iPon Hírek

Google Earth iPhone-ra és iPod Touch-ra

Dátum | 2008. 10. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Google marketingesei és a vállalat szakemberei jelenleg a cég saját, Android névre keresztelt platformjának a népszerűsítésén fáradoznak. A Google ennek ellenére szerencsére egyéb dolgokkal is foglalkozik, most például bejelentették, hogy elkészült a Google Earth új változata, amelyet kifejezetten az iPhone és iPod Touch tulajdonosok számára készítettek. Az alkalmazás a közlemény szerint ingyenesen letölthető az iTunes App Store-ból.

Az új szoftver képességeiről az alábbi kis videó ad némi képet:



Az iPhone-ra és iPod Touch-ra alakított Google Earth gyakorlatilag ugyanazokat a valós idejű 3D-s lehetőségeket kínálja, amelyeket már a PC-s verzióból ismerhetünk, de ezeknek a funkcióknak a kezelését természetesen átalakították, hogy az iPhone és iPod Touch gesztusvezérlési lehetőségeit maradéktalanul ki lehessen használni. A szoftverek gyakorlatilag ugyanazzal a felépítéssel bírnak, mint a PC-s változat, ám az alkalmazás dizájnján, illetve egészen pontosan a színein változtattak a készítők. A térképen való tájékozódáshoz elegendő az ujjunkkal mozgatni a térképet, a nagyításhoz és a kicsinyítéshez az iPhone és iPod Touch esetében már megismert kétujjas módszert használhatjuk. A kamera nézetének változtatásához elegendő a készüléket kis mértékben megdönteni, a gyorsulás érzékelőnek köszönhetően egyből változik a nézet.

A Google szakemberei a My Location funkciót is beépítették az alkalmazásba, így a képernyő bal alsó sarkában lévő ikonra kattintva a szoftver megmutatja, hogy hol is tartózkodunk éppen. A különböző látnivalókkal és földrajzi helyekkel kapcsolatban a Wikipédia szolgál információval, amelyet a térképen az adott hely melletti kis ikonra kattintva érhetünk el, ha be van kapcsolva az opció.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.28. 18:08
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!