iPon Hírek

Google Blocks: 3D modellek készítése egyszerűen

Dátum | 2017. 07. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google egy ötletes és ingyenes alkalmazást mutatott be a napokban, ami a virtuális valóság szerelmeseit veszi célba. A Blocks névre keresztelt alkalmazás háromdimenziós modellek létrehozásában segít, használata pedig egyszerű, kényelmes és gyors – igaz, komplexebb modellek nem készíthetőek vele, ugyanis a poligonok száma limitált. Vizuális hatások terén a Daydream VR platform vonásait is felismerhetjük.
A Blocks használatához Oculus Rift vagy HTC Vive VR headsetre van szükség, ugyanis a termékekhez készített kontroller mindenképpen kell ahhoz, hogy új objektumokat tudjunk létrehozni, és ezekkel interakcióba is tudjunk lépni. Az alkalmazás eszköztára profi háromdimenziós modellező szemmel nézve megmosolyogtatóan egyszerű, ugyanakkor pont ez a jó benne, hiszen így széles tömegek állhatnak neki saját 3D-s objektumaik megtervezéséhez – a „széles” persze erősen idézőjelben értendő hiszen a VR Headsetek birtoklása még mindig kevesek kiváltsága.
A Google ingyenes alkalmazásában készített objektumok exportálhatóak, így nem csak a virtuális valóságon belül, hanem különböző egyéb alkalmazásokban is szerepet kaphatnak. Akár arra is van lehetőség, hogy a Tilt Brush 3D festőalkalmazásba beimportáljuk őket – és onnan visszafelé is importálhatóak. A kész modellek akár online módon is megtekinthetőek, körbeforgathatóak, valamint animált GIF fájl is készíthető belőlük. A Blocks alkalmazás, illetve a vele készített 3D-s modellek itt találhatóak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gombabacsi
2017.07.10. 15:16
ilyen van magyar fejlesztés is
http://leonar3do.com
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!