iPon Hírek

Google Docs: szabályozhatóbb dokumentum megosztás

Dátum | 2010. 06. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Google szolgáltatásainál megszokhattuk, hogy azok időről-időre új funkciókkal bővülnek, mint például a tegnapi egyszerű, alap funkciókat kínáló videó szerkesztő YouTube-hoz. A gyártó most újabb frissítést hajtott végre, ami ezúttal a Google Docs vagy más néven a Google Dokumentumok szolgáltatást érinti, annak is a dokumentumok megosztásával kapcsolatos részét.

Természetesen az opció magyarul is elérhető lesz.
A Google Docs segítségével már régóta megoszthatjuk táblázatainkat, prezentációinkat és egyéb dokumentumainkat, ám ezeknél eddig nem volt lehetőség arra, hogy precízen beállítsuk azt, hogy kik érhessék el a megosztott fájlt. Ezt a hiányosságot a Google fejlesztőcsapata végre pótolta, így mostantól a megosztott dokumentum mellett található hivatkozásra kattintva könnyedén beállíthatjuk, hogy milyen megosztást kívánunk létrehozni.

Három opció áll majd rendelkezésre:


Az apró, de rendkívül hasznos újítás beépítése jelenleg is zajlik, így az elkövetkező napok folyamán szépen lassan minden felhasználó elérheti majd az új opciót, amennyiben meg szeretne osztani egy dokumentumot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pasztord
2010.07.23. 15:46
A céges verzióban (Google Apps) további funkciók is elérhetők: pl. be lehet állítani, hogy minden munkatárs hozzáférhessen egy dokumentumhoz. Részletek ebben a Google Docs leírásban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. arkman paszt...
2010.07.23. 16:33
Ezek szerintem mindegyikét (csak átfutva az oldalt) tudja az ingyenes is. (Munkatársos hozzáférős és a valósidejű szerkesztős dolgot használtam is barátokkal)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!