iPon Hírek

Gondok vannak a Seagate új firmware-ével is?

Dátum | 2009. 01. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate illetékesei január 16-án adtak ki egy új szoftvert a hibás firmware-rel rendelkező merevlemezek meggyógyításához, ám a különböző fórumokon néhány óra elteltével többen is panaszkodtak, hogy az új firmware alkalmazása után nem lehet hozzáférni a merevlemezekhez. A hibás, SD1A típusjelzéssel ellátott szoftver használhatatlanná tette a szóban forgó 7200.11-es merevlemezeket.

A Seagate illetékesei, látva a hibákat, illetve a felhasználói beszámolókat, el is távolították a hivatalos weboldalról a nem kellően ellenőrzött firmware letöltési linkjét. A szoftvert a gyártó eredetileg pont azért adta ki, hogy a hibásan működő Barracuda 7200.11-es sorozatú merevlemezek felhasználóinak megoldást biztosítson a termék zökkenőmentes használatához.


Szerencsére gyorsan reagáltak a problémára, ugyanis ma már elérhető a legújabb firmware, amely a vállalat ígérete szerint tökéletesen alkalmazható és képes helyreállítani az előző firmware által használhatatlanná tett merevlemezeket is. A firmware az 500 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező merevlemezekhez használható. A hibában a 2008 decemberében készült Barracuda 7200.11, DiamondMax 22 és Barracuda ES.2 SATA merevlemezek érintettek, ezekkel az egységekkel mutatott kompatibilitási hibát az előző, SD1A szoftver. A gyártó szerint a hozzáférhetetlen merevlemezeken az adatok továbbra is sértetlenül megtalálhatóak, az új firmware alkalmazásával ismét zökkenőmentesen használhatják tovább az egységeket a tulajdonosok.

A vállalat tudásbázisán komplett leírás és hivatkozások is találhatóak, amelyek segítségével könnyedén helyreállíthatjuk a problémában érintett HDD-ket, így aki érintett látogasson el ide: http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Svindler
2009.01.22. 15:30
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2009.01.22. 16:14
Ami késik nem múlik, csak sikerül már kijavítani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. blero0622
2009.01.22. 16:52
Mi is volt pontosan a probléma? Mert elvileg az én vinyóm is érintett lehet, kisebb gondok vannak vele de használható. Csak 22fok alatt lusta. És 2-3mp-ként seek hangot hallat, akkor is ha nem dolgozik. (Bezzeg a Samu kussba van mellette, akkor is ha dolgozik)

Ezen is javíthat az új firmware?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. danee91
2009.01.22. 20:20
A hibás firmware esetén előfordult, h a vinyó lezárta magát, így használhatatlan volt. Meg fagyások előfordultak, asszem, szal érdemes lehet frissíteni. Ha nem értesz hozzá, inkább bízd másra.

U.I.: Pedig direkt megnéztem, nem küldte-e még el, de mégis. Az előzőt töröltem nagyjából
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HikariDais...
2009.01.26. 19:18
Nekem pont tegnap járt így a vinyóm most adtam be garanciába kíváncsi vagyok ,hogy mit hoznak ki belőle mert ezt a vinyót pont biztonsági mentésekre használtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. molnar2
2009.01.26. 21:25
Joker ezt a hülyeséget honnan szedted ?
Ezek szerint nem vagy érintett a dologban mert akkor tudnád !
Nekem sajnos kellöen érintettek a vinyoim és volt egy ami hibázott is , de nem csak a lezárás fordult elö hanem ujra indulás után adatok eltüntek , vagy hibás álommányá váltak .

A firmware meg : AD14, SD15, SD16, SD17, SD18, SD19 ezek a sorozatok ! És pont a SD1A amit emailben irsz nekik , azt letölteted , küldik
ez a jó sorozat számú firmware . Most ez van fen és most már megy hibátlanul !

Egyébként kb ennyi elég erre a cimre : disksupport@seagate.com

Dear Seagate ,
Drice Detect:
Drivename :
Serial Number :
Revision :

Please give me firmware update for hard disk .

Thank you in advanced !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ATI aki AT...
2009.01.27. 01:35
Nekem a SAMSUNG vinyom ment tönkre, aminek a javitását nem lehet megoldani átlagos otthonunkban...
Csak laborban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!