől bűzlik a hal. Próbálja elterelni a felelősséget magáról, hiszen végső soron gondolom ő bólint rá a részlegek főbb irányvonalára. A kis főnökök meg a részletekért felelősek. Rosszul gondolom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. jozsefm mythb...
2013.07.13. 09:57
Ugyan ennyi baj lenne azzal is ha elveszik exkluzivitasa es szeleskoru igenyek kielegitesere kellene alkalmasnak lennie!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. atti2010 mythb...
2013.07.13. 10:01
Örömmel járulok hozzá, ahoz a nemes céljoz, hogy az OSX átvegye az uralmat ezen a Földön, ezek meg forogjanak a sírjukban nem érdekel, csak a VS -t adják már ki OSX -re a nyomik.Reméljük szétperelik őket az eBook ügy miatt, isten ments ilyen uralom átvetélnek a gondolatától is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. palacsa
2013.07.13. 16:26
miért van idézőjelben az evangelizmus? néhány embernek tényleg vallása az apple vagy a freeware dolgok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY
2013.07.13. 16:42
Szefmester: Nem kell oda Photoshop! Vannak egész jó videói már a neten: http://www.youtube.com/watch?v=I14b-C67EXY
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. prohlep
2013.07.13. 18:26
1: Nincs szabványügyi csoportjuk, ... na továbbra sem lesz önmagával sem és a világszabványokkal sem kompatibilis. Miattuk kellett a jobb sorsra érdemes unicode rendszert de facto 16 bitre butított szinten használni, mert ők csak ezt tudták megcsinálni.

2: "nem kell hisztizni feleslegesen, ott a win 7 akinek a 8 nem felel meg" ... két hete letöltöttem egy windows szellemiségű dokumentumot. Kiszűrtem belőle a nyers szöveget. Ehhes képest 28x nagyobb volt a dokumentum.

Környezetszennyezés a javából! Microsoft rendszer alapszinten 6x 7x több helyet, erőforrást köt le, mint egy alapszinten többet nyújtó szabad rendszer.

Aki windows-t használ az olyan, mintha 50 liter / 100 km fogyasztású autóval pöfékelne az utcán.

A routerekben nyilván ilyesmi okokból is nem windows teljesít szolgálatot, hanem linux.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim prohl...
2013.07.13. 19:15
"Aki windows-t használ az olyan, mintha 50 liter / 100 km fogyasztású autóval pöfékelne az utcán."

Nagyon nem érzem át a dolgot. Tény hogy nem annyira skálázhatók a telepítendő funkciók a hardverhez mérten mint egy Linuxnál, de az se szent. Perpill a Linuxnak nálam nagyobb a memóriaigénye, az energiaellátása pocsék, mert 6 órát megy a gép ugyanarról az akksiról, amiről a Windows 10 és felet.

Szóval nálam a Linux sokkal jobban pazarolja a rendszererőforrásokat mint egy Windows, pedig csak gnome megy compiz meg egyéb parasztvakítás nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomazolika
2013.07.14. 21:51
Asagrim

Ugyanez van nálam is , mondjuk inkább olyan gond van szerintem , hogy nincsen hozzácsiszolva a gép komponense , pl az IDT-hang vezérlőt igen nehéz életre kelteni , az ujjlenyomat olvasóról már nem is szólva .... mondjuk a cégek driver felhozatala kb ennyi : win PX ,7 aztán jónapot !

De végülis a HP is kiírja ajánlott rendszer W 7 , mással nem is boldogulnál , szóval választhatsz a golyó meg a kötél között !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim tomaz...
2013.07.15. 00:28
"nincsen hozzácsiszolva a gép komponense , pl az IDT-hang vezérlőt igen nehéz életre kelteni , az ujjlenyomat olvasóról már nem is szólva .... "

T-Mobilos 3G modemet 4 lépésben kellett telepítenem. Először magát az USB csatolófelületet, utána a modemet. Aztán a SIM kártya slotot, és végül a microSD kártyaolvasó slotot.

Üdv Linuxban.

"... választhatsz a golyó meg a kötél között !"

Frappáns, ez így igaz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller Asagr...
2013.07.15. 06:30
Én meg Ubuntuban rádugtam, végigmentem egy menüben ahol kijelöltem hogy Telenoros a netem, Next next next Finish, és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabesz7630
2013.07.15. 10:06
A taplaleklanc haromszogenek csucsa alatti szintet lecserelik 1-2, evente meg se szalad a szeker.
Hm.
Lehet a taplalaek lanc legtetejet kene nem?
Azaz ezt a hiperaktiv idiotat kene lecserelni, vagy csak a reszvenyesekeket bekussoltatni.
Maskepp: nem biztos, hogy a mosdoval van baj, lehet csak a torolkozo hugyos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.07.19. 01:02
Wintendo 7 ha jól tudom 172GB-ig kezeli a memóriát szerintem eléglesz 10-15 évig is akár de ha ez idő alatt csődöl az MS marad a Linux, OS-X kizárt már a látványtól is borsózik a hátam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!