iPon Hírek

Google Chrome: 9 óra alatt 1% részesedés

Dátum | 2008. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google Chrome névre hallgató, saját fejlesztésű webböngészője új színt visz a webböngészők közötti harcba. A vállalat a tegnapi nap folyamán tette elérhetővé a szoftver első béta verziós kiadását, amelyre a felmérések hatalmas érdeklődés mutatkozott. A szoftver megjelenését követő kilencedik óra elteltével már 1%-os piaci részesedést tudhatott magának a Chrome a webböngészők szegmensében, ami félelmetesen jó eredménynek mondható.


A webböngésző már a megjelenést követő második órában elérte a 0.5%-os piaci részesedést, ma ez az eredmény már 1,5% körül mozog, de a részesedés értéke pillanatról pillanatra változik. Az eredmények mindenképpen rendkívül bíztatóak. Jelenleg összesen nagyjából 1,46 milliárd internetező csatlakozik a világhálóra, így az 1%-os piaci részesedés 14 millió felhasználót jelent. A Chrome valószínűleg hasonlóan sok letöltéssel fog büszkélkedni az első 24 óra letelte után, mint annakidején a Mozilla Firefox 3-as verziója, legalábbis, ha továbbra is hasonló mértékű érdeklődés lesz tapasztalható a felhasználók részéről. Egyes vélemények még azt is megkockáztatják, hogy a Chrome jó esélyekkel rendelkezik ahhoz, hogy a Firefox 3 legutóbbi világrekordját megdöntse.

A Google felmérései szerint a Chrome megjelenésének napján, azaz tegnap nagyjából 3000 darab olyan cikk jelent meg, amely a böngésző debütálásáról, illetve annak újításáról számolt be. A Chrome sajnos még messze nem tökéletes, de a böngésző bemutatkozása igen jól sikerült.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Asagrim
2008.09.05. 14:02
Hát, ennyire gyatra böngészőt még nem láttam, még rosszabb mint a netscape, beta ide vagy oda. A külön processek nem érnek semmit mert ha egyik fül áll, akkor áll az összes, nem tudok semmit csinálni addig. Hiába van külön process ha az egyik 100-on járatja a procit és fagy minden.

Mindenesetre eléggé siralmas hogy alapból azt produkálja ami miatt a netscape megbukott, hogy akkora gyatra hogy még saját magával sem kompatibilis. Egyszerűen semmit nem vált be a böngésző amit ígérnek a fejlesztői, egyedül azt hogy rendkívül gyorsan tölti be a weblapokat - ami szerintem csak egy nagyon ügyes csel, tudva hogy a google mirrorolja az egész internetet, ami abszurdnak hangzik, de igaz - de hogy a javascript és flash kezelése ennyire 180 fokos ellentétben álljon azzal amit kijelentettek róla az már pofátlanság. Képtelen 4 fülön youtube-ot kezelni, ha egyik fülön nézek egy videót, a másik hármon meg szüneteltetve töltöm a többit, olyan fagyásokat produkál amilyet még nem láttam. Az Opera több mint 60 nyitott ablakkal fagyás nélkül lejátssza a youtube videómat miközben hat másikat töltök, az egy processben is képes párhuzamosan kezelni a videókat, a chrome még külön processekben is képtelen.

A memőria amit zabál az meg egyszerűen no comment. 5 megnyitott nulldizájn weblappal foglal 5 process 100 mega memóriát, opera 64 ablakkal ami javascripttel, flash-el, reklámokkal van agyontömve, foglal össz-vissz 320-340 megát.

Végszóra meg azért töröltem le mert mindezek mellett az egész chrome egy safari másolat, csak instabilabb, aki már használt safarit tudja mire gondolok. /átméretezhető szövegdobozok, inkognitó mód stb. /
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fix3r
2008.09.05. 17:14
Én eddig FF fan voltam de a 3 nagyon nem jött be. Megnéztem is nem rossz de azér még nem vátlok erre. Másrészt ki az aki egyszere 64 oldalt tart nyitva, szerintem ez alapján bírálni hülyeség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2008.09.05. 17:21
Jelen!

Híroldalak, fórumok, stb ... csupa olyan oldal amiket nem árt pár percenként, de minimum negyed óránként újratölteni hátha van új hír/hsz. Aztán van olyan oldal ami referenciaoldalként van nyitva egy aktuális témához satöbbi ... hamar összejön ha ilyenekkel foglalkozol. Mi más alapján lehetne a memóriakezelést mint olyat bírálni? Ez a legjobb módja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fix3r
2008.09.05. 17:58
Van igazság abban amit mondasz de szerintem az a 64 akkor is sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!