iPon Hírek

GömbFelületet fejleszt a Microsoft?

Dátum | 2008. 03. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Surface technológia gömb alakú változatán dolgozik a Microsoft (mi több, a prototípusát már be is mutatta, bár egyelőre csak a saját háza táján), amennyiben a híreszteléseknek hinni lehet.

Az új fejlesztés konkrét célja még nem ismert; az sem zárható ki, hogy egyelőre csak egy koncepció megvalósíthatóságát szemléltetik vele. A többérintéses számítástechnikát megvalósító Surface eddig ismert formájában lapos és asztalszerű volt; az új, szokatlan forma megvalósítása lehet pusztán mérnöki erőpróba is - bár az ilyesféle feltételezéseknek elégge ellene szól az, hogy amibe egy cég pénzt öl, attól általában megtérülést is vár, így valószínűleg előbb-utóbb ebből is lesz valami konkrét termék.

Ezt a lehetőséget valószínűsíti az is, hogy a Microsoft tudvalevőleg jó ideje dolgozik már otthoni Surface-rendszereken (nyilván a Surface eddigi célcsoportjait képező szállodák és vendéglők csak egy elég kis szegmensét alkották a potenciális piac egészének) - ráadásul ezeknek a fejlesztését nemrégiben fel is gyorsította, hogy ne kelljen a tisztelt publikumnak az eredetileg kitűzött 2011-es dátumig várnia. Azt is lehet tudni, hogy otthoni Surface-készülékekhez elsőként valószínűleg különböző rajzoló és képnézegető/szerkesztő eszközöket várhatunk majd.

Kérdés persze, hogy egy gömb alakú Surface mennyire lenne praktikus és jól használható - bár tény, hogy mindenképpen lehet egy egyéni hangulata. Meglátjuk, mennyire váltja majd be a hozzá fűzött reményeket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!