iPon Hírek

GMail: csatolmányok mentése egyenesen a felhőbe

Dátum | 2013. 11. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google egy újabb fontos mérföldkőhöz ért a GMail és a Google Drive integrációja kapcsán: a népszerű ingyenes levelezőrendszer új funkcióval gazdagodott, így a levelek csatolmányai immár egyenesen a felhőbe is menthetőek, ha szükséges. Az új funkcionalitás segítségével a Google szerint a felhasználóknak végre nem kell felesleges lépéseket alkalmazniuk ahhoz, hogy a csatolmányok a felhőbe kerüljenek. Korábban a csatolmányokat először le kellett tölteni az adott PC-re, majd szortírozásuk után fel kellett őket tölteni a felhőbe, ami kényelmetlen és időigényes munka volt. Mostantól egyetlen kattintással bekerülhetnek a különböző fájlok az Google Drive kívánt könyvtárába, sőt, további jó hír, hogy ezek akár közvetlenül a webböngészőn belül is megtekinthetőek.

A csatolt fájlok előnézetét az adott email legalján lehet megtalálni - itt a PDF fájloktól a prezentációkon át a táblázatokig sokféle tartalom előnézete feltűnhet. Az előnézeti képre kattintva egy teljes képernyős előnézeti ablak nyílik meg, amely a keresés mellett a csatolmányok közötti lapozásra is módot ad. Az egérkurzort a csatolmányok fölé húzva egy új Drive gomb is megjelenik: erre rákattintva egy meglévő könyvtárba, vagy egy frissen létrehozott könyvtárba menthető az adott csatolmány. Alternatívaként természetesen a PC-re való mentés lehetősége is tovább él, ahogy korábban.

A GMail új funkciója az elkövetkező hetek folyamán válik elérhetővé a felhasználók számára – első körben csak és kizárólag asztali platformon. Az újítás mindenképpen fontos, hiszen a vállalatnak rengeteg, mitegy 120 milliónyi aktív Google Drive felhasználója van, akik alighanem örömmel fogadják majd az új funkciót, ami nem csak kényelmes csatolmánykezelést kínál, de némi idő megtakarítására is lehetőséget biztosít.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. gabesz7630
2013.11.13. 21:22
Ez annyira kellet mint egy falat szar..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ronan
2013.11.13. 23:07
Gabesz a google is legalább annyira kel az embereknek mint egyfalat szar..helyette használjon mindenki.www.ixquick.com http://beta.startmail.com/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ronan Ronan
2013.11.14. 18:12
Szóval úgy vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. newclass
2013.11.15. 11:51
Nekem van gmail-es fiókom, de egyre kevésbé szeretem használni. Kezd túl sok lenni nekem ez a levelező. Egyre átláthatatlanabb, állandóan a telefonszámomat kérné, stb.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mo-la
2013.11.20. 16:07
Eddig jobb gomb megnyitás új lapon nyitottam ki a csatolmányokat a levelemből, és az adott anyagból kijelölve kivehettem belőle részeket vagy az egészet - ahogy kellett -, minderre a munkámhoz volt/van szükség. Most sz@rakodhatok vele mindenféle társítással meg egyebekkel. Lényegesen lelassult a meló, sokkal több klikkelés ide-oda... minek kellett ez az egész... ráadásul a drive-ra mentett cuccot keresgélhetem, mert a rendezéshez csak azt a verziót nem adja, hogy újonnan feltett anyagok. Ha valamit módosítok - na, azt gyorsan megtalálom utána.
Hogy lehetne visszaállítani az eredeti drive-ot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!