iPon Hírek

Google: Aktiválták az 500 milliomodik androidos eszközt

Dátum | 2012. 09. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Nemcsak az Apple és az iPhone számára volt fontos az elmúlt pár nap, az Android is egy komoly mérföldkőhöz érkezett. Igaz, semmilyen újdonságot nem mutattak be, viszont a rendszer népszerűsége ettől függetlenül minden várakozáson túlmutat.

Az Android részleg egyik igazgatója ugyanis arról számolt be, hogy már 500 millió androidos eszköz van szerte világban. Ez már önmagban is nagyon szép adat, de a növekvés mértékét figyelembe véve még szebb. Ugyanis januárban még "csak" 250 milliót ünnepelték, tehát 9 hónap alatt megduplázódott a zöld robotos készülékek száma.


Hugo Barra arra is rámutatott a blogbejegyzésében, hogy a napi aktiválás is gyorsan nő. Már átlagosan 1,3 millió új masina talál gazdára ilyen rövid idő alatt is. Ezzel az ütemmel számolva év végéig akár további 141 millió androidos gép kerülhet forgalomba, a napi aktiváció pedig elérheti az 1,6 milliós értéket.

Persze a jóslásokkal nagyon kell vigyázni, hiszen sok minden beleszólhat egy rendszer terjedésébe. Ráadásul ha valami népszerű, akkor sok ellensége is lesz. Legújabban például a kínai Alibaba berkeiben láthattunk egy Android riválist Aliyun néven. Ez valószínűleg csak Kínát célozná első sorban, de itt nagy piaci növekedést prognosztizáltak, így már ez is komoly veszteséget jelentene. És a siker persze még tovább vihetné az Android riválisát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Csacsa75
2012.09.14. 15:26
Mégis csak befut a linux
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kajla_hun
2012.09.16. 00:57
... okostelefonon asztali gépen is befuthatna, de erre még várnunk kell, míg megbukik a Windows 8
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun
2012.09.16. 00:57
... okostelefonon asztali gépen is befuthatna, de erre még várnunk kell, míg megbukik a Windows 8
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!