iPon Hírek

Gondok az Apple QuickTime 7.6.4-gyel?

Dátum | 2009. 10. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Egyre többen panaszkodnak az Apple legfrissebb QuickTime update-jére, a v7.6.4-re, ami az érintettek állítása szerint valóban igen kellemetlen megjelenítési problémát okoz Windowsos gépeken.

Konkrétan azt, hogy az ily módon lejátszott videók megtekintése teljesen lehetetlenné válik, miután semmi nem jelenik meg belőle - csak a hangja hallatszik. Mi több, a probléma láthatólag teljességgel böngészőfüggetlen, mivel bármivel is próbálták, sehogyan se működött.

Természetesen Mac-gépeknél semmi ilyesféle probléma nincs, így ez láthatólag a Windows-os verzió hibája - egy kalap alá véve az összes Windows-t, mivel XP és Vista alatt is egyaránt jelentkezett (Win7-es kísérletről egyelőre még nem érkezett hír).

A probléma pontos okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám annyit már elmondott az Apple egyik képviselője, hogy tudnak róla, és azt is tudják, hogy biztonsági tényezőkkel áll összefüggésben - viszont arról nem ejtett szót, hogy javítás vagy update mikorra várható.

Mindenesetre addig is úgy tűnik, a probléma megoldható azzal, ha az ember letölti a megtekinteni kívánt videót, és úgy nézi meg külön QuickTime-lejátszóval a böngészős plugin használata helyett (vagy nem frissít).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. pjszilard
2009.10.02. 13:32
VISSZA A HIRHEZ

Ez azt jelenti, hogy senki nem probalta ki mielott kiadtak ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. isx
2009.10.02. 14:23
Applenél nem használnak wint, mit képzelsz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.10.02. 14:28
Van aki használ QuickTime-ot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. cizoe
2009.10.04. 04:59
StevyXIX: csak mint konténer a movot, de belül nem az alap qt-be kodolok sose, hanem h26x-be. magát a lejátszót kb 4 éve nem indítottam el. na jó az itunest igen, annakazé hasonló a coreja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.10.04. 11:44
Quicktime meg a mov formátum is erőltetett vackok szerintem, legjobban azt bírtam, mikor pár éve belebotlottam ilyen mov videóba, amit mindenképp meg is akartam nézni, semmi más nem támogatta csak is kizárólag a legújabb Quicktime, jó mondom, ennyit csak kibírok, hát nehéz volt, főleg, hogy full schreen mód fizetős szolgáltatás volt benne, ez igen csak nevetséges azért, most nem tudom milyen, mert szerencsére nem voltam rászorulva azóta se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!