iPon Hírek

Google AdSense reklámokat a videókba is!

Dátum | 2008. 02. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Videótartalmakra is kiterjesztette a Google az AdSense reklámszolgáltatását, így a YouTube-os videókba is beépülhetnek (vagy épp föléjük telepedhetnek) az azokhoz leginkább passzoló hirdetések. Videók esetében persze nehezebb annak megítélése, hogy milyen hirdetés is való ahhoz, így a rendszer a videót tartalmazó oldal szövegét is legalább annyira vizsgálja majd, mint magát a videót.

Változást jelent továbbá a hagyományos, szövegalapú hirdetésekhez képest az is, hogy a videós hirdetések esetében a fizetés aszerint történik majd, hogy azok mennyire voltak "hatásosak" - ellentétben a szöveges változatnál alkalmazott, a tényleges kattintások számán alapuló megoldásnál.

A dolgok jelenlegi állása szerint azonban ez a hirdetési forma még csak az igazán "nagyok" számára elérhető (akik havonta legalább egymillió vagy több stream-et bonyolítanak le, angol nyelvűek és amerikaiak), ám a későbbiekben természetesen kiterjesztik majd a lehetőséget a "kisebbek" (és a külföldiek) felé is.

Az AdSense bevezetése jó eséllyel megváltoztathatja a YouTube jellegét, ami legalábbis még eddig nem volt túlzottan hirdetés-központú és ehelyett inkább zenekiadókkal és tartalomszolgáltatókkal egyezkedett a nyereség érdekében. A Google továbbá nem nyilatkozott afelől sem, hogy mobilokra és más kézi eszközökre is kiterjesztik-e majd ezeket a hirdetéseket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!