iPon Hírek

Goldot árul a Blizzard?

Dátum | 2011. 10. 12.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az új World of Warcraft Guardian Cub állatka valós pénzért megvásárolható a Pet Store-ban, és WoW-os pénzért árulható a játék aukciós házában. Másként fogalmazva: a játék történetében most fordul elő először, hogy hivatalosan, valós pénzért vehetünk WoW goldot.

"Bár az a célunk, hogy alternatív lehetőségeket biztosítsunk a játékosoknak ahhoz, hogy Pet Store-os állatkákhoz jussanak, nem bánjuk, ha páran ezt a lehetőséget arra használják, hogy biztonságos módon jussanak egy kis extra pénzhez a játékban, anélkül, hogy külsős, aranyat áruló szolgáltatást kelljen igénybe venniük" - írta a Blizzard a World of Warcraft honlapján.

"Azért azt ne felejtsük el, hogy nincs rá garancia, hogy amit beteszünk, azt meg is veszik az ah-ban, és az ár sem garantált. Azt is fontos megemlíteni, hogy határozottan ellenezzük a külsős forrásokból történő aranyvásárlást, mivel a legtöbb esetben az ilyen cégek által árult arany lopott accountokról származik."

"Még mindig jobb, ha pár játékos úgy jut aranyhoz, ha berakja a Guardian Cubot az ah-ba, mintha az aranyárus feketepiaccal és az account tolvajokkal üzletelne."

Nagy változások előszele-e ez a World of Warcraftban? Begyűrűznek az ingyenes játékokra jellemző mikrotranzakciók?

"Korai lenne még arról nyilatkozni, hogy a jövőben hogyan kezeljük a Pet Store állatkák ügyét" – tette hozzá a Blizzard. "Ezt a változtatást azoknak a játékosoknak a visszajelzéseire reagálva vezettük be, akik szerettek volna más módon is hozzájutni a Pet Store-os állatkákhoz. Mindig keressük a lehetőségeket, melyek a fejlődést szolgálják. Érdekel minket a játékosok véleménye a Guardian Cubról, és reméljük mindenki örömét leli majd kis szárnyas barátjában."

A Guardian Cub kis, cuki változata a Winged Guardian hátasnak. Lángol a sörénye és a farka. (Mindjárt hányok – a fordító). A Pet Store-ban 10 dollár az ára. Hogy az ah-ban mennyit kóstál, az majd elválik. Boe, egy helyet foglal a zsákunkban és nem stackel.

Más: jövő héten Blizzcon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Asagrim
2011.10.12. 15:34
" a játék történetében most fordul elő először, hogy hivatalosan, valós pénzért vehetünk WoW goldot."

Ez így nem teljesen igaz. Volt már pénzért vásárolható BoE cucc. Vagy indirekt mód például ott vannak a ritka TCG kártyák amiket ugye az ember pénzért vesz, de beváltva a kódot BoE cuccot kap a játékban, ami aztán mehet fel AH-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Ranger
2011.10.12. 15:45
Boe cucc sosem volt pénzért vásárolható, TCG-nél meg ne felejtsük el, hiába veszünk egy csomagot, kicsi rá az esély hogy legyen benne lootkártya, lehet hogy 100 is kell venni mire egy darab lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Range...
2011.10.12. 17:02
Itt most nem a ritkaság volt a lényeg, hanem az hogy nem teljesen igaz az az állítás, hogy " a játék történetében most fordul elő először, hogy hivatalosan, valós pénzért vehetünk WoW goldot."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Svindler
2011.10.12. 17:03
Melyik loot kártyás cucc volt BoE? (nem kötözködés, tényleg érdekel, mert amikkel találkoztam azok BoP-ok voltak)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CyberPunk6...
2011.10.12. 17:10
Kicsit szenzációhajhászra sikerült a cím...

Ráadásul aki akart eddig is vehetett bármit pénzért. Én csak örülök neki, ha ingame goldért megkaphatom az extrákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Svindler
2011.10.12. 17:15
A cím szvsz rendben van, hisz a Blizz saját önellentmondásaira világít rá. Az új pettel, a Diablo 3-as rendszerrel, stb. saját magukat köpik szembe. Goldot árulni csak addig bűn, amíg nem ők kapják a pénzt belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ranger
2011.10.12. 17:22
Svindler: Még Wrathban volt egy patch ami az össze TCG-s mountot azzá tette (üvegtigris és hasonlók)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Phoenixy
2011.10.12. 17:25
Az összes TCG mount BoE.
...és az erőteljes túlzás, hogy Blizzard goldot árul ,mert egy játékos megveszi pénzért a petet, amit vagy használ vagy eladja AH-n goldért, de Blizz nem árulja a goldot, legfeljebb a petet, amit játékosok árulhatnak goldért, de játékon belül ha valaki látja AH-ban, ez is csak egy olyan BoE pet, mint az összes többi csak annak más, aki pénzért megvette.
Szóval: Blizzard pénzért árul petet, amiért a játékos goldot kaphat, ha neki nem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Avisto
2011.10.12. 17:48
Szerintem azért nem mindegy hogy egy az egyben árul goldot a blizz vagy csak egy eladható cuccot, így ugyanis nem kerül több pénz a rendszerbe ami inflációt gerjeszthetne. Ráadásul így olyanok is hozzájuthatnak ilyen fizetős vanity cuccokhoz akik a havidíjon felül nem szívesen fizetnének pluszban.
Arra lennék még kíváncsi hogy a rmah-ból mi lesz, mert ahogy elnézem az emberek hozzáállását sokan vannak akik így szívesen jutnának némi pénzhez de olyat még nem láttam (biztos van csak szerintem sokkal kevesebb) akik nem eladni hanem venni akarnak majd cuccot onnan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Avist...
2011.10.12. 18:21
Second Life, Project Eternity meg sok más is ezen bukik, mindenki azt hiszi hogy hűdenagy pénzeket fog kaszálni, közben legtöbbjüknek napi 12 órás grind lesz bagóért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. raiden
2011.10.12. 19:42
Nem olvastam el a cikket, mert felesleges. Amíg keleten a grindból élnek meg, addig teljesen jogosnak tartom ezt a lépést a blizzard részéről. Vitatkozhatnánk naphosszat ennek a lépésnek az etikai hátteréről, akkor sem tudnánk dűlőre jutni... és azt se felejtsétek el, hogy keleten a gold-farmolásra "iparág" épült. Arról gondolom senki sem beszél, hogy mennyien élnek meg ebből - ugye "kik jobban, kik kevésbé" -, és arról sem, hogy mennyien jutnak így adómentes jövedelemhez.


Amúgy lenne egy kérdésem is, hátha valaki jobban ért a dologhoz. Mégpedig az, hogy: az nem para, hogy "valódi" pénz - ha elektronikus is, de akkor is pénz -, megy ki az USA-ból úgy, hogy cserébe virtuális - kézzel nem megfogható, szerintem jószágnak nem nevezhető "áru" kerül vissza?! (Feltételezzük, hogy keletről veszik az amcsik a goldot). Amúgy sztem a blizz ezzel tett egy lépést a rabszolga-munka ellen . Az más kérdés, hogy kikkel cseszett ki jobban... Érdekes kérdés ez számomra... Aztán lehet én látok bele túl sok hülyeséget

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. s_erno
2011.10.13. 12:48
Ahogy azt már többen is kifejtették, ez azért kicsit más, minthogy ha direktben vennél goldot Blizz-től. Megveszed a pet-et, utána felhasználod vagy felrakod AH-ra és reménykedsz , hogy nem akarja másik ezer ember olcsóbban eladni

@raiden: ha pénzmosásra gondolsz akkor sajnos? azt kell hogy mondjam, hogy ez már nem újdonság. Ott az ebay meg a hasonló site-ok amiken szinte lehetetlen követni a pénz mozgását.
Az rmah-ról diablo 3-ban: azt, hogy mit mennyiért fogsz tudni venni rajta azt majd meglátjuk. Szerintem aki tényleg úgy gondolja, hogy meg fog élni belőle azt azért egy apróbb csalódás fogja érni, de arra jó lesz, hogy esetleg a wow havi díjat fedezze, vagy valami apróságot (pl. ezt a pet-et) megvehesse belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zoleman
2011.10.17. 12:14
Azért egyvalamit ne felejtsünk el, miért is baj a WoW-ban a gold kereskedelem? A válasz nagyon egyszerű, és a Blizz már 5 éve szajkózza. Azért mert más cég jogi tulajdonát képező dolgokat árulsz a saját hasznodra. Ezért a valóságban is kemény büntetések járnak, nem csak a WoW mesebeli világában....

Ezer-meg-egymillió másik mmo-ban teheted meg hogy pénzért vásárolsz tárgyakat vagy goldot, manát akármi mást a játékban. Ez mind jogszerű addig amíg a játék jogait birtokló féltől teszed.

Szóval ennyit arról hogy etikus e vagy sem... Sztem az most irreleváns. A Lényeg hogy jogszerű.Más kérdés persze hogy hogyan befolyásolja ez magát a játékélményt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!