iPon Hírek

Google Glass - a játékkonzol

Dátum | 2014. 01. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Google szeretné, ha a Google Glass alkalmazások között játékok is szerepelnének, ezért összedobtak pár prototípust, hogy ötleteket adjanak a fejlesztőknek és demonstrálják a platform lehetőségeit. Ezeket a játékokat úgy készítették el, hogy jól működjenek a hardverrel, és kihasználják egyedi képességeit és a dizájnból adódó lehetőségeket. A játékok mindegyike egyszerű látványt és játékmenetet nyújt. A darabok szándékosan rövidek, azért, hogy akkor is belekezdhessünk, ha csak pár perc szabadidőnk van, és bármikor abbahagyhassuk, ha a figyelmünket a való világ felé kell fordítsuk. A videóban látható első játék címe Balance, lényege, hogy egymásra rakott virtuális tárgyakat kell a fejünkön egyensúlyoznunk. A játékot fejünk mozgatásával irányíthatjuk, a tárgyak mozgását a képernyő segítségével követhetjük nyomon. A teniszjátékban a fejünket kell ütőnek használnunk, a giroszkóp és a gyorsulásmérő érzékeli, hogyan céloztunk és milyen erővel "ütöttük meg" a labdát. A Clay Shooterben agyaggalambokra lőhetünk, a szemünkkel célzunk, lőni pedig hangvezérléssel tudunk - ez a játék különösen mókás lehet egy külső szemlélő számára. A Matcher egy logikai játék, amelyben mintázatokat kell megjegyeznünk, a Shape Splitter pedig a Fruit Ninja egy minimalista változata, amelyben a kezünkkel kell felaprítanunk az előttünk megjelenő síkidomokat. A játékok a Mini Games Glassware csomagban találhatóak meg, hangvezérlés segítségével a menük megkerülésével rögtön kiválaszthatjuk, melyikkel akarunk játszani. A Google kiemelten fontosnak tartja a hangvezérlés szerepét, mivel minimalizálja azt az időt, ami alatt a szándékból tett lesz. Lehet, hogy pár év múlva a metrón utazva már nem mobilokra kókadó fejű embereket fogunk látni, hanem Google Glass harcosokat, akik nyakukat tekergetve kiabálják, hogy beng, beng?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. DogTheDog
2014.01.30. 16:18
Tehat a Google szerint a rajzszog is lehet jatekszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ptaylord
2014.01.30. 19:40
Hát ez rettentő gagyi. Arról nem is beszélve, hogy milyen hülyén nézhet ki, ha külső szemlélőként látjuk hogy valaki "játszik".....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noPublicFG
2014.01.30. 21:28
hehe! Ez rettentően tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. AxoPy
2014.01.31. 00:48
alapból az hülyén néz ki hogy vkin ilyen "szemüveg" van, az idétlen kapálózás már nem oszt nem szoroz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fernando
2014.01.31. 07:52
Inkább foglalkoznának a kiterjesztett valóság mielőbbi megvalósításával, mert mostani állapotában eléggé gyenge és így semmiféle késztetést nem érez az ember, hogy megvegye ezt az eszközt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ThePoweR
2014.01.31. 12:37
Magyarországon ki lehet valahol próbálni a Google Glass-t? Igazán megnéznék már egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trolltaxi
2014.01.31. 13:24
Inkább csinálnának FPS-t!

Játszhatna mindenki, mindenhol, ha van időd/kedved/energiád akkor beállítod, hogy felőled oszt mehet a móka. Ha érzékelne más szemüveget aktív játékossal, akkor rátenné a jelet, aztán már lövöldözhetnénk is egymásra. Kezeket a lótótérbe, aztán mehet is a móka.

Mondjuk ehhez még fejlődni kellene a hardvernek, de az ütemet látva nem csak unokáink fogják látni...

Mondjuk hogy hányan ugranának autók közé, hányan zuhannának ki ablakokon, hány babakocsit borítanának fel az első napon, az már más kérdés...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YellowFlas...
2014.01.31. 20:38
Csinálhatnának valami Dragon Ball-os játékot. A Glass-szal lehetne mérni a Power Levelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!