iPon Hírek

Google: 13 új nyelv támogatása hangalapú kereséshez

Dátum | 2012. 08. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google hangalapú keresőszolgáltatásának repertoárja 13 újabb nyelv támogatásával bővült, sőt, a szolgáltatás néhány napja már iPhone-ra is elérhető, méghozzá külön alkalmazás formájában – utóbbi valamelyest a Siri riválisaként is felfogható.


A 13 friss nyelv között szerencsére már a magyar is jelen van, de mellette a baszk, bolgár, katalán, európai portugál, finn, galíciai, izlandi, norvég, román, szerb, szlovák és svéd nyelvek is helyet kaptak a kínálatban. Ezzel a Google Voice Search összesen már nem kevesebb, mint 42 nyelvet támogat, így a szolgáltatás most már 46 országban használható.

Az új nyelvek elérhetővé tétele még folyamatban van, de a tervek szerint a következő hét folyamán már az összes felsorolt nyelven használható lesz a Google Voice Search. Az alkalmazás egyszerre csak egy nyelven ért – azon, amit éppen beállítottunk. Ez persze többnyire nem jelenthet problémát.
 


A meglévőek mellett hamarosan az összes új nyelv megjelenik választható opcióként az alkalmazás nyelvi beállításai között. Aki esetleg még nem látta/hallotta a Google Voice Search szolgáltatását működés közben, a fenti videó segítségével betekintést nyerhet abba, hogy miként kell használni a hasznos alkalmazást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. gabushi
2012.08.17. 15:52
Nah.. elvileg a jövőhéttől várható a telefonomra az ICS (Xperia P), és jön ez is magyarul... kíváncsi leszek hogy teljesít majd ( na és vajon a csillogóra menő emberek beszíídstílusát is megérti? )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. feher.agos...
2012.08.17. 16:05
nálam már működik, viszont a magyar parancs szavakat vajon honnan lehetne megtudni?
itt csak néhány nyelven érhető el a lista:
http://support.google.com/mobile/bin/answer.py?hl=hu&hlrm=en&answer=168603
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. No.1.
2012.08.17. 18:09
S3-on faxán megy a google is, meg a ytb is.
Viszont jó lenne ilyen pl email, sms íráshoz is vagy pl. a memo, ébresztés, zene, navigáció.
Olyanra szerintetek van esély?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!