iPon Hírek

Gondok az Nvidia chipjeivel szerelt VAIO-knál?

Dátum | 2009. 08. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy tűnik, hogy az Nvidia még mindig nem lélegezhet fel a GPU-kkal és lapkakészletekkel kapcsolatos meghibásodások ügyében, ugyanis most friss hírek érkeztek a témával kapcsolatban, amelyek azt állítják, hogy a Sony Vaio noteszgép családjának egyes tagjai bizony szenvedhetnek a hibás chipek miatt.


Az Nvidia és a Sony még a tavalyi év folyamán egy vizsgálócsoportot hozott létre, amelyek a Sony kínálatában található, Nvidia chippel szerelt noteszgépek esetében végeztek különböző teszteket, hogy kiderüljön, vajon hány típust érinthetnek a nem megfelelő anyagok felhasználásával készített chipek által okozott hibák. A lapkakészlet és a GPU meghibásodását kiváltó probléma a vizsgálatot végző szakemberek szerint a Vaio noteszgépek esetében nincs jelen, így további lépéseket nem tettek az üggyel kapcsolatban. A Sony Europe terméktámogatási oldalán található cikkben már más információk szerepelnek: a gyártó szerint nagyon kis mennyiségben, de mégiscsak érintettek lehetnek a meghibásodási ügyben az Nvidia chippel/chipekkel szerelt Vaio noteszgépek.

Az érintett modellek

Csak úgy, mint egyéb gyártók modelljeinél, úgy a Vaio noteszgépeknél is képtorzítás és fekete képernyő jelezheti a meghibásodás tényét. A Sony készített egy listát is arról, hogy melyek azok a termékcsaládok, amelyek között kis mennyiségben előfordulhatnak hibás chippel szerelt példányok.

A Sony kiemeli: a vásárlást követő négy éven belül jelentkező meghibásodások esetében a javítási és egyéb költségeket állja a gyártó, így a vásárlóknak természetesen nem kerül pénzbe, hogy a hibás gépből újra működőképes szerkezetet varázsoljanak. Érdekesség, hogy az Nvidia pont a fent említett chip hibák miatt produkált nemrégiben újabb veszteséges negyedévet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Alwares
2009.08.12. 14:58
A legkomolyabb az egészben, hogy nem is az olcsó NR szériás akármik romlottak el, hanem a komolyabb szerkezetek.... Remek. Még jó, hogy rég eladtam a saját vaiom-mat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dozsi
2009.08.14. 12:23
"A legkomolyabb az egészben, hogy nem is az olcsó NR szériás akármik romlottak el, hanem a komolyabb szerkezetek.... Remek. Még jó, hogy rég eladtam a saját vaiom-mat..."

Nevetséges vagy ha ezért eladod a vaiodat. Tudod pont az a különbség a lenovo/dell/sony/hp négyes, és az msi/acer/asuc/toshiba/fujitsu/albacomp kategória között, hogy az előbbiek ezt a hibát beismerik, és minden szó nélkül kicserélik ingyen a szóban forgó alkatrészeket, míg az uttóbbiak nem jelentik be, megvárják míg elromlik, és utána kb 3-4 hónap szerviz után viszaadják úgy a gépet, hogy nem javították ki.
Mikor volt az akkumulátor kigyulladás/felrobbanás sztori, az utóbbi csoport akkor is "elfelejtette" visszahívni az akksijait....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. papandrej
2009.08.18. 01:04
Azt hiszem nálam is ez lehet a gond.
Van amikor lila csíkok keletkeznek a képernyőmön.
Ez pontosan az Acer Aspire 6930G tipus amiben Geforce 9600M GS 512mb ddr2 es található.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!