iPon Hírek

Google AdSense immáron játékokban is

Dátum | 2008. 10. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google legfrissebb tervéről - amelynek értelmében ezentúl a játékokban is találkozhatunk majd különböző hirdetésekkel - már korábban beszámoltunk, ám most újabb részletek láttak napvilágot az új eljárással kapcsolatban. A történet gyakorlatilag 2007 márciusában indult, ekkor ugyanis a Google felvásárolta az Adscape Media-t, aki játékokban helyezett el különböző reklámokat. A Google új technológiája most útjára indult, a kezdeti időkben csak kisebb flash alapú játékokban lesz elérhető az újfajta reklámozás. Az Adsense for Games eleinte béta jelzéssel kerül bevezetésre.

A Google egyik szakembere, Christian Ostlien elmondása szerint a béta fázisban az AdSense for Games néhány alkalmi flash játékban és pár darab nagyobb, több embert vonzó játékban lesz elérhető. A Google a siker érdekében együttműködik a PlayFish-sel, a Mochi Media-val, a Demand Media-val és a Konami-val, utóbbi vállalat legnépszerűbb arcade stílusú szoftverében, a Dance Dance Revolution-ben jelennek meg a Google hirdetései. Arról, hogy a Google AdSense for Games pontosan milyen formában kerül a különböző flash játékokba, a YouTube-on található demó videó ad némi képet.


A Google hirdetői között elsőként olyan nagy nevek lesznek jelen, mint az eSurance, a Sprint és a Sony Pictures Entertainment. Az AdSense for Games fejlődésével folyamatosan újabb hirdetőket és játékkészítő nagyvállalatokat céloz majd meg a Google. A növekedésben és a sikerben a vállalatnál jelenleg nagyon bíznak. Az egyik rivális, játékokban hirdető vállalat elnök-vezérigazgatója, Jonathan Epstein szerint a Google olyan piacokra nem fogja betenni a lábát, amelyekben nem lát dollármilliárdos bevételi lehetőségeket.

Az, hogy az új hirdetési módszer az egyes nagyobb, nem flash alapokon nyugvó játékok esetében mennyire lesz zavaró, hamarosan kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.10.10. 17:00
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.10.12. 13:18
Most komolyan, mért akar mindenhol és mindenben ott lenni a Google? Majd egy két év múlva azt látjuk a műzlis dobozon hogy készült: zabhely, rozs, és Google
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!