iPon Hírek

Google: -2 fő / hó kiszivárogtatás miatt

Dátum | 2010. 12. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A jelek szerint a Google illetékeseit is egyre inkább idegesítik a kiszivárogtatások - olyannyira, hogy átlagosan két alkalmazottjuktól válnak meg havonta amiatt, hogy azok olyan dolgokat hoztak nyilvánosságra, amilyeneket nem kellett volna.

Azt nem tudni biztosan, hogy pontosan milyen értesüléseket is szivárogtattak ki az érintettek, de a közelmúltbeli legnépszerűbb Google-témákat tekintve feltehetőleg a Google +1-ről és különböző Androiddal (vagy Chrome OS-sel) kapcsolatos dolgokról lehetett szó.

Némieg szokatlan váltás ez a Google-től, tekintve, hogy eddig mindig is a nyitottság és az ötletek szabad áramlásának elkötelezett híveként pozicionálták magukat; csak feltételezni lehet, hogy ezt a szigorítást a Facebookkal és az Apple-lel folytatott, egyre éleződő verseny tehette szükségessé.

Ennek (valamint a bürokrácia hatékonysággátló hatásának enyhítése) érdekében úgy tűnik, végrehajtottak bizonyos átszervezéseket is, melyek eredményeképp egyes részlegeik szinte teljesen függetlenül működhetnek (anélkül, hogy központi jóváhagyásra kellene várniuk minden lépésük előtt); így ha bárki is kilépne tőlük, és átállna valamelyik riválishoz, annak is csekélyebb hatása lehetne csak.

Egyelőre homályban maradt az is, hogy pontosan mely részlegeiket is függetlenítették ennyire, de feltehető, hogy eleinte csak a kevésbé fontosaknál próbálják ki ezt az új szervezési eljárást; a kulcsfontosságú projektjeiken dolgozó részlegeiket kétségkívül szorosan fogják továbbra is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. noss
2010.12.20. 21:59

havi átlagos emberi lény (darab)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!