iPon Hírek

Google Apps: megszűnik néhány böngésző támogatása

Dátum | 2011. 06. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google szoftverfejlesztő mérnökei, illetve a vállalat illetékesei úgy döntöttek, hogy az internet Explorer 6 után újabb webböngészők támogatását szüntetik meg a Google Apps esetében. A vállalat hivatalos blogján található információk szerint az új akció az Internet Explorer 7-es, a Firefox 3.5-ös és a Safari 3-as kiadását érinti.

Az elavultnak titulált webböngészők támogatása 2011. augusztus elsejétől kezdve szűnik meg, méghozzá fokozatosan. Az említett szoftverek felhasználói azt veheti majd észre, hogy a Google Apps szoftvercsomagban található egyes alkalmazások - például Gmail és Google Docs - egyes funkciói nem működnek majd. Ezután az egyes alkalmazások a fent említett webböngészők esetében teljesen működésképtelenek lesznek, így a felhasználóknak frissebb verzióra kell majd cserélniük az adott webböngészőt.

Az IE7 leselejtezése eléggé radikális lépésnek tűnik, ugyanis az IE 6 támogatásának megszűnésekor a webböngésző kilenc éves volt, de az IE 7 még az ötödik születésnapját sem "ünnepelhette meg". Ez a helyzet csak azért problémás, mert a két régi webböngésző a Net Applications elemzése szerint együttesen még minidig a piac 17%-át uralják, ami nem egy elhanyagolható érték. Részesedés ide vagy oda, a Google szoftverfejlesztői természetesen megmagyarázták, hogy miért van szükség a fenti webböngészők támogatásának megszüntetésére.

Az okok között az szerepel, hogy a fejlesztők a Google Apps szoftvercsomag esetében szeretnék kiaknázni a modern webböngészők által kínált új technológiákat, amelyeket a fentebb már említett webböngészők nem támogatnak. Ilyen például a Gmail asztali értesítője vagy a Google Docs drag&drop (fogd és vidd) típusú fájlfeltöltő szolgáltatása is, amelyekhez fejlett webböngészőre van szükség, HTML5 támogatással. Az elavult webböngészők nem képesek az újakhoz hasonló minőségű felhasználói élmény biztosítására.

Az egyes webböngészők támogatásának megszűnése mindig fájó pont a felhasználók számára, de manapság egy frissebb verzió beszerzése szinte gyerekjáték, így az eset komolyabb bajt nem okozhat. A webböngészőt egyébként nem csak az új szolgáltatások, a korábbinál nagyobb sebesség és a modern felhasználói kezelőfelület miatt érdemes lecserélni, hanem azért is, mert az újabb változatok biztonság terén is sokat fejlődtek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

35. kean
2011.06.06. 11:15
Ez így van rendjén, amúgy miaz az Internet Exploiter?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. hakosh2
2011.06.06. 11:18
Tetszik, hogy a Gugli meg meri ezt lépni. Sok helyen még az IE6 is számít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. XtreemX
2011.06.06. 11:48
Na végre valaki meg meri ezt lépni. Rengeteg oldal azért "kezdetleges" mert a régi böngészők miatt nem teszik bele az újításokat. Így végre lesz valami előrelépés. Aki meg nem képes beríni hogy "*böngészőnév* letöltés" az vessen magára,meg is érdemli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. krisztianb...
2011.06.06. 13:57
Radikáááális?!
Megmondom én, mi a radikális. Ne csak az IE7-et, hanem a 8-at, és a 9-et is tiltsák ki a fenébe. Mind ugyanolyan retek.

Ja és köszi, nem kérek tanmesét arról, hogy az IE9 mennyire más. Semennyire. Kipróbáltam...ugyanolyan fos. Persze kevésbé fosabb, mint egy IE6, de nálam a fosnak a különböző fokozatai nem játszanak, oké?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. birq
2011.06.06. 14:53
"az IE 7 még az ötödik születésnapját sem "ünnepelhette meg""

ez most ironikus? az ff3.5 csak 2 éves, de nekem már azis soknak tűnik. az hogy 5-10 éves programokhoz kell alkalmazkodniuk a fejlesztőknek, semmiképp sem ideális.

"a helyzet csak azért problémás, mert a két régi webböngésző a Net Applications elemzése szerint együttesen még minidig a piac 17%-át uralják"

pont ezért kell megszűntetni a támogatásukat. ha nemtudják majd használni talán végre frissítik az elavult böngészőket. akkor majd csökken a felhasználói bázis, és mások is metehetik hogy nem fejlesztenek explorer 7-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. menshop
2011.06.06. 15:07
Nem mindig egyszerű, hiszen régi vasakon csak akadoznak az új böngészők. (De szerintem is jó a fejlődés)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. P100
2011.06.06. 15:24
Én automatikusan letiltanám a legújabb verzió előtti verziókat. Ha egy böngészőből megjelent egy új verzió, akkor az egész netről is kizárnám a korábbi verzóit. Hogy miért? Mert a régii böngészőket használó felhasználók nem csak magukra, de másokra is veszélyt jelentenek.

Sőt, a friss vírusirtó nélkül csatlakozó gépeket is ki kellene tiltani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. kajla_hun
2011.06.06. 15:34
Internet Explorer 9-el nem tudom mi a bajotok. Sok újdonságot tartalmaz az előzőkhöz képest és szakítottak a régi külsővel, illetve már javítottak a szabványok követésén is. Nem beszélve arról, hogy jelenleg ebben a böngészőben van a legjobb hardveres támogatás, amibe a többi böngészők még nem túl jól vizsgáznak.
Jó, én se vagyok már Internet Explorer fan, mivel sokkal jobban megtetszett az Opera, de attól még néha használom az IE 9-et és nem szidom ok nélkül... Szerintem Google Chrome sokkal jobban megérdemli a szidást, mivel annyi verziója lett rövid idő alatt, hogy az azt mutatja, hogy elég gyengén sikerülnek a verziói.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim P100
2011.06.06. 15:44
És ha valami újonnan bevezetett böszmeség nem tetszik nekem, például az Opera idióta új speed dial-ja ami nem fix mezős? Nem böngészhetek?

Vagy mert régi a gépem és holt fölöslegesnek tartom az aktív víruskeresőket, mert nem warezolok, a tűzfalam meg fogja a netes forrásból érkező malware progikat? Akkor sem?

El kellene gondolkozni kicsit mielőtt böszmeségeket írkálnál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. CarKiller
2011.06.06. 15:48
Épp ideje volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.06.06. 15:52
Az igazi gond nem a 9-es explorerrel van, hanem azzal hogy annakidején nem tartották fontosnak az automatikus frissítést. Pl a chrome-ból hiába van több mint 10 verzió, pár nap alatt lezajlik a verzióváltás az egész világon. A fejlesztőnek nem kell az előző 10 verzión tesztelniük az alkalmazásaikat mert azokat senki nem használja már. Valamivel rosszabb a helyzet a firefox-nál ahol amúgy egész jól halad az átállás a 3.6-ról 4-es verzióra.
És akkor ott van az explorer. A 10 éves teljesen elavult verziónak is még akkora felhasználói bázisa van hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezen pedig a 9-es verzió nem segít, mert aki eddig nem váltott chrome-ra vagy ff-re nemhiszem hogy a 9-es explorert várta hogy váltson. Így meg csak egyel több nyűg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. P100
2011.06.06. 16:01
Asagrim:

Ha nekem nem tetszik az Internet Exploler 2-től bevezetett új felület, akkor ezentúl életem végéig IE 1-et használjak? Kompromisszumot kell kötnöd, egy speed dial a nagyobb biztonságért és jobb szabványtámogatásért cserébe.

Vírusirtó: ezt te sem írhattad komolyan. Szerinted a vírusok csak akkor települhetnek a gépedre, ha warezolsz? Elég egyetlen trójai, amit egy ismerősöd küldött át véletlenül e-mailen valamelyik csatolmányban, vagy egy ferőzött pendrivról, CD-ről települt a gépedre és onnantól meg vagy halva vírusirtó nélkül, mert az az ártatlan kis víruska szépen elkezd terjeszkedni és az internetről további vírusokat, keyloggereket, spaywareket tölt le a gépedről és kis "szerencsével" bekapcsol egy bothálózatba és onnantól kezdve közvetlenül is hozzájárul a géped a spamek küldéséhez és a vírusok terjesztéséhez.


Mindig, mindenből a legújabb verziót kell használni, mert az elsődleges a biztonság! Ha mindenki naprakész vírusirtót, tűzfalat spyware irtót használna, akkor nem lenne ennyi adatlopás, spam és használhatatlanná váló operációs rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. LavX
2011.06.06. 16:11
Az Internet Explorer egy érdekes jelenség. Böngészőnek csúfolják, de valójában csak próbál valamit mutatni az oldalakból, hiszen nem ismeri a szabványokat. Na most konkrétan adott egy xhtml+ccs valid oldal, amit megjelenít tökéletesen az Opera, Chrome, Firefox, Safari(és az ezekre épülő böngészők!) egy kivétellel: IE(6,7,8,9...majd 10 is) és amik erre épülnek. Révén, hogy valid oldalam van fogtam és nagy ívben tettem az IE hülyeségeire, ugyanis egy ilyen hülye program miatt nem fogok 2x annyit dolgozni.

P100: Na igen megfelelő vírusvédelem már azért is kell, mert bemész az iskolába, bedugod a pendrive-od és egyből telenyomja a kis rohadék vírusokkal. Ott egy Virusbuster teljesít szolgálatot... Itthon Bitdefender+CounterSpy párossal egyből fennakadt a vírus. Megjegyzem Windows Vistám 1,5 éves és még mindig tökéletes állapotban van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Asagrim P100
2011.06.06. 16:30
Nevetséges miket hordasz össze komolyan.

Elsőnek vegyük a pendrive vírusodat. Mivel nem 1.0-s Pistike vagyok, fél másodperc alatt meglátom az autorun.inf fájlt a gyökérkönyvtárban amit elég jobb klikk menüből megnyitnom és látom hogy mit akart volna elindítani ... ha nem lenne letiltva az autorun.

Másrészt nem hogy én nem hozok \"ismerőstől\" dolgokat, ők jönnek hozzám dolgokért. Telepítőt vagy eredeti forrásból, vagy sehonnan nem töltök, ismerőstől esélytelen!

CD: ugyanaz a szitu, csak az adathordozó típusa más.

E-mail csatolmánynak annyi esélye sincs nálam mint hóembernek a sivatagban, ugyanis - szintén mivel nem 1.0-s Pistike vagyok - látszik a fájlok kiterjesztése, tehát nem kapok be egy külddkörbe.pps.exe baromságot, de ha engedélyezve is lenne a kiterjesztések elrejtése, a szokásostól eltérő ikon már gyanús lenne!

Keylogger? Igen, valószínű ... a tűzfalam észleli a keyboard hook kísérletet, és rúgja p.án a progit mielőtt elindult volna ... akárcsak a felhőbe csatlakozni akaró botot.

Spam-et az én gépem ugyan nem küld, mert nincs kacat e-mail kliensem amit ki tudna használni, webes felületen intézem a mailjeimet!

Másfelől megközelítve: Valami darálja a merevlemezt, vagy a proci indokolatlanul magas százalékon van ... fogom a feladatkezelőt, megnézem hogy melyik folyamat a ludas, beírom google keresőbe a process nevét, ha vírus, fogom magam és eltávolítom minden progi nélkül, nemes egyszerűséggel shift+del használatával.Ezek után légyszi még sorolj fel néhány holt felesleges dolgot, hogy miért is kell nekem vírusirtó!


És végül: Ha kiadnak egy böngészőből egy új verziót, azt nem azért teszik, hogy egy biztonsági résekkel agyonszabdalt régi verziót foltozzanak, arra a verzión belüli frissítések a hivatottak. Az új verzió új funkciókat tartalmaz! Ajánlom figyelmedbe az alapfokú ECDL oktatóanyag olvasgatását a verziószámokról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. ThePoweR Asagr...
2011.06.06. 16:46
Úgy beszélsz minthogyha nem jöhetne más módon vírus a gépedre. Na mindegy.

IE-ről meg annyit hogy hulladék. Az összes verzió. IE 9 se követi a szabványt. Máshogy működik az ajax a css is.

Volt egy májkrémszaftos csávó a suliba aki reklámozta nekünk az ie9-et hogy hű de jó ezt tudja meg ezt amit más böngésző NEM. Szal beszoptuk mivel CSAK IE9-be működik ezért tök felesleges vele foglalkozni. Ha valaki más böngészőt használ meg se tudja nézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim P100
2011.06.06. 16:47
Még annyit hozzátennék, hogy van egy ismerősöm, aki teljesen ugyanilyen módon fogja fel a géphasználatot mint te ...

... jelenleg az IBM-nél dolgozik, én meg ha nem helyezkedtem volna el ideiglenesen egy teljesen más szakmai ágon, akkor munkanélküli lennék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim ThePo...
2011.06.06. 16:51
Csak azokra az "aggodalmakra" válaszoltam amit ő említett. Nyilván még sok más módon érkezhet vírus a gépemre, de azokat is ugyanígy szűröm, csak ész kell hozzá!

Nem mellesleg a tűzfalam "Comodo Firewall" aminek eléggé alapos folyamatfigyelője van ahhoz, hogy a legtöbb vírust elkapja, de nem úgy, hogy minden fájlt amihez éppen hozzá akar valami férni leellenőriz ötvenmillió kártevőre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Balucsek
2011.06.06. 17:15
Asagrim: igen ez is egy hozzá állás, de nagymamám se hiszem, hogy varezol, egy tűzfalat raktam fel neki mégis sz@rrá szedték a gépét a vírusok...

Gondolom közösségi oldalakra se jársz, flash letiltva, JS alapból le tiltva a böngésződbe (mert pl egyetemi tanárom egyszerű JS scriptje folyton megfertőződött a tanszéki szerveren, és egy ruszki oldalról terjesztett vírusokat)
Hiába hiszed azt, hogy gyorsabb és szemfülesebb vagy, mint a vírusok, de ez nem így van... Az egy hozzá állás lehet, hogy nem tárolok semmit a gépen amiért kár lenne, illetve nem gépen végzem a pénzügyeimet, személyes dolgaimat, így legfeljebb megtudják, hogy naponta nézem az ipont, vagy újrarokom a gépet nagy kaland... de még a legjobb vírusirtók és tűzfalak mellett sem vagy 100%-ig biztonságban...
Ahogy azt mondani szokták semmi sem feltörhetetlen csak elég idő kell hozzá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Terror Baluc...
2011.06.06. 17:44
Hm, mi köze a tűzfalnak a vírusokhoz? Attól még azt tölt le, amit akar...

Nem kell semmi szart futtatni rezidensen, csak arra jók, hogy az új gépedet visszavessék az előző szintjére. Noscript plugin a böngészőbe, cookie-k letiltva, explorer uninstallálva, kizárt, hogy a háttérben letöltődik valami, amit nem akarsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. LavX
2011.06.06. 18:24
Asagrim: "Elsőnek vegyük a pendrive vírusodat. Mivel nem 1.0-s Pistike vagyok, fél másodperc alatt meglátom az autorun.inf fájlt a gyökérkönyvtárban amit elég jobb klikk menüből megnyitnom és látom hogy mit akart volna elindítani ... ha nem lenne letiltva az autorun."
Aha ez mind jó, de felhívnám a figyelmedet, hogy nem feltétlenül vagy Admin felhasználó és nem 100%, hogy aminél vagy gépnél le van tiltva. Másrészt ha már rákerült a vírus a gépre, akkor fogja szépen és minden mappát eltüntet és parancsikonok lesznek helyette. Ezek után Linux alatt fel se ismeri a pendrive-t, windowsban is csak úgy érem el a mappákat, ha beírom, hogy x:\mappaneve\ vagy filezillával. Hiába eresztem rá a Panda USB Vaccine-át, attól még ezt megcsinálja, hisz a gép vírusos. Azzal csak annyit értem el, hogy jó eséllyel nem adom tovább. És tényleg milyen jó amikor egyévnyi programozást kell ott keresgélni és mentegetni.
Ezzel a hozzáállással én a helyedben nem nagyon fizetnék bankkártyával neten főleg, ha még ezt Internet Explorerrel csinálod... meg úgy semmilyen adatot nem adnék meg gépen...
Példaképpen haverom is ezt csinálta: Felrakott egy tűzfalat, mert hogy az majd megvédi és ő okos és nem kap vírust. eBayen vett pár dolgot pár ezer értékben és a számláján maradt kemény 110 forint a 43 ezerből. Természetesen még a böngészőválasztásra is ügyelt, ami egy IE6-os volt. Szerinte az volt a leggyorsabb... Na miután kisírta magát mondtam neki tegyen már fel egy vírusirtót(és ne formázgassa ott 2 naponta) és 15 nap használat alatt 90 akárhány vírusa volt. (és nem ilyen alacsony veszélyességű adware-k vagy tracking cookiek...)

Ezek után mondja valaki, hogy nem kell a vírusirtó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. hakosh2
2011.06.06. 18:31
@kajla_hun: "Szerintem Google Chrome sokkal jobban megérdemli a szidást, mivel annyi verziója lett rövid idő alatt, hogy az azt mutatja, hogy elég gyengén sikerülnek a verziói."

Megnyerted a "Ki tudja a legnagyobb baromságot mondani egy fórumon?" versenyt.

@P100: Pl. engem is ki kéne tiltani a netről, mert Linuxot használok? Vagy az XP-IE usereket? Végülis igaz, ha letiltják a netezők nagy részét, akkor nyilván nem is csinálnak bajt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. P100
2011.06.06. 19:02
"Spam-et az én gépem ugyan nem küld, mert nincs kacat e-mail kliensem amit ki tudna használni, webes felületen intézem a mailjeimet!"


Ezzel most bebizonyítottad, hogy fogalmad sincs mi az a botnet


hakosh2: miért kellene kitiltani a Linuxosokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror LavX
2011.06.06. 19:06
LavX - amiket leírtál, azzal nem azt támasztottad alá, hogy mindenképpen kell rezidens vírusirtó, hanem azt, hogy a hülyéket nem lehet megmenteni önmaguktól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ThePoweR Terro...
2011.06.06. 19:41
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Brunze
2011.06.06. 19:59
1."Az okok között az szerepel, hogy a fejlesztők a Google Apps szoftvercsomag esetében szeretnék kiaknázni a modern webböngészők által kínált új technológiákat, amelyeket a fentebb már említett webböngészők nem támogatnak. Ilyen például a Gmail asztali értesítője" A citromailnél már kb 4 éve van a citroticket nevü progi aminek teljesen mindegy hogy mellete milyen böngészőt használsz.
2. Az IE6 és 7 tiltásával teljesen egyetérték mert úgy is csak azok használnak ilyet akik teljesen be vannak gyöpösödve és nem nyitottak az új dolgokra.
3. A vírusírtó kell a gépre ha windowst használsz.
Haverom 6 évig nem használt vírusírtót, azt hitte hogy "ó engem úgy sem talál be semmi" pár hete elővette a régi dvdket és tobzodtak a vírusok rajtuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. krisztianb... kajla...
2011.06.06. 20:14
te...nem nagyon értesz ehhez, ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hakosh2
2011.06.06. 20:46
@P100: ezt írtad: "Sőt, a friss vírusirtó nélkül csatlakozó gépeket is ki kellene tiltani." Nekem nincs, szóval a te országodban nem netezhetnék?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Baluc...
2011.06.06. 21:59
Közösségi oldalakra nem járok, Flash/JS engedélyezve van, az általad említett megoldásokat vírusírtó SEM blokkolja, tehát megint csak ott tartunk, hogy semmivel nem vagyok előbbre mintha vírusirtóm lenne.

Valamit feltörni, és valamit vírussal megfertőzni ami meg művel dolgokat az két külön fogalom.

@LavX:

Minden géphez amihez odaülök ott admin vagyok, ahol nem, oda csinálok admin fiókot! Sőt, Win7-nél még az admin se admin, ott általában a "szuperadmin" fiókot engedélyezem hibaelhárítás céljából. Az meg hogy azt feltételezed, hogy IE-t használok, jobban sért, mintha anyámat szidnád!

Szóval:

WinXP : bejelentkező képernyőn ctrl+alt+del+del, felhasználóhoz beírom "Rendszergazda", jelszó jó eséllyel nincs. Eddig egyszer nem volt egyik gépen sem amit javítottam.

Win7: cmd -> net user administrator /active:yes -> relog

Böngészőként Opera portable-t használok "rossz" gépeken, így egyáltalán nem befolyásol az előtelepített böngészők állapota.

Azt meg egy szóval sem mondtam hogy nem használok anti-spyware/malware programot, csak azok sem memória rezidensen futnak, hanem hetente mikor alszok egyet. 2 és fél éve mellesleg semmit nem találtak ami ártalmas lenne.Még valaki aki azzal az előítélettel válaszol, hogy hülye vagyok a gépekhez, vagy már csitultok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ThePoweR Asagr...
2011.06.06. 22:13
Szerintem hülye vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Smith166
2011.06.06. 22:15
Asagrim:
ha Te azt gondolod hogy levelezőkliens kell ahhoz hogy valami emailt küldjön, akkor ki kell ábrándítsalak, el vagy tévedve. Ez az öntömjénezés meg amit itt művelsz, hát a belem kifordul tőle. Hány éves vagy? Hogy itt megvillantottad hatalmas rendszergazdai belépő tudományodat, saccolok vagy 16 évet Neked. Tipikusan az a fiatal, heves, lelkes "én vagyok a legokosabb" titán vagy, aki azt képzeli magáról hogy az Ő seggén megy keresztül a világ tengelye. "Csitultok már?" - hallod ezt odatetted keményen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Smith...
2011.06.06. 22:32
A szelektív olvasás/szövegértelmezés helyett ajánlom ismételten a figyelmedbe, hogy Comodo Firewall-t használok amivel SEMMI nem létesíthet sem UDP sem TCP/IP, sem egyéb kapcsolatot a gépemről a tudtom nélkül! Ettől egyetlen kivétel lenne ha lenne telepítve egy e-mail kliens, amit már átengedtem mint biztonságos programot a tűzfalon. Olvasni tudni kell!

Továbbá, csak az érvel az életkorral, aki saját maga példáján problémának érzi. Na menj aludni mert holnap suli!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smith166
2011.06.06. 22:39
Nem mintha védekeznem kellene de 34 éves vén f*sz vagyok. Most majdnem leírtam hol dolgozok és mit csinálok de azt biztosan el sem hinnéd, meg amúgy is ez az infrastruktúra ami nálunk van egy hozzád hasonló tapasztalt, nagytudású gépbuzerátornak aki Comodot használ (LOL), nyilván nevetségesnek tűnne. Amúgy csodálkozok hogy anyukád megengedi hogy fél 11-kor még ébren legyél, mars aludni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Smith...
2011.06.06. 22:42
El kell hogy keserítselek ... én is a Kádár korban születtem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BiP
2011.06.07. 07:00
Asagrim #9: Ha ezen múlik, az Opera új speed dialja konfigurálható úgy, hogy ne automatikusan méretezzen, hanem fix legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. P100
2011.06.07. 10:16
hakosh2: a Linux nyilván más tészta, bár én használok a Debianon is ESET-et. A Linux sokkal szigorúbb szabályrendszerekkel működik és alig van Linuxos vírus, viszont 1-2 állományban ugyanúgy lehet vírus. Ha pl. letöltök torrentről valakinek egy Office-t és azt nem vizsgálom át előtte, közben meg volt benne egy trójai, ami az én gépemre ugyan nem veszélyes, de a célgépre igen, akkor mondhatni, hogy felelőtlen voltam.

Arról nem is beszélve, hogy multi-booton vagyok, szóval az én Windowsomat is megfertőzheti. Ezért van ESET a Debimen is, mert az a Windowsos és Linuxos vírusokat egyaránt hatástalanítja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!