iPon Hírek

Google Chrome videó Microsoft módra

Dátum | 2013. 05. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft elkészítette a Google Chrome reklámjának paródiáját, amelyben azzal vádolja a Google-t, hogy a felhasználók személyes adatait felhasználva minél több profitot próbál összelapátolni. A több platformon is elérhető Google Chrome-ot a Microsoft azzal is vádolja, hogy segítségével a Google mindenhová "követi" a felhasználókat. A dolog pikantériája, hogy a kisfilmet a Microsoft eredetileg belső felhasználásra szánta, ám az "véletlenül" kiszivárgott, így az elmúlt napokban elkezdett terjedni az interneten. Ez az eredeti Chrome: Now Everywhere videó
Ez a Microsoft által készített paródia videó
A Microsoft és a Google között ettől a videótól eltekintve is forr a levegő, ugyanis a szokásos rivalizálás mellett sok minden más is rontja a helyzetet, elég csak a Windows Phone-os YouTube alkalmazás körüli botrányra gondolni. A szoftver nem jeleníti meg a Google reklámjait, ami a cég számára bevételkiesést jelent, és ezért a vállalat pert helyezett kilátásba. Az egyébként külön vicces, hogy a "véletlenül" kiszivárgott Google Chrome lejárató videó pont a Google tulajdonában lévő YouTube-on terjed, azaz ezzel a videó nem csak fejfájást okoz a Google-nek, de rengeteg megtekintés miatt reklámbevételeket is hoz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. homeware
2013.05.21. 09:18
Ez nagy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. CyberPunk6...
2013.05.21. 09:30
A vitáról aki akármit gondol, a videó akkor is vicces
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. noherczeg
2013.05.21. 09:32
A Microsoft csak kussoljon... [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. djgeg
2013.05.21. 09:37
Azon kívül, hogy már a skype-ot is rögzítik... Az MS csak irigykedik. Pont ő lenne az első aki felhasználna minden infót amit csak tud rólad, ha tudna. Szar, hogy a régi nagy kakas most nincs a szemétdomb tetjén... ez van. Windows phone-ba meg hiszi a piszi, hogy nincs semmi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. maxpapa
2013.05.21. 09:59
Nem hiszek egyiknek sem, minden cég csak a pénzemet szeretné.
Az,hogy a pénzemért milyen szolgáltatást kapok az már egy másik kérdés.

A videó jó lett és nem áll távol a valóságtól, de hogy pont a Microsoft készít ilyet, na az már pofátlanság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. LechooEdy
2013.05.21. 12:07
A Microsoft sem dicsekedhet... bár ez a paródia nagyon is jó, belegondolva a YT-ba is, mekkora kereskedelmi csatornát csináltak belőle. És igen, ez első sorban vicces.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. j.panzer
2013.05.21. 12:24
20 éve MS felhasználó vagyok, és nem mellesleg szerintem totálisan igaz minden, amit a lejárató videón van, de...
Az MS ahelyett, hogy - a Samsung lejárató videóit majmolva - ilyenekre fordítana pénzt, energiát, időt, talán inkább azzal kéne foglalkozniuk, hogy kipofozzák a Windows8-at, mert az egy lapát xoaré. Meg talán az sem ártana, ha a telefonok frontján is összedobnának valami használhatót, mert a WP8 nevetségesen nulla (alaposan túlárazva).

Egyéb iránt már csak azért is illenék hallgatniuk, mert az MS is ugyan ezt csinálja, csak nem annyira ügyesen. Ez fáj nekik, semmi más.
Hová süllyed még ez a cég. (Lassan a Nokia szintjén fognak a túlélésért csápolni. Folt a zsákját.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. palacsa
2013.05.21. 14:16
értem én, de az IE még mindig egy rakat hiába a felzárkózási igyekezetük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Svidi
2013.05.21. 15:01
buzi egy cég ez a mikrofos, de legalább van humorérzékük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. noPublicFG
2013.05.21. 15:58
Negatív reklám is reklám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. girhes89
2013.05.21. 16:37
IE sucks less mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2013.05.21. 18:17
A legrosszabb scenárió az, ha a világ irányítatlanul hánykolódik jobbra balra, őserdő törvényei szerint.

Ha választani lehet, hogy a világot a Google vagy MicroSoft irányítsa, akkor arra azt mondom, hogy még mindig sokkal jobb lenne, mint ami most van: a politikusok és mozgalmi emberek zöme az egyetemi évfolyamtársaink közül a szellemi MÁSODVONAL-ból kerülnek ki, igaz, még mindigg jobbak az átlagnál.

Google esetén viszont konkrét, toronymagasan kiemelkedő tanítványaim, kiváló informatikai munkatársaim és tanári kollégáim dolgoznak OTT, akiket szellemileg igen nagyra becsülök. Lehet tudni, hogy még titkárnő is csak úgy lehetsz a Google-nél, ha mondjuk kétszer egymás után megnyerted az amerikai országos sakkbajnokságot a korcsoportodban. Mindegy hogy mi, de csak akkor veszenek fel, ha VALAMIBEN KIEMELKEDŐ VAGY!

Most kérdem én, olyan nagyon rossz lenne, ha világ poltikusai, pénzügyesei és jogászai helyett KIEMELKEDŐ SZELLEMI TELJSÍTMÉNYRE KÉPES emberek közössége kukorékolna bele abba, hogy a világban mi és hogyan történjen?

Google pénzt csinál, ... hát persze, a pénz uralma alá görnyedt világunkban még a JÓT SEM tudod megfelelő pénzkoncentráció nélkül szolgálni.

Mi hiába kukorékolunk itt, hogy ki mit tartana jónak, egy vacak kis gondolat egyeztető konferenciát sem vagyunk képesek összehozni itt magunknak, pedig már évek óta ismerjük egymás hozzászólási stílusát is.

Nem állítom, hogy a Google vagy MicroSoft szent lenne, ... de azt igen, hogy a politikusok, pénzügyesek és jogászok SEM szentek. De a Google és MicroSoft legalább egy rakás tehetséges kiemelkedő embert alkalmaz és hallgat azok véleményére!

Akkor ha választhatnánk, akkor kiknek az irányítására bíznánk a világot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Phantomstr...
2013.05.21. 21:01
Először is, jó lenne, ha a MS csinálna egy legalább vállalható böngészőt. Akkor sem használnám, de legalább lenne mire pofázni. Másodszor pedig, a Google-ról mindenki tudja, hogy abból lett a világ első számú cége, hogy adatokat gyűjt és ad tovább a felhasználóiról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Atocha
2013.05.21. 21:02
Mintha a májkrémszoft nem ugyanezt tenné...Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
Na meg ki adja még mindig sok sok pénzért az oprendszerét? Szóval pofa lapos puttana.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kiskoller prohl...
2013.05.21. 21:22
Csakhogy nem a mérnökök meg a titkárnők döntenek a Google erkölcsi mércéjéről, komolyabb irányelveiről, hanem a board-meetingen a tulajdonosok. Akik nyíltan egyvalamire hajtanak: még gazdagabbak legyenek.

Ugyanaz mint a politikus, csak utóbbi próbálja leplezni ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. palacsa kisko...
2013.05.21. 21:39
ha nem létezett eddig marxista kampány IT vonalon, akkor elkezdődött...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. FRK
2013.05.22. 10:20
Semmi sincs ingyen. Vagy fizetünk pénzzel, vagy adatokat adunk, hogy reklámokat kapjunk. A Google-nak vannak olyan szolgáltatásai, amit milliónyian használnak, de nem pénzben fizetnek érte (Youtube gyakorlatilag mindenki ott hallgat zenét; kereső, szinte mindenki ott keres; térkép is milyen hasznos tud lenni.)
Ezzel szemben a Microsoftnál 35 ezer HUF egy op.rendszer, amit csak egy gépre használhatsz új alaplap esetén újra fizess, a többi programról nem is beszélve. Mindamellett senki ne mondja, hogy ő nem gyűjt adatokat egy kis "mellékesért". Szóval, a negatív reklámok helyett, az adott ország keresetéhez kellene igazítaniuk a szolgáltatásaik árát és nőhetne a vagyon.
A reklám viszont tényleg poénos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... FRK
2013.05.22. 11:15
A reklám egy folyamatos bevétel, az os eladás meg egy ciklikusan megugró egyszeri dolog.
Gondolom, ha az intéző fejlécében reklámok lennének, vagy a start menü megnyitásához meg kéne nézned egy 20 másodperces reklámot (aka youtube), akkor azért menne a sírás.

Amúgy már az új Os hordozható a szerződése szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FRK
2013.05.22. 11:47
Ezért is írtam, hogy mindenért fizetünk így vagy úgy. Az egyiknél megnézel egy reklámot, a másiknál kifizetsz, egy valós havi minimálbér felét és ezen felül gyűjtenek rólad adatokat, mondjuk IE-ben.
A Microsoft is gyűjthet ugyanúgy adatokat WP8 illetve Win8-nál, merthogy elvileg azért vezették be, hogy minden platformon ugyanazt használhasd. Ergo ugyanazt meg tudja tenni mint a Google csak pepitában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!