iPon Hírek

Google Drive-ra költöznek az egyedi Google Maps térképek

Dátum | 2014. 12. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google támogatása az egyedi térképek iránt meglehetősen rendezetlen volt az elmúlt évek során, ám most, a My Maps szolgáltatás jóvoltából változás áll be: az egyedi térképek végre megtalálták a végleges, stabil helyüket. A My Maps funkció a Google Drive részeként üzemel majd, méghozzá meglehetősen hatékonyan: a térképeket nem csak létrehozni, de szerkeszteni, rendszerezni, illetve megosztani is lehet, csak úgy, mint egyéb más dokumentumokat.
A My Maps integrációt a napokban jelentették be, így a szolgáltatás még nem működik teljes gázzal – néhány funkció egyelőre még nem érhető el. Jó hír viszont, hogy a meglévő rendszer remekül működik webböngészőn belül. A felhasználók virtuális gombostűket szúrhatnak le a térképen, de útvonalakat is "rajzolhatnak", távolságokat mérhetnek, valamint úticélokat is megadhatnak a különböző rétegek jóvoltából. A fejlesztők még kilenc különböző alaptérkép-stílust is a felhasználók rendelkezésére bocsátottak, így a kínálat bőséges. Extraként akár feltöltött fájlokból is beimportálhatóak adatok – akár Google Spreadsheetek, azaz táblázatok is lehetnek adatforrások.
A régebbi egyedi térképeket a következő hét folyamán mozgatják át a Google Drive-ra, plusz ezzel együtt a kapcsolódó mobilalkalmazások fejlesztése is zajlik, így ezek is rövidesen megjelennek. Jelenleg az androidos Google Drive a felhasználó által létrehozott térképeket a Google Maps helyett a Google Chrome webböngészőben nyitja meg, azaz a natív térképalkalmazás még nem biztosít hozzáférést az egyedi térképekhez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nemlehet
2014.12.12. 10:58
Jó cucc ez a drive, főleg hogy ingyen van. Mondjuk több helyet adhatnának, mert 15 giga igazából nem sok, de megbízható és tapasztalatom szerint a mega mellett a leggyorsabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pepeno1
2014.12.12. 11:42
"Extraként akár feltöltött fájlokból is beimportálhatóak adatok..."
Hangozhatna ez a mondtarész úgy, hogy extraként akár feltöltött fájlokból is importálhatóak adatok, vagy extraként akár feltöltött fájlokból is betölthetők adatok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!