iPon Hírek

Google: alaptalanok az Oracle vádjai

Dátum | 2010. 08. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Úgy tűnik, kézhez kapta a Google a hivatalos értesítést az Oracle peréről, mert máris reagált a vádakra, alapjaiban nyilvánítva semmisnek és értelmezhetetlennek azokat.

Rámutattak, hogy a Sun immár négy éve nyílt forráskódúvá tette a Javát, így eleve nincs mire alapozni a vádaskodást - amivel ráadásul nem is csak a Google-t támadják, hanem mindenkit, aki az egyébként szabad Javát használni meri. Ennek megfelelően természetesen a per ideje alatt is töretlenül folytatják az Androidos fejlesztéseiket.

Az eset kapcsán megszólalt a Java atyja, James Gosling is, és elejtett egy igen érdekes, visszaemlékező megjegyzést; ahogy fogalmazott, "[Amikor] a Sun és a Google közti szabadalmi viszonyokról faggattak minket, az Oracle ügyvédjének igencsak felcsillant a szeme".

Persze az Androidot nem kell félteni annak ellenére sem, hogy a per a rendszer alapjait támadja; az ilyen perkomédiák mindig is a pénzről szóltak, amiből pedig a Google-nek van bőven, így valószínűleg a legrosszabb esetben is "csak" fizetniük kell. Egyelőre azonban még az is igen kétségesnek tűnik, hogy tudja-e majd bizonyítani a vádjait az Oracle.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!