iPon Hírek

Godus béta 2.0 Steamen

Dátum | 2014. 03. 13.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Nagy frissítést kapott a Godus, az új verzió már elérhető Steamen. A hírt a 22cans főnöke, Peter Molyneux jelentette be Twitteren, és az alábbi videóban. A Godus 2.0 pár kisebb újdonságon (új földtípus) kívül egy nagyot is tartalmaz, a kezelőfelületet ugyanis teljesen átdolgozták, hogy ne kelljen annyit kattintgatni, a sok kattintás miatt ugyanis rengeteg kritika érte a játék korábbi verzióját, amely tavaly jelent meg a Steam Early Access programjának keretein belül. "Összesítettük a játékkal kapcsolatban érkezett visszajelzéseket, és rájöttünk, hogy hatalmas változtatásokat kell végrehajtanunk" - mondta Molyneux. "Meg kellett tennünk, mert azt a visszajelzést kaptunk, hogy kattfesztivál volt, senki sem tudta mit csinál, miért csinálja, nem volt elég változatos a játékmenet és csak kevesen játszottak sztori módban vagy multiban. Ezért visszamentünk a tervezőasztalhoz hogy átalakítsuk a játék alapjait."
A csapat novembertől februárig dolgozott a Godus átalakításán. A játék mechanikája mostmár arra épít, hogy egy kattintással meg tudjuk ragadni és arrébb tenni a különböző elemeket, míg korábban ehhez folyamatosan kattintgatni kellett. "Így már kellemes, finom és élvezetes. Nem fárad el a kezed" - mondta a mester. Az új verzióban a mezőgazdasági, kereskedő- és bányászvárosokban interakcióba léphetünk a többi játékossal, és már kocsmát, színházat és bordélyházat is építhetünk. Ezen kívül a játékban található tárgyakra kattintva a réginél jóval több információhoz juthatunk. Az új játékmódban ha felfedezünk egy kikötőt, feltalálhatjuk a hajózást, és felfedezőútra indulhatunk. "Remélem, hogy amikor játszotok vele, érezni fogjátok, hogy ez a játék valóban halad a befejezés felé. Még mindig úgy gondolom, hogy nem tart még 50%-nál, rengeteg finomítani való akad. De a játék üdítően átalakult, zen-szerű élmény lett. Valóban odafigyelünk rátok. Köszönjük a türelmeteket."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Shinjiii
2014.03.13. 13:39
Muszáj lesz odafigyelnetek ránk, ha pízt akartok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Turit
2014.03.14. 09:38
Végre frissítették. Sokan már a pénzüket követelték vissza a Steam-en, mondván ez egy halott projekt. Más early access játékokat heti - havi rendszerességgel frissítenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hEngi
2014.03.14. 10:59
Still better than blizzard...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sediqwe
2014.03.16. 12:04
Én magam is a nagy hőbörgők közt voltam, több bug reportot küldtem be és hát, nem ezeket a változtatásokat akartam.
Sok jó változás van, de még mindig agyatlan geológiai játék, ami abból áll hogy én az isten! kikaparom a földet a hívőimnek.
Javult azért a kattintás arány , eddig mindenre egyesével kellett kattintani (ezt nem tudom hogy miért nekünk kellett megmondani, mikor a kattintás számáláló -> click() funkció megírása 2 perc és kiderül hogy óránként 100.000 kattintás kicsit sok... nincs bétateszterük? nevetséges.
Vagy egy mulinex ennyire nagy csávó hogy nem mert senki neki ellent mondani? kár érte.
0 grafikai módosítás volt (mostmás van)
érthetetlen mennyiségű trópusi vihar (az újban ezt eddig nem tapasztaltam.)

Nem volt story mód mert mi lett volna, keress kártyát paraszt? Kivéve a most kivett hegyet, ami egyetlen egy értelmes dolog volt, ezt meg kivették.

Nem ment a multi mert nem volt megírva, persze fagyott is rendesen, az újban ez mégjobban fagy... értelmetlen a súgó, érthetetlenek a kártyák szerepe (láthatatlan dolgok...)

Egyelőre elképedve állok a játék előtt... ennyire szrt még nem láttam soha... elgondolkodtató hogy megérte e a pénzt , még ha 50% on is vettem meg :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!