iPon Hírek

Google Earth: nézzünk körül a Holdon is!

Dátum | 2009. 07. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google szoftvermérnökei egy meglehetősen érdekes kiegészítővel tisztelegnek a Holdraszállás negyvenedik évfordulója előtt: a fejlesztők a népszerű Google Earth szoftverben egy „Moon” azaz Hold menüpontot helyeztek el, amelynek segítségével sok-sok érdekes információt tudhatunk meg Földünk egyetlen Holdjáról.

                              


A szoftver egy komplett Holdfelszín-térképre alapul, és a Google Earth 5.0 részeként érhető el, számos érdekességet kínálva a Holddal kapcsolatban a felhasználók számára. Az Apollo 11 asztronautája, Buzz Aldrin, és az Apollo 17 űrhajósa, Harrison Jack Schmitt egy virtuális Hold-túrára kalauzolja el a nézőket, eközben pedig érdekességeket is mesélnek a Holdról, illetve a korábbi expedíciókról. A Holdon a Google Earth esetében már megszokott módon „nézhetünk körül”. A szoftver tartalmaz régi térképeket, geológiai és topográfiai atlaszokat is, amelyek alapján 1969-ben összeállították a Hold-expedíció útvonalát, de az űrszondák által készített képekben, és az űrhajó háromdimenziós modelljében is gyönyörködhetünk. Az Apollo 11-17 missziókat „Street View” stílusú panorámaképek segítségével eleveníthetjük fel, sőt, eddig még nyilvánosságra nem került videókat is megtekinthetünk a témával kapcsolatban.


A „Moon” kiegészítőben információkat szerezhetünk az expedíciók során használt tárgyakról, de akár megtekinthetjük azokat az eszközöket is, amelyeket a missziókon résztvevő emberek a Holdon hagytak.

Letöltés: Google Earth

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. djspill
2009.07.23. 17:55
Van benne Mars is, csak h kiegészítsem a cikket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!