iPon Hírek

Gondok az SP3 és az SP1 webes szereplése körül

Dátum | 2008. 04. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Ugyan a tegnapi naptól kezdve már elérhető volt a Windows XP harmadik szervizcsomagja a download.windowsupdate.com domainen keresztül, mostanra kisebb-nagyobb problémák miatt a vállalat úgy döntött, hogy a szervizcsomag webes debütálását elhalasztja.

Chris Keroack (Microsoft Seviceability Release Manager) a TechNet fórumán egy hozzászólásban fejtette ki a probléma lényegét, amely a Microsoft Dynamics Retail Management System és a Windows XP SP3, valamint a Windows Vista SP1 között áll fenn. A szoftvert nagyrészt kis- és középvállalatok alkalmazzák.


"Annak érdekében, hogy biztosak legyünk afelől, hogy a vásárlóinknak a lehető legjobb élményben részesülnek, úgy döntöttük, hogy a Windows XP SP3-as javítócsomagjának webes megjelenését elhalasztjuk." - fejtette ki Keroack. "Már dolgozunk egy szűrő alkalmazás készítésén, amely a Windows Update számára megakadályozza, hogy a szervizcsomagokat felajánlja azon rendszereknek, amelyek a Microsoft Dynamics RMS-t  futtatják."

A legfrissebb tervek szerint a Microsoft akkor teszi újból elérhetővé az SP3-as javítócsomagot, amikor a szűrő már készen áll, de ezzel együtt egy javítást is készítenek a kompatibilitási problémára, így a Microsoft Dynamics RMS felhasználók majd csak később juthatnak hozzá az SP3-as javítócsomaghoz. A hiba egyébként a Windows Vista SP1-es szervizcsomagja és a Microsoft Dynamics RMS között is fennáll. Ezzel egy időben a Microsoft szóvivője a ZDNet-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a probléma miatt a Vista SP1-es javítócsomagjának automatikus elérhetőségét átmenetileg szüneteltetik, de manuális módon a Windows Update-en keresztül továbbra is hozzájuthatnak a felhasználók.

A vállalat szerint a Microsoft Dynamics RMS szoftvert futtató felhasználók számára egyelőre kerülni kell az SP3 (XP) és SP1 (Vista) telepítését.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.05.01. 12:56
(Vendég_PainKiller_* @ 2008 Apr 30, 20:05) [snapback]24238[/snapback]
Mi van már a Microsoft-al? Egyik blama követi a másikat! Szégyen nekik... bár sosem voltam Microsoft rajongó.


Inkább az a megmosolyogtató, hogy a saját szoftverükkel nem kompatibilis
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!